Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan és miként jöttetek rá,...

Hogyan és miként jöttetek rá, jutottatok arra, hogy nincs isten?

Figyelt kérdés
Én sokat csalódtam ebben a fiktív alakban, mire rájöttem hogy nincsen.

2021. febr. 3. 23:26
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/219 Anahystor ***** válasza:
100%

OK, szerinted akkor miképpen "teremtett" a világ?

Tudományosan tényekkel alátámasztva?

A Koránnal egyetértésben?

2021. febr. 6. 09:35
 82/219 anonim ***** válasza:
97%

"Ateisták hangoztatják hogy ők a tudomány emberi :)"

Ateistak? Milyen ateistak? Tudod te mi a kulonbseg ateizmus es tudomany között? Mondom en hogy meg vagy zavarodva koma! Sikerült kialudnod a tegnapi szeszelest?

"Azt meg honnan veszed hogy bármi közöm van a kreacionistákhoz"

Amiket az 52-ben irtal, az tok kreos duma volt az egesz hozzaszolas.

2021. febr. 6. 11:50
 83/219 anonim ***** válasza:
44%

"OK, szerinted akkor miképpen "teremtett" a világ? Tudományosan tényekkel alátámasztva? A Koránnal egyetértésben?"

Nekem nincs problémám a tudományos elméletekkel, és azt látom hogy ezek nagyjából összhangban vannak a Koránnal. Például az ősrobbanás elmélete. Az iszlám vallás szerint Allah a semmiből teremtette a világegyetemet és maga a folyamat is több versben szerepel.

Például:

21/30 Azok, akik tagadtak, vajon nem látták, hogy az egek és a föld összefüggő tömeg volt, és mi választottuk szét azokat, és minden élő dolgot mi hoztunk létre a vízből? Vajon nem akarnak hinni?

Azt írja a Korán hogy minden egy összefüggő tömeg volt az ősrobbanás elmélete szerint szintén minden egy pontba sűrűsödött majd ebből alakult ki az univerzum.

51/47 Az eget erővel építettük és kitágítjuk azt.

Az ősrobbanás elmélete szerint hatalmas erő szabadult fel, és az univerzum folyamatosan tágul.

21/104 Azon a napon úgy hajtjuk össze az eget, ahogyan az írnok göngyölíti össze az irattekercseket. Ahogy véghezvittük az első teremtést, megismételjük azt. Ígéret ez, amely minket terhel. Így cselekszünk.

Ebben a versben pedig a világegyetem pusztulásáról ír, és a hasonlat is arra utal hogy visszájára fordul a tágulás és ezt mondja ki az ősrobbanás elmélete is. Majd azt írja a Korán hogy lesz még egy teremtés ami jelenthet még egy ősrobbanást de már más paraméterekkel, szabályokkal jön létre az új univerzum. Amit a keresztények túlvilági életnek neveznek az szerintem egy újabb univerzum lesz más paraméterekkel.

Azt azért beismerem hogy nem könnyű megérteni. Például az hogy nem volt semmi aztán lett. Ugye a jelenlegi világukban mindenhol van valami, nem létezik a semmi így elképzelni sem tudjuk. És hogy jelent meg valami a semmiben stb? Leegyszerűsítettem magamban a dolgot és úgy képzelem el mint amikor a tervező mérnök létrehoz egy virtuális világot. Először meghatározza a világ paramétereit, kialakítja a szabályait ami esetünkben a természeti törvények tehát létrehoz egy logikát, ami bekerül a semmibe, ezek vannak abban az egyetlen pontban és megnyomja a start gombot ami nekünk az ősrobbanás.

Még az evolúció elméletét szokták ateisták gyakran felhozni de én ebben sem látok olyat ami alapvetően ellentétes lenne a Koránnal. Persze ha azt értjük evolúció elmélet alatt hogy az élőlények fejlődnek, változnak. Nyilván nem 100%-ban, mert a véletlent nem fogadom el mint teremtő és működtető tényező.

2021. febr. 7. 00:02
 84/219 anonim ***** válasza:
23%

"Ateistak? Milyen ateistak? Tudod te mi a kulonbseg ateizmus es tudomany között? Mondom en hogy meg vagy zavarodva koma! Sikerült kialudnod a tegnapi szeszelest?"

Muszlim vagyok, nem iszom alkoholt. Még ezt sem tudod és te akarsz vitázni? Azt tudom hogy két fajta ateista van. Az egyiknek halvány lila gőze sincs a tudományhoz, ezért ateista. A másik foglakozik tudománnyal, és tudja hogy a magától és véletlenül nem válasz, de minden nap behazudja magának hogy mindenre válasz.

"Amiket az 52-ben irtal, az tok kreos duma volt az egesz hozzaszolas."

Az 52-es hozzászólásomban a Koránból idéztem te szerencsétlen és semmi kreos duma nincs benne.

2021. febr. 7. 00:07
 85/219 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván nem 100%-ban, mert a véletlent nem fogadom el mint teremtő és működtető tényező."

Pont ez az amit minden vallás kihasznál,miszerint tökéletlenségünkben mindenképp kell egy "magasztos" eleve elrendelt dolognak lennie,az egónk számára elviselhetetlen az,hogy a véletlen is közrejátszik akár az evoluciós,akár a teremtett mivoltunkban.

Az evolució lényege nem a változás maga,hanem annak oka: kiválasztódás és alkalmazkodás.

2021. febr. 7. 00:15
 86/219 anonim ***** válasza:
100%

A sötét középkort idézi,ha szerinted a tudományok a "véletlenül és magától" válaszokkal elégedett és mérvadónak tekint.

És nem az a kétféle ateista van amit gondolsz,csak egy:a gunyoros szarkasztikus akit mulattat,ha rávilágíthat ásatag hiedelmek nonszensz meséire,és azokra akik elhiszik.

2021. febr. 7. 00:24
 87/219 anonim ***** válasza:
12%
Tehát szerinted minden egyes élőlény véletlenül jött létre. Az emberi faj a véletlen eredménye, és minden ember minden egyes sejtjébe véletlenül került bele egy 3 milliárd karakter hosszúságú programkód. Persze véletlenül :) Előre megmondtam hogy ateistáknak nincs más válasza az általam felsorolt három válaszon kívül. Most éppen a "véletlen" volt a soros :)
2021. febr. 7. 00:32
 88/219 anonim ***** válasza:
17%

A tudományok már réges régen bizonyították hogy a "véletlenül és magától" nem válaszok semmire, de az ateisták megrekedtek ezeknél.

Ha számodra, egy könyv, ami felszólít a tudományokkal való foglalkozásra és a legmagasabb erkölcsi útmutatást adja, mesekönyv számodra, akkor neked közöd nincs semmiféle tudományhoz.

2021. febr. 7. 00:40
 89/219 anonim ***** válasza:
97%
Tudom már, te vagy az, akinek a véletlen az kizárólag a vakvéletlent jelenti, másfélét nem ismer, és nem is hajlandó megismerni. Azóta sikerült már ezen túljutnod, vagy még mindig ugyanitt tartasz?
2021. febr. 7. 01:09
 90/219 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát szerinted minden egyes élőlény véletlenül jött létre."

Nem,hanem kiválasztódás és alkalmazkodás útján.

"minden ember minden egyes sejtjébe véletlenül került bele egy 3 milliárd karakter hosszúságú programkód."

Ez meglehetősen profán hozzáállás lévén a genetika(ami tudomány) épp ezt fejti meg.Meglepődnél,ha tudnád,hogy a dns állományunk feltérképezése épp azt támasztja alá mennyi mindent örököltünk az evolució folyamán,vagyis épp azt bizonyítja,hogy nem volt tökéletességre törekvő tervezési szándék mögötte,ha vallásosan nézzük,vagy akarjuk értelmezni akkor istenallahjhvstb.. egy jó nagyot markolt a kozmikus talajból és bár megfogta az ember alkotásához szükséges hozzávalókat,nyilván hozzáfogott egy csómó szemetet is.

2021. febr. 7. 03:18
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!