Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan és miként jöttetek rá,...

Hogyan és miként jöttetek rá, jutottatok arra, hogy nincs isten?

Figyelt kérdés
Én sokat csalódtam ebben a fiktív alakban, mire rájöttem hogy nincsen.

2021. febr. 3. 23:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/219 anonim ***** válasza:
90%

Ez a 32%-os troll visszajött.

Elég baj ez nekünk...

2021. febr. 4. 01:05
 12/219 anonim ***** válasza:
82%
A svábok/arabok alkotó isteni elméjének semmihez képesti léte (mindegy miféle elvont dimenzió), illetve létrejöttének gondolkodás, magyarázat nélküli elfogadása semmiben sem különbözik a magától kifejlődő "evilági lét, anyag, tudat, bármi" magyarázatától. Pont az, aki feltétel nélkül elhisz olyanokat, hogy valami (egy isten) csak úgy van magától és a semmihez képest, nem különbözik semmiben azoktól, akikről ezt állítja.
2021. febr. 4. 01:23
 13/219 anonim ***** válasza:
83%
Én nem hiszem,hogy nincs,azt se hogy van,viszont szerettem mindig is a temetőben járkálni,olyan csendes és nyugodt,olvasgatom a sírfeliratokat,de amikor olyat meglátok hogy xy élt 2 órát,vagy 30 percet (eddig ezek voltak a legkevesebb élettartamúak,akiket láttam),de sok olyat is hogy élt 2 hetet,vagy 2 hónapot,ilyankor belémjön a méreg,és elgondolkodok rajta hogy van-e Isten,és nagyon affelé húz a szívem,hogy nincs.
2021. febr. 4. 01:24
 14/219 anonim ***** válasza:
94%
ilyenkor
2021. febr. 4. 01:26
 15/219 anonim ***** válasza:
22%

"de sok olyat is hogy élt 2 hetet,vagy 2 hónapot,ilyankor belémjön a méreg,és elgondolkodok rajta hogy van-e Isten,és nagyon affelé húz a szívem,hogy nincs."

Mondok egy példát. Tegyük fel elültetsz 10 magot, abból mondjuk 2 elpusztul növekedés közben de 8-ból szép növény lesz. Gondolod jobb el sem ültetni egyet sem, ezzel megfosztani az élettől azt a 8-at ami szép életet élne? Egyébként pedig a vallások nagyrésze szerint a gyermekek bűntelenek, így a túlvilágon nekik könnyű dolguk lesz.

2021. febr. 4. 01:39
 16/219 anonim ***** válasza:
84%

Tudod, az isten előre tudta, hogy melyik 8 magból lesz jó termés.

Akkor miért is teremtette meg a többit?

Hogy szenvedjenek? Jó sokat?

2021. febr. 4. 01:47
 17/219 anonim ***** válasza:
13%
15.:Bocs,de nem érdekelnek a teóriáid,próbáld meg másnál kamatoztatni a bölcsességeidet.
2021. febr. 4. 01:47
 18/219 anonim ***** válasza:
93%

Mert akármilyen isten lète mindig is társadalmi(uralkodás/elnyomás),vagy pedig emberi(halálfèlelem/egónövelès) igènyt támaszt alá.

Következtetèskèppen istent az ember találta ki.

2021. febr. 4. 04:14
 19/219 anonim ***** válasza:
17%

"Tudod, az isten előre tudta, hogy melyik 8 magból lesz jó termés.

Akkor miért is teremtette meg a többit?

Hogy szenvedjenek? Jó sokat?"

Egy olyan világot ahol nincs betegség, mindenki boldogan él, stb? Ez lesz a következő és a vallások Mennyországban nevezik. Már ha kiérdemled.

2021. febr. 4. 08:50
 20/219 anonim ***** válasza:
94%

Miért nem rögtön ezt teremtette?

Élvezi a szenvedést, ami itt van?

2021. febr. 4. 09:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!