Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Ti hogy jutottatok...

Ateisták! Ti hogy jutottatok arra a következtetésre, hogy lehetetlenség Isten létezése?

Figyelt kérdés

2020. jún. 11. 16:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%

Kevesen jutottunk arra a következtetésre.

Isten létezése lehetséges, úgy, ahogyan lehet, hogy a Világegyetem egy távoli részén egy bolygón élnek a sellők, a manók, a koboldok, küklopszok meg a kentaurok. De mivel nincs bizonyíték a létezésükre, így nem hiszünk bennük.

Így vagyunk Isten létezését illetően is.

2020. jún. 11. 16:40
 2/18 anonim ***** válasza:
12%
Ha létezne isten akkor nem lennének betegségek.
2020. jún. 11. 16:41
 3/18 anonim ***** válasza:
32%
2#, a mindent tudó. XD
2020. jún. 11. 16:56
 4/18 Mojjo ***** válasza:
76%
Pontosan ahogy az első mondja.
2020. jún. 11. 16:59
 5/18 anonim ***** válasza:
23%

Nem vagyok ateista, csak nem hiszek Istenben. A létezését nem tagadom, de attól még nem hiszem, hogy létezik.

Ateista = Istentagadó.

2020. jún. 11. 17:26
 6/18 Mojjo ***** válasza:
100%
@5: Nem, az ateista nem feltétlen istentagadó. Nézz utána a fogalomnak.
2020. jún. 11. 17:41
 7/18 anonim válasza:
100%

én nem tagadom Isten létét, és a legtöbben is a keresztények (vagy más vallás) istenét tagadják. felesleges csak úgy a semmiből szabályokat felállítani és ráfogni arra, hogy ISTEN AKARATA. nem, nem az ő akarata, nem tudhatod mit akart, ahogy régen se tudhatta senki, ha pedig valaki hangokat hall a fejében ne fogja rá istenre, hanem menjen orvoshoz.

a vallások csak tippelgetnek és mégis le akarják nyomni a hitüket mások torkán, akár állami szinten is (ugye keresztény értékrend itthon is khm).

hiszek egy felsőbb hatalomban és szerintem nem azért lesz valaki jó ember, mert egy kitalált dogmatikát betart.

nem tudhatod, én sem tudhatom és más sem tudhatja, hogy mi a felsőbb hatalom (aka Isten) akarata. ha pedig valaki nem hisz ebben (mondjuk mert szétnéz a világban vagy végigtekint a történelmen) abban sincs semmi baj sőt, teljesen érthető. azt kéne felfogni, hogy attól, hogy valaki nem vallásos emberként gondolkodik, még nem lesz rossz.

szerintem amúgy is a legtöbb emberre inkább az agnoszticizmus( Isten létezését nem tudjuk megismerni, nem tudhatjuk, hogy létezik-e vagy nem) a jellemző és nem az ateizmus, csak sokan nem ismerik ezt a kifejezést.

szóval az, hogy valaki tagadja a keresztény Isten létét (nagyon helyesen, megjegyzem) nem jelenti azt, hogy ateista.

2020. jún. 11. 18:08
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem erre a következtetésre jutottam, csupán arra, hogy nincs okom feltételezni, hogy létezik. Körbenézve a világban nem látok semmit, ami erre utalna, a vallásokat végignézve pedig csak embereket látok valódi istenek és természetfeletti nélkül. Számomra az egyik legnagyobb érv a vallások konkrét isteneivel szemben, hogy közelebbről vizsgálva őket elképesztően emberiek. Rengeteg vallásos tanítást és történetet lehet történelmi, kulturális, gazdasági vagy természettudományos okokra visszavezetni, így aztán szerintem magától adódik, hogy megkérdőjelezem az egész valóságalapját mindenestől.

Pl India azt hiszem Észak-keleti részén 48 évente szinte óramű pontossággal patkányinváziótól szenvednek a helyi lakosok, amit éhínségek követnek. A helyiek először az istenek haragjának gondolták ezt, mert a kormányzó megsértette a helyi szokásokat, de utána hamar kiderült, hogy nagyon is hétköznapi oka van a jelenségnek. Van egy bambuszfaj, ami 48-50 évente virágzik, akkor rengeteg extra táplálékot biztosítva a patkányoknak. Azok elszapodorodnak, majd elindulnak az emberi települések felé, ahogy kifogynak a táplálékból.

Vagy például egy másik példa, hogy a modern zsidó vallás nagyrészt az Új-Babilóniai birodalom terjeszkedés miatt olyan, amilyen. Be kell vallanom homályosak az emlékeim, de rémlik, hogy olvastam róla, hogy mielőtt elfoglalták Jeruzsálemet, a zsidók körében sokkal elterjedtebbek voltak a szájhagyomány útját terjedő történetek, a papságnak sokkal kisebb szerepe volt és sok szempontból különböztek a szokásaik. De aztán jött egy hódító birodalom, a templomokat elfoglalták, jelentős számú embert száműztek idegen helyekre és nagy mértékben átalakult a vallás. Ma már ezek megsérthetetlen szokások, miközben egyszerű geopolitikai okai voltak.

Ezekben a folyamatokban egyszerűen nincs semmi isteni vagy természetfeletti, miközben "szent" írások és szokások alapszanak rajtuk.

2020. jún. 11. 18:21
 9/18 anonim ***** válasza:
88%

Mint vallásos ember, te hogyan jutottál el oda, hogy a rendelkezésre álló több ezer vallás közül válassz?

Én meg azt nem igazán tudom felfogni, hogy valaki azt mondja oké, mittudomén Thor létezésében hiszek, de a Tollaskígyó nekem kamu.

A hit nem egy racionálisan megindokolható dolog.

2020. jún. 11. 18:27
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem vallásosnak lettem nevelve.

2. Nem abban nemm hiszek, hogy van Isten, hanem abban nem,ha van, miért csak egyetlen vallás istene létezik?

2020. jún. 11. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!