Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan és miként jöttetek rá,...

Hogyan és miként jöttetek rá, jutottatok arra, hogy nincs isten?

Figyelt kérdés
Én sokat csalódtam ebben a fiktív alakban, mire rájöttem hogy nincsen.

2021. febr. 3. 23:26
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/219 anonim ***** válasza:
38%
Látom még azt sem sikerült megértened, nincs olyan hogy hit oldala, meg tudomány oldala, pedig az előbb leírtam. Ezt a keresztények találták ki, mert a keresztény vallás tele van ellentmondásokkal, tudományos tévedésekkel. Azt mondta a keresztény egyház hogy ne gondolkodj csak higgy. Aztán idővel az emberek mégis elkezdtek gondolkodni, és azok ellenfordultak akik csak hittek. Így néz ki a keresztény világ ma is. De az iszlámban nem így van. Ahogy az előbb is kifejtettem, a Korán előírja a tudománnyal való foglalkozást tehát ez a muszlimok számára kötelező. Egyértelmű mi a teendőd ha kételkedsz Istenben. A Korán azt írja tanulmányozd az élőlényeket, a körülötted lévő világ működést és megtalálod a bizonyítékot Istenre. Ezt tudom javasolni neked. Szóval az olyan válaszokkal mint magától és véletlenül, semmit nem cáfolsz meg. Ne raboljuk egymás idejét. 257 hozzászólás szép hosszú olvasmány ha unatkozol.
2021. febr. 5. 22:43
 62/219 anonim ***** válasza:
27%

Ez a harminckettes nálad valami varázsszám? :) 32%-os, 32 szer mondtad.

Már egy ideje nincsenek százalékok és mikor voltak akkor is folyamatosan változott. Arra sem emlékszem hány százalékos voltam, mondjuk nem is érdekelt.

2021. febr. 5. 22:50
 63/219 anonim ***** válasza:
97%

"Korán előírja a tudománnyal való foglalkozást tehát ez a muszlimok számára kötelező."

Neked hiába írja elő, mert még a legnagyobb ellenséged sem mondhatja rád soha, hogy a tudománynak akár a legkisebb részletét is megértetted volna valaha.

"A Korán azt írja tanulmányozd az élőlényeket, a körülötted lévő világ működést és megtalálod a bizonyítékot Istenre"

Már mondtam, hogy mutasd meg ezt a bizonyítékot!

Sajnos te még a "bizonyíték" szó jelentését 𝐒𝐄𝐌 ismered.

Másrészt azt is kértük már, hogy ha muszlim vagy, akkor 𝐀𝐋𝐋𝐀𝐇 nevét használd!

Tudjuk, hogy magyarul istent jelent, de ha nem így használod, azzal csak a zavart fokozod!

Vagy ez a szándékod?

Mondták már neked sokan, hogy utálják a sakkozó galambokat?

2021. febr. 5. 22:59
 64/219 anonim ***** válasza:
21%

Személyeskedéssel nem mész semmire, de már megszoktam ezen az oldalon. Nyilván nem vagyok nagy tudós de a diplomáig eljutottam. Ami téged illet, két dolog lehetséges. Halvány lila gőzöd sincs a tudományokhoz, ezért vagy ateista. A másik hogy foglalkoztál komolyabban tudományokkal, és rájöttél hogy a "magától", "véletlenül", "nem tudjuk,de nem Isten" nem válsz, de egy megmagyarázhatatlan ok miatt vagy csak divatból mégis ateista maradtál, így minden nap hazudnod kell magadnak hogy a "magától" tökéletes válasz mindenre.

Ha bizonyíték kell először olvasd végig azt a kétszáz valahány hozzászólást. Ha ez neked nem elég akkor fogadd meg a Korán parancsát és foglalkozz tudománnyal. Ezzel gondolom te magad is egyetértesz, hiszen ti ateisták a tudomány embereinek mondjátok magatokat. Nem veszíthetsz semmit mert csak azt kellene tenned amit egyébként is hirdetsz magadról, aztán vagy belátod hogy Isten teremtett, vagy marad az hogy minden nap behazudod magadnak hogy a "magától" tökéletes válasz mindenre.

Miért okozok zavart ha Isten nevet használom? Ez nekem új :) Egyébként Allah jelentése az Egyetlen Isten. Mivel a zsidók és keresztények is ugyanabban az Istenben hisznek mint a muszlimok, ha nagy i betűvel írjuk az Isten szót az az Egyetlen Isten. Tehát Isten = Allah. Egyébként mindkettőt használom.

2021. febr. 5. 23:27
 65/219 Anahystor ***** válasza:
74%

"Mondom én hogy ateistáknál a "magától" a válasz mindenre ..."

Nem ezt mondtad, hanem azt, hogy "Egy tanulatlan átlag alatti intelligenciával rendelkező ember is lazán be tudja bizonyítani hogy tervezett világban élünk."

A lehetőséged megvolt a bizonyításra, de nem sikerült.

Lehet azért, mert még a "tanulatlan átlag alatti intelligenciával rendelkező ember" szintjét sem éred el?

2021. febr. 5. 23:31
 66/219 anonim ***** válasza:
27%
A te intelligenciád bizonyára fényévekkel meghaladja egy tanulatlan emberért, és végül mire is jutottál? Hogy a "magától" tökéletes válasz mindenre :)
2021. febr. 5. 23:38
 67/219 Anahystor ***** válasza:
87%

"Ha bizonyíték kell először olvasd végig azt a kétszáz valahány hozzászólást."

Nem!

TE olvasd el azokat, és mutass rá, hogy melyik hozzászólás igazol téged.

NEM háríthatod át a bizonyítás kényszerét másra, ha te állítasz valamit.

Ha képtelen vagy rá, akkor az állításod csupán egy szép kövér lufi, vagy rosszabb esetben egy vaskos hazugság.

Ja, a 32-es szám az új értékelő rendszerbevezetése előtti "dicső" pályafutásod utolsó számszerűsített állapota volt hasznossági százalékban, de ránézésre azóta sikerült magad még lejjebb küzdeni.

2021. febr. 5. 23:39
 68/219 Anahystor ***** válasza:
75%

Az én intelligenciám arra éppen elég, hogy megértsem, hogy nem szalmabábokkal kell hadakozni, hanem a vitapartner állításaival.

Neked ez nem megy.

Csak egy ostoba benyőgésig jutsz, majd fejvesztve távozol, mint itt is.

"Naívan aranyos:))))) Júdás evangéliuma mai hamisítvány, a National Geographic adta le először. Be lett bizonyítva"

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

"Be lett bizonyítva..." aranyos ... szokásos nagyképű kijelentés, mögöttes tartalom nélkül, majd válasz nélkül gyors lelécelés.

Mennyiszer is???

Talán 423.675-szor

Neked tetszett ez a szám, hát maradjunk ennél. Bár lehet alul becsüllek vele.

2021. febr. 5. 23:50
 69/219 anonim ***** válasza:
17%

Nem? :) Nem érdekel a bizonyíték? Nem szeretnél tudománnyal foglalkozni, pedig ezt hirdeted magadról?

Hiába mennénk bele. Megint az lenne hogy mindenre rávágnátok hogy "magától", "véletlenül", "nem tudjuk,de nem Isten". Nem az egyetlen ilyen kérdésem volt amit belinkeltem, és mindig e három válsz közül valamelyikre böktek rá az ateisták. Ezen a három válaszon kívül tudsz mással feleli? Ugye hogy nem. Nem akarom végig azt hallgatni hogy nem bizonyíték mert magától lett vagy nem bizonyíték mert véletlenül lett. Kicsit már unalmas szóval, nem.

Azt hirdeted magadról hogy a tudomány ember vagy. A Korán utasítása pedig az hogy foglalkozz tudománnyal. Úgy látom megvan a közös pont. Már csak az kell hogy legyél őszinte magadhoz. Tehát tudomány és őszinteség kell eljuss Istenhez. Szerintem nálad mindkettő hiányzik jelenleg, de legalább a közös pontot megtaláltuk.

"Ja, a 32-es szám az új értékelő rendszerbevezetése előtti "dicső" pályafutásod utolsó számszerűsített állapota volt hasznossági százalékban, de ránézésre azóta sikerült magad még lejjebb küzdeni."

Én magam sem emlékszem hogy hány százalékos voltam az új értékelő rendszer előtt. Nagyon fájhatott hogy alulmaradtál a vitában akkor , ha így megjegyezted :) Ezek szerint azóta sem mélyültél el a tudományokban vagy azóta is hazudsz magadnak minden nap. Egyik sem jó dolog. Nem kell különösebben tennem semmit azért hogy lepontozzanak. A kedves keresztények és ateisták automatikusan lepontozzák a muszlim válaszolókat.

2021. febr. 6. 00:06
 70/219 anonim ***** válasza:
32%

"Be lett bizonyítva..." aranyos ... szokásos nagyképű kijelentés, mögöttes tartalom nélkül, majd válasz nélkül gyors lelécelés."

Hogy mi van? :) Te összekeversz valakivel. Semmi közöm ahhoz a Júdással kapcsolatos kérdéshez. Sem kérdezőként, sem válaszolóként. Most látom először. Az én kérdéseim nem 1-2 oldalig futnak :) Ez a dolog látom átment nálad paranoiába. Szerintem pihenj egy kicsit.

2021. febr. 6. 00:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!