Lefeküdtem a barátommal, így már Isten szemében bűnös vagyok?
Nem tudom, milyen felekezethez tartozol, eltérő ugyanis a bűnök megbánása, és jóvátétele az egyes egyházak esetében. (katolikusok gyónnak, reformátusok asszem nem stb) Nem az a legfőbb baj, ha elesik az ember, (emberi természetünk gyenge, és gyarló) hanem ha nem áll fel eleséseiből - vagyis bűneiből. Jézus is sokszor elesett keresztútja során, de mindig fel is kelt. Szóval, ha érzed, hogy ezzel megbántottad Istent, és megbánod, hogy ezt tetted, akkor Isten megbocsát. Csak a meg nem bánt bűnök maradnak megbocsátatlanul.
Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy miért bűn Isten szemében az, ami két ember között a legnagyobb testi öröm. Valjában nem bűn, ha házasságon belül történik meg. Nem jó, ha úgy fogja fel az ember, hogy Isten ezzel büntetni akar, mert meg akar fosztani bennünket a testi örömöktől. Valójában azt akarja, hogy csak azzal osszuk meg ezt a nagy örömöt, aki végérvényesen részese lesz az életünknek, vagyis a férjünk/feleségünk lesz.
Az pedig, hogy mostantól ne járj a közösségbe, meg ne imádkozz, nem jó megoldás. Istentől nem szakítanak el a bűneink sem, ha őszintén megbánjuk őket.
Nem tudom mit tanúltál a közösségben, ahova jársz azzal kapcsolatban amit tettél, de íme néhány bibliai támpont, mivel itt tetted fel a kérdésedet:
„Öljétek meg azért földi testtagjaitokat a paráznaság, a tisztátalanság, a nemi vágyakozás, a káros kívánság és a mohóság dolgában, ami bálványimádás” Kolossé3:5 Figyeld meg kérlek, milyen bűnök közé sorolja a paráznaságot.
A bibliai szóhasználatban a „paráznaság” (görögül: por·neiʹa) olyan meg nem engedett szexuális kapcsolatra utal, mely a szentírási, azaz a Szentírás szerint érvényes házasságon kívül jön létre. Ez magában foglalja a házasságtörést, a prostitúciót, a nem házas felek közti szexuális kapcsolatot, valamint a szájon, illetve a végbélen keresztül történő közösülést, és azt is, ha valaki egy olyan személy nemi szerveit izgatja, aki nem a házastársa. Ezenkívül ide tartozik még az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat, és az állatokkal való fajtalankodás.
Nos ezek alapján hogyan látod azt, amit tettél? Ítéld meg magad.
11-es Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenőrzik ezt a kérdést.
És te mit tanultál a szeretetről? 1990 előtt hol dolgoztál? Az MSZMP pártnál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!