Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A családállítás mennyire...

A családállítás mennyire elfogadható Isten szemében?

Figyelt kérdés

Van egy negatív történés a családunkban, ez már a 3. generáció, hogy ugyanabba a hibába lépünk. Nem szeretném én is továbbadni, azt hallottam, hogy családállítással ezt helyre lehet tenni.

Nem tudom pontosan mi ez, egy barátnőm mesélt róla lelkesen.

Hiszek Istenben és nem szeretnék semmiféle okkult irányba elmenni. Nem tudom, hogy ez hova tartozik? Tudnátok segíteni?

2016. jan. 19. 23:42
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
A családállítás egy pszichológiai módszer, amit Bert Hellinger dolgozott ki. Lényege, hogy nem csak az egyént, hanem a környezetében élő, vele szoros közösségi kapcsolatban lévő személyeket (akik nem feltétlenül csak a családtagok) is vizsgálja. Vallás szempontjából nem hinném, hogy akár negatív, akár pozitív irányban lehetne szerepe.
2016. jan. 20. 00:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Okkultnak nem nevezném, de vannak benne szerintem tévedések és megalapozatlan állítások.

Talán ami miatt kissé ezoterikusnak minősül, az a kiegyenlítődés törvénye. Ez a kereszténységgel nem egyeztethető össze és szerintem a valósággal sem.

Nem olvastam el. De a fő gondnak azt látom, hogy ezoterikus lenyomatokban akarja keresni az emberi viselkedést. Úgy csinál, mintha a családnak közös lelke volna. Természetesen a családban zajló események kihatnak a gyerek személyiségére. De nem ezotérikus módon és csak azok a hatások, amiket a gyerek tapasztal....

2016. jan. 20. 00:09
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Ha a pszichológia okkultizmus akkor igen.
2016. jan. 20. 00:10
 4/9 anonim ***** válasza:
83%

El lehetne azon vitázni, hogy ez mennyire tudományos vagy mennyire ezoterikus módszer. Keresztény megközelítésből ez nagyon nem mindegy, de ebbe nem mennék vele.

Inkább egy gyakorlatiasabb problémára hívnám fel a figyelmet: ha a család valamelyik érintett szereplője nem fogékony a módszerre, akkor az egész hatástalan marad.

Sőt, még ronthat is a helyzeten. Hiszen aki nem hisz benne, az ezt fölösleges időpocsékolásnak (és pénzkidobásnak) fogja tekinteni, kényszerként fogja megélni hogy ebben neki részt kell venni, és a családban a feszültség ahelyett hogy csökkenne, még nőni is fog.

2016. jan. 20. 00:19
 5/9 anonim ***** válasza:
34%

Nem kell ide se pszichológia, se okkult praktikák. Jézus Krisztus a szabadító. Amiről beszélsz az egy generációs átok ami tovább adódik egy családban generációról generációra. Jézus nevében hatalmunk van az ellenség minden ereje felett, így a generációs átkok fölött is. Törd meg az átkot Jézus nevében és kérd az Ő teljes szabadítását az életednek és családodnak ezen a területén!

"Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek." - Lukács 10:19

"14.

Az által, hogy eltörölte a parancsolatokban ellenünk szóló kézírást, a mely ellenünkre volt nekünk, és azt eltette az útból, odaszegezvén azt a keresztfára;

15.

Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, őket bátran mutogatta, diadalt vévén rajtok abban." - Kolossé 2:14-15

2016. jan. 20. 00:22
 6/9 anonim ***** válasza:
* vele = bele
2016. jan. 20. 00:26
 7/9 anonim ***** válasza:
88%

"ha a család valamelyik érintett szereplője nem fogékony a módszerre, akkor az egész hatástalan marad.

Sőt, még ronthat is a helyzeten. Hiszen aki nem hisz benne, az ezt fölösleges időpocsékolásnak (és pénzkidobásnak) fogja tekinteni, kényszerként fogja megélni hogy ebben neki részt kell venni, és a családban a feszültség ahelyett hogy csökkenne, még nőni is fog."

Minden bántó szándék nélkül (és a hozzászólásod alapján részedről is a jó szándékot, illetve jóhiszeműséget feltételezve) írom, hogy te vagy a családterápiára gondolhattál, amikor a fentieket leírtad, vagy úgy mondtad el a meglátásaidat a családállítással kapcsolatban, hogy a módszer alapvető működésével sem vagy tisztában, ezért feltételezed, hogy szükséges hozzá a többi családtag tevékeny részvétele - ami nem így van.

2016. jan. 20. 02:09
 8/9 anonim ***** válasza:
41%
Nem tudok rá választ adni, bár már láttam többet is. De azt hiszem ez a hitetlen emberek próbája helyre hozni a múltat és tisztábbá tenni a jövőt azáltal, hogy igyekszenek felszínre hozni a tudatalatt rejtőzködő dolgokat. Én jobban bízom Jézus gyógyításában.
2016. jan. 21. 05:52
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Amennyire én hallottam róla, a többi családtagnak nem kell ott lennie, beleegyeznie, sőt tudniuk sem kell róla és így is működhet.

De azt hiszem maradok Jézusnál :)

2016. jan. 21. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!