Hogyan és miként jöttetek rá, jutottatok arra, hogy nincs isten?
Én nem állítom, hogy nincs, mivel erre vonatkozó bizonyíték nincs a kezemben.
Agnosztikusként csupán nagyon valószínűtlennek gondolom, lévén a világ működéséhez nincs rá szükség.
"a világ működéséhez nincs rá szükség"
Egy automatizált gyár működéséhez sincs szükség emberekre. Akkor az a gyár biztosan magától jött létre varázsütésre, igaz? Ezért mondom mindig hogy az ateisták is hisznek valamiben, mégpedig a tündérmesékben, mert azokban történik minden varázsütésre :)
Dehogynem. Elmondta hogy ne gyilkolj.
Ha én elmagyarázom neked hogy ne ölj mert az nem szép dolog és bünti jár ezért, de te mégis elmész gyilkolni akkor ki a hibás?
#2!
A tündérmesék a Bibliában vannak.
A tudomány pedig tényekre alapozza az állításait, és eddig a világ egyetlen megismert részlete sem mutat isten létezésére.
Én pedig a "minden megismert részlete" (lévén vannak még meg nem ismert részletek) miatt nem állíthatom bizonyosan, hogy nincs isten, csak annyít, hogy valószínűtlen, ha eddig sehol sem bukkantunk a nyomára.
Ki beszélt itt a Bibliáról?
A tudomány pedig egyértelműen rámutat arra hogy egy teremtett világban élünk, tehát kell lennie teremtőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!