Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a bűn Isten szemében?

Mi a bűn Isten szemében?

Figyelt kérdés

Egy mindenható, mindent tudó Teremtőt hogyan tudunk megbántani/csalódást okozni? Hiszen azt is tudja, mire vagyunk képesek, igazából születésünk pillanatától nyitott könyv számára az életünk.

Hiszen minden lehetőséget Isten teremtett, amit csak meg tudunk élni/tenni életünkben, a jó és "rossz" (bár ezek relatív fogalmak) döntés lehetőségét is Tőle kaptuk. Olyan ez, mintha egy töltött fegyvert adnánk a gyerekeknek, hogy játsszanak vele.

Ha vannak olyan dolgok, amiket nem követhetnénk el (holott a lehetőséget megteremtette rá), akkor miért nem úgy születünk, hogy ezeknek a dolgoknak a tudatában vagyunk? Honnan tudhatnánk, hogy melyik vallás által állított szabályrendszer a hiteles, melyiknek kell megfelelni?

Ha tudatlanságunkban (hiszen teljes tudatlanságban születünk) bűnt követünk el, akkor milyen alapon von felelősségre minket Isten? Amikor megteremtette az embert, tudatában kellett lennie, hogy hibázhatunk, ugyanis ezzel jár a szabad akarat.

Véleményem szerint hiába van szabad akaratunk, ez nem azt jelenti, hogy Isten meglephető lenne, mert nincs megírva előre az életünk. Igazából akárhogy is döntünk, mindig csak a teremtett lehetőségek útját járhatjuk. A mindent tudás magába foglalja ezeknek az utaknak (az összes lehetőségnek) az ismeretét, rögtön az teremtésünk pillanatától.

2016. aug. 23. 23:00
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/138 anonim ***** válasza:
Ha én azt állítom hogy te nem létezel az jó vagy rossz?
2016. szept. 3. 20:04
 62/138 anonim ***** válasza:
Ez sz állítás puszta primitívség az anyagi valóság törvényszerűségét ismerve, így nem minősíthető!
2016. szept. 3. 20:13
 63/138 anonim ***** válasza:
Primitív dolog azt állítani hogy nincs jó és rossz. Minden jó. Ha egy nőt 15 férfi megerőszakol az jó??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Mert a válaszoló szerint igen.
2016. szept. 3. 20:15
 64/138 A kérdező kommentje:

57: "Mert akármit elérhetünk, mert teremtők vagyunk de ez más téma!"

Ne haragudj, de én még nem hallottam olyanról, hogy az ember új anyagot teremtett volna a semmiből. A meglévőanyagokat tudjuk manipulálni, a meglévő lehetőségekkel tudunk dolgozni. Javíts ki légy szíves, ha tévednék!

"A biblia szinbólumkönyv mint irtam régebben, ebből kifolyólag az eredendő bűn létezik, mert velünk születik a lehetősége, de ugyan úgy a jóra való fogékonyság is"

Akár szimbólumkönyv akár nem, ha a Teremtő mindenható, mindentudó és időtlen, akkor nem lehet bűn, ahogy eredendő bűn sem.

"Isten nem fog elítélni téged, ha rosszat teszel és megbocsájtasz magadnak, és más is megbocsájt neked, mert igy Isten buta lenne!"

Nem fog elítélni, mert nem dolga az ítélet. A programfejlesztő sem ítél el, mert a számítógépes játékában molesztálod a játékostársad (már ha ezt a szabályok megengedik, egyéb esetben maguk a játékosok ítélnek el és dobatnak ki a játékból).

"Az se bizos h tudja h itt vagyunk."

Ha mindenható, mindentudó és időtlen, akkor biztos vagyok benne, hogy tudatában van.

"a tudatunk, által Istenekké váltunk, mert lehetőségünk van megérteni őt, az általa magábol teremtett világban, és muvel őbelőle értelmes lényként kifejlődtünk, így ők vagyunk"

Kizártnak tartom, hogy az anyagi világ azért van, hogy magunk is Istenekké válhassunk benne. Az anyagi léttel egy csomó késztetés, függőség és korlát is jár, ami lényegében megakadályozza az isteni forrás közvetlen megismerését/megértését (az aggódás, bizonytalanság és a félelem biztosan akadályozó tényezők). Biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül lett ez így tervezve.

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed velem!

2016. szept. 3. 20:17
 65/138 anonim ***** válasza:
Ha Isten mindentudó, akkor egy személy, tehát valami jó, valami rossz neki.
2016. szept. 3. 20:22
 66/138 anonim ***** válasza:
De tényleg azt akarom hogy a kérdező válaszoljon erre a kérdésre. Ha egy nőt megerőszakolnak 15-en az jó vagy rossz?
2016. szept. 3. 20:23
 67/138 anonim ***** válasza:
Új anyagot teremteni nem tudunk, isten lahatőségein belül teremtünk, Isten a Teremtő a szabájok létrehozója, igy azon belül ,"dolgozunk" teremtünk. Istenben élünk, igy a szabájokon melül, az anyagi lét korlárain belül tudunk csak kiteljesedni! Olyan jó lenne veled beszélgetni személyesen, mert tök értelmes vagy és érdekes beszélgetés lenne 😉
2016. szept. 3. 20:24
 68/138 anonim ***** válasza:
66 ezt most válaszold meg önmagad és a válasz helyes lesz 🙃
2016. szept. 3. 20:26
 69/138 A kérdező kommentje:

59: "Ha szerinted nincsen jó és rossz. Akkor miért kérdezed azt hogy mi a bűn Isten szemében??"

Mert kíváncsi vagyok, hogy mások szerint milyen módon ítélhet el Isten azért, amiért minden bizonnyal nem is vagy felelős. Nem vagyok mindentudó, lehetséges, hogy valaki más tudja a választ!

"Hiszen te úgysem fogadod el az a világnézetet ami szerint van jó és rossz."

Van jó és rossz az anyagi világban, az emberek között, de ezek viszonyfogalmak. Ráadásul ahogy leírtam, az ami először rossz, utólag kiderülhet, hogy jó. Léteznek társadalmi szabályok/törvények, amiket ha megszegsz, még itt a földön elítélnek. Ezeket egzakt módon megismered, megismertetik veled amíg cselekvőképessé válsz.

De Isten szemében akkor lehetne valami bűn, ha képes lennél megakadályozni a tervét (ezáltal meglepni, felbosszantani őt), vagy lennének olyan parancsolatai, amit mindenki (KIVÉTEL NÉLKÜL) megkapna születése pillanatában, így tudatában lenne egész életében, hogy mi az amit szabad és mi az amit nem. De hogy lehetsz képes megakadályozni a tervét, ha mindenható, mindentudó és időtlen?

"Szellemileg (nem értelmi dolgokat értek ezen) be vagy drogozva. Mint egy hippy gyerek."

Nem, pusztán arról van szó, hogy véleményem szerint Isten igazságos.

"Ha én azt mondom rád hogy homoszexuális vagy akkor az jó vagy rossz??"

Jogod van a véleményt alkotni, élsz a lehetőséggel és ez mindenképpen jó, az viszont rossz, hogy elégtelen információk alapján hibás következtetéseket vontál le.

61: Ha én azt állítom hogy te nem létezel az jó vagy rossz?

Jogod van a véleményt alkotni, élsz a lehetőséggel és ez mindenképpen jó, az viszont rossz, hogy a meglévő információk alapján (miszerint én azzal vesztegetem az időmet, hogy megpróbálok értelmes kérdést és véleményt megfogalmazni) logikailag hibás következtetést vontál le (hogyan ne létezhetnék, ha látod a jelét, hogy létezem?).

2016. szept. 3. 20:31
 70/138 anonim ***** válasza:
En voltam 66. Igen a helyes válasz a rossz. De a kérdező szerint nincsen rossz csak jó, a kérdező szerint minden jó. Tehát a kérdező szerint ha megerőszakolnak egy nőt 15-en az jó.
2016. szept. 3. 20:32
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!