Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan és miként jöttetek rá,...

Hogyan és miként jöttetek rá, jutottatok arra, hogy nincs isten?

Figyelt kérdés
Én sokat csalódtam ebben a fiktív alakban, mire rájöttem hogy nincsen.

2021. febr. 3. 23:26
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/219 anonim ***** válasza:
15%

"Szerintem az az agyhalott aki a töménytelen bizonyíték ellenére képtelen megérteni egy olyan egyszerű dolgot mint az evolúció."

Látom nem fogtad fel amit írtam. Akkor bemásolom újra:

"Még az evolúció elméletét szokták ateisták gyakran felhozni de én ebben sem látok olyat ami alapvetően ellentétes lenne a Koránnal. Persze ha azt értjük evolúció elmélet alatt hogy az élőlények fejlődnek, változnak. Nyilván nem 100%-ban, mert a véletlent nem fogadom el mint teremtő és működtető tényező."

Amúgy mire is van töménytelen bizonyíték? :) A véletlenre? :)

2021. febr. 9. 08:49
 102/219 anonim ***** válasza:
15%

"A terhesség során is valami olyasmi történik. Ki gondolná, hogy a szedercsíra állapotból ember lesz majd hónapok múlva?"

És szerinted ez hogy történik? Véletlenül? :) Egyáltalán nem. A sejtekben lévő programkód teszi lehetővé.

"A pávakakas faroktolla egyrészt véletlen mutáció eredménye lehet, másrészt tudatos. Mert a tojóknak az tetszett, ezért az olyan hímek örökítették tovább a génjeiket, akik színpompás faroktollal rendelkeznek. Ezt nevezzük szexuális szelekciónak."

A pávakakas nem dönthetett arról hogy faroktollat növeszt, vagy arról hogy nagyobb faroktollat növeszt, tehát csak véletlen lehet a te elképzelésed szerint. Sőt, a pávakakas minden szerve, a sejtjei mind mind véletlenek sorozata. Ez nevetséges és teljesen abszurd.

"A problémát abban látom, hogy ismerve téged nem is az érdekel, hogy a világot tervezték-e vagy sem. Tegyük fel, hogy van egy tervező. De az nem azonos a kereszténység istenképével. Elégedett lennél? Nem hiszem. Mert akkor bizonyítást nyerne, hogy a kereszténység hamis. Innentől fogva jelentéktelen lenne számodra, meg a többi keresztény fundamentalistának, hogy tervezték a világot, ha kiderülne, hogy a kereszténység egy átverés."

Már az elején leírtam hogy muszlim vagyok. Egyébként meg két külön kérdés hogy a világ tervezés eredménye és ha igen, akkor melyik vallás az igaz. Ti még azt a teljesen egyértelmű tényt sem fogadjátok el hogy a világ tervezés eredménye. Ebből még nem következik automatikusan az hogy bármelyik vallás is igaz, de ugye ti kapásból utáljátok a vallásokat mert azt látjátok mindenhol hogy a vallásokat utálni kell. Mondjuk nem is ismeritek a vallásokat, főleg ezért.

2021. febr. 9. 08:58
 103/219 anonim ***** válasza:
92%

"egyértelmű tény"

Ha a világot tervezni kellett, akkor Allahot is tervezte valaki?

Ha nem, akkor a világnak miért kellett ez?

2021. febr. 9. 09:11
 104/219 anonim ***** válasza:
12%

"A tudomány nem mond olyat, hogy a dolgok teremtve lettek, csiszolj még egy kicsit azon az ütőkártyán."

A tudomány ezt már réges rég bizonyította, de az általam leírtak miatt ezt a tudományos világ nem jelenti ki.

"Ilyet viszont nem találsz a publikációk között, hogy tervezve volnának az élőlények, a világ."

Minden egyes kutató tudja hogy az élőlények, a világ tervezés eredménye, csak vagy az van hogy nem merik kijelenteni mert akkor a tudományos világ ellene fordul, vagy tudja csak minden nap behazudja magának hogy nem így van.

Ez rátok nem vonatkozik. Úgy látom ti tényleg azon a szinten vagytok hogy azt képzelitek a véletlen a magyarázat mindenre, de hát előre megmondtam hogy így lesz :)

"Ha jól sejtem, kedves barátunk nem keresztény, hanem muszlim, ismert gyakorizó. Imád a keresztényekkel kekeckedni, de az ateistákat sem veti meg."

Hát te zseni vagy :) Már az elején leírtam hogy muszlim vagyok. Kicsit lassú a reakcióidőd :)

"De ugyanúgy kreacionista, mint a keresztény kreacionisták, csak muszlim verzióban. Talán az ID (Intelligent Design) mozgalom elveihez hasonlitanak leginkább a nézetei."

Semmi közöm a kreacionistákhoz. Ők azt állítják az élőlények egyik pillanatról a másikra jelentek meg. Én semmi ilyet nem mondtam. A Koránban leírtak szerint az univerzum, az élet nem egyik pillanatról a másikra jelent meg hanem folyamatok eredményeképpen. Tehát az evolúció elmélete ebbe belefér de persze a véletlen nem. Az a tündérmese kategória és ti ateisták hisztek abban.

2021. febr. 9. 09:13
 105/219 anonim ***** válasza:
25%

"Ha a világot tervezni kellett, akkor Allahot is tervezte valaki?

Ha nem, akkor a világnak miért kellett ez?"

A világot látod, tudod tanulmányozni. Ergo a tudományos tények alapján levonható a következtetés. Allahot láttad? Tudod tanulmányozni? Nem. Akkor nem állíthatod hogy tervezni kellett.

2021. febr. 9. 09:15
 106/219 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy a probléma: a tudomány azt mondja, hogy NEM kellett tervezni a világot.

Ha mégis tervezve van, akkor viszont rendkívül pocsék tervezés és kivitelezés.

2021. febr. 9. 09:21
 107/219 anonim ***** válasza:
100%

"Már az elején leírtam hogy muszlim vagyok."

Ja, akkor te nem a 32%-os vagy! Tudom már, hogy ki vagy akkor, láttalak már itt kommentelni. Az feltűnt, hogy elég harcias stílusod van, de azt talán nem gondoltam volna, hogy az evolúció kérdésében olyan vagy, mint ő.

Nekem már csak egyetlen kérdésem lenne hozzád.

Az iszlám vallás - mármint az igazi muszlimok - így viszonyulnak az evolúcióhoz mint te, vagy a te eseted különleges?

2021. febr. 9. 09:41
 108/219 anonim ***** válasza:
100%

Pontosabban a kérdésem:

Az iszlám vallás nem fogadja el az evolúciót?

2021. febr. 9. 09:43
 109/219 anonim ***** válasza:
100%
Minden muszlim ilyen buta?
2021. febr. 9. 10:21
 110/219 anonim ***** válasza:
100%

Nem, általában sokkal kevésbé tájékozottak.

A #105 valószínűleg itt él, ő valamivel tájékozottabb.

2021. febr. 9. 10:26
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!