Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ti hogyan jutottatok túl ezen...

Ti hogyan jutottatok túl ezen a problémán?

Figyelt kérdés

Biztos sok művész lelkű ember szenved vagy szenvedett már abban amiben most én is.

Bármibe is kezdek bele mindig eljön az a pont amikor megszakad a folytonosság és erőltetni kell egy kicsit.

Ettől egyből elmegy tőle a kedvem és valami újba kezdenék bele.

Van hogy mégis "ráerőszakolom magamat" és próbálom folytatni amit elkezdtem.

Az eredmény: ötlettelenség és feszültség.

Gondolati úton ugyanez történik.

Elképzelek valamit felszínesem de amint van 1 részlet ahol nem tudom hogyan tovább úgy rögtön el is vetem az egészet mert mégsem tetszik.

Bocsássatok meg a zavaros fogalmazásért, remélem azért a lényeget mindenki megértette.

Köszönöm a válaszokat! :)

2018. ápr. 14. 18:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én azért nem nevezném magam művészléleknek, de sokszor elkapott már a hév és elkezdtem írni, de a legnagyobb alkotói kedvem sem tartott ki pár napnál tovább. Aztán hónapokig semmi:( nem tudom, mit kéne csinálni, én csak annyit teszek, hogy kivárom, amíg újból megjön az ihlet.
2018. ápr. 14. 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen világosan fogalmaztál. Legalábbis nekem világos, mivel én is átéltem ugyanezt.

Valószínűleg nem fog tetszeni a válasz: szakmát váltottam egy olyan irányba, ami annyira érdekel és leköt, hogy eszem ágában sincs bármi mással foglalkozni, amíg a feladattal nem végeztem.

El voltam könyvelve művészléleknek, aki a föld fölött lebeg és köze nincs a hétköznapokhoz, és most egy teljesen gyakorlati szakmában állok helyt, sokkal jobban, mint a művészetben valaha. Néha esténként még elrajzolgatok vagy írogatok, de ha elszáll a kedv, abbahagyom, és nincs rajtam nyomás ezzel kapcsolatban. Az így félbehagyott dolgokat soha nem veszem elő újra, hogy folytassam őket.

2018. ápr. 14. 19:26
 3/5 anonim válasza:
Én ilyenkor divatművésznek nevezem magam, nagyon rossz, mikor nulla lendület van. Ilyenkor jönne jól egy múzsa, aki ha nem is ihletet ad, de az energiáim az alkotás felé tolja. De jó lenne, ha lenne
2018. ápr. 14. 21:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha elolvasod a #2 választ, megérted. A művészek nagyon ritkán kerülnek ilyen válságba. Akkor jön a múzsa. A többieknél ez a dolog gyakrabban fordul elő, nem véletlenül.

Azt érdemes erőltetni, ami megy.

2018. ápr. 14. 21:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Számomra nem jelentett problémát ez az állapot. Pl néhány év alatt kiírtam magamból versek formájában, ami feszített, és különféle, sajátos stílusban alkottam, ahogy éppen jött, és a mondanivalóim is sorra buktak ki belőlem.

Nagyából kijött belőlem, aminek ki kellett ("kiokádtam" :D ), mostanság ritkán írok verset, és evvel semmi gond nincs.

2018. ápr. 24. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!