Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi szerint egyáltalá...

Jehova Tanúi szerint egyáltalán van 'lelke' az embernek? (részletek a kieg. Ben)

Figyelt kérdés

A minap az utcán sétáltam amikor két elegáns hölgy megszólított. Rögtön levágtam, hogy Jehova Tanúi, de mivel nem siettem sehova (és szimpik is voltak :P), gondoltam beszélgetek velük egy kicsit. Amúgyis már annyit hallottam róluk, kíváncsi voltam mivel hozakodnak elő. Egy próféciákról szóló füzetet kaptam és beszélgettünk is 20-30 percet. Elég sok témát érintettünk, többek közt a lelket is, amire nem tudtak nekem kielégítően válaszolni.

Szerintük a Bibliában a lélek szó magára az életre utal. Azt bizonygatták nagyon, hogy ez a 'lélek' nem lehet halhatatlan. De engem az érdekelt, hogy egyáltalán van-e valamilyen anyagtalan része az embernek. Erre nem tudtak biztosan válaszolni..

Pontosabban azt mondták adjam meg a címem és felkeresnek a válasszal. Ettől inkább elzárkóztam, de a válasz érdekelne. Csak ezért az egy kérdésért nem akarom felkeresni őket, annyi furát hallottam róluk :P De ha itt lennének JT-i, válaszolhatnának.

2011. máj. 27. 15:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/157 anonim ***** válasza:
0%

Már megbocsáss, de én világosan és józanul érveltem. Bebizonyítottam, hogy te NEM ÉRTETTED meg a Tanúk bibliai tanítását a témáról és alaposan kiforgattad azt.

Ezzel szemben te - mindenféle ésszerű érvelés nélkül - megkínálsz engem a szokásos, BIBLIÁTÓL IDEGEN maszlaggal.

Igazad van. Egy dologban igazad van, a hamis tanítókkal, akik mereven ragaszkodnak az áltudományukhoz, nem érdemes vitatkozni!

Na csá, remélem felnyílik még a szemed...

2011. jún. 17. 08:59
 32/157 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Tanú barátom!

A javadra írom, hogy meg van benned az a szükséges többlet, ami sok Tanúból hiányzik. Te másnak tűnsz. Úgy gondolom, nem fogsz megmaradni az "igazságban", bár nem vagyok pszichológus , de így érzem.

Félre ne értsd, nem akarok én itt senkit sem elemezgetni. De az alapján ahogyan írsz, azt látom, hogy nem vagy biztos abban amit tanítanak neked. S azzal a többlettel, amire utaltam, el fogod tudni érni a "szökési sebességet"

Ezt később, lassan fogod megérteni.

A mellett, hogy tiszteletemről biztosítalak, ajánlatom a következő: fordulj hozzám olyan kérdéseiddel, amelyek a múltban, a jelenben, vagy a jövőben foglalkoztattak vagy még ezután kerülnek előtérbe, de nem teljesen fogadtad el a társulati magyarázatot, vagy nem értettél valamivel teljesen egyet. Ilyen kérdésekből van benned. Kérdezz bátran. Segítek neked.

A legrosszabb esetben megismered azt, amelyet cáfolni tanítanak neked. Csak Ők nem tanítják meg, hogy mit. Ilyen a háromság is, jól cáfolják a Tanúk. Csak nem azt, sőt azt nem is tudják, mert nem tudják mi az, nem tudják megfogalmazni. Csak másoktól hallanak róla. Vagy a JHVH név használata.

Nagyon sok minden van, amit szerintem hallanod kellene.

Fordulj hozzám bizalommal. Bármikor.

Áldás, Békesség.

2011. jún. 17. 10:18
 33/157 anonim ***** válasza:
53%
Még annyit hozzáfűznék kedves Bpory, hogy nagyon jó hogy ilyen buzgón utánanéztél ezeknek a szavaknak. Csak azt szeretném mondani, hogy az emberi szellem nem szinonímája a léleknek. A szellemünk az a legbenső rejtett emberünk, amely a szellemvilághoz kapcsolódik. Van értelme, amit a biblia nusznak hív. Van gondolata, érzelme és akarata. A lelkünk pedig az összekötőhíd, a kapocs a szellem és a test között. Tudod van az az ige, hogy "...és elhatol oda, ( Isten Igéje) ahol szétválik a szellem és a lélek". Zsidólevélben van, azt hiszem a négyes fejezetben.. Tehát nem felcserélhető a kettő. A lelkünknek is van értelme, ez az elménk, a gondolkodó agyunk. A szellemünknek is van értelme, ami a nusz. A bibliai tanítók, nem mindegyik, inkább a szellemet és a szívet szokták szinonímaként emlegetni. Én azt a tanítást fogadom el, hogy van szellemünk, lelkünk, és testben élünk. E három alkotórészünk egy központban találkozik, a szívünkben. Ne a fizikai dobogó szívre gondolj. Bár lehet hogy egybeesik annak a helyével.
2011. jún. 17. 11:53
 34/157 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Viktor 06!

Ez egy együtt gondolkodó válasz volt. Köszönöm.

Azt azért én sem állítom, hogy a lélek és a szellem szavak szinonimái egymásnak. Ha ezt mondanám, azzal azt mondanám, hogy bármikor felcserélhetőek.

Nem gondolom, hogy bármikor felcserélhetőek, csak azt mondom, hogy 100 ból 14 szer átfedést találtam, és ezekben az esetekben az egyik azt jelenti, amit a másik, és fordítva. Szóval hogy ezekben az esetekben nem áll meg a lábán a Jehova Tanúi tanítása. De csak ilyen százalékos előfordulással. És ezek miatt az igehelyek miatt is tanítják a tradicionális egyházak, hogy van szellemi vagy lelki részünk.

A Topic indítója ezt a kérdést tette föl, a Jehova Tanúi szemszögéből.

Ezért boncoltam a témát a Jehova Tanúi felekezetre kihegyezve.

A Kérdés eredeti feltevőjének természetesen az a válaszom, hogy nem, a Jehova Tanúi szerint nincs lelkünk. Mármint ahogyan azt ő értette, tehát nincs lelkünk, amely a mi bensőnk. Nincs lelkünk, ami a testtől elválasztható. Szerintük az a mi életünk, ami nem válaszható külön a testünktől. Bár Pál apostol azért szabadulni szeretett volna a testéből, tehát legalább neki van anyagtalan része. De most nem bizonygatok semmit.

Én azonban nem vagyok Jehova Tanúja, hanem Református, és én azt vallom hogy van.

Ettől még szeretem a Jehova Tanúit, mert oda jártam egy ideig és tudom hogy milyen sokat tesznek Jehováért. S mindezt önzetlenül. Bár a reformátusok között lenne ennyi odaadó ember!

Azonban az Őrtorony Társulat tanításainak egy részével nem értek egyet. De ez nem a Jehova Tanúi hibája.

Ha bárki Tanú annyi időt szánna a Társulati tanítások átgondolására mint én, már nem lenne Tanú. De ez adottság. Van aki kételkedés nélkül elhiszi azokat a tanokat, és van aki fenntartásokkal, s előbb sokat gondolkodik rajtuk, és esetleg szakemberekkel, történészekkel, teológusokkal, nyelvészekkel konzultál. És sokat elmélkedik.

Hát ez van.

Nagyon nehéz témák vannak még a Tanúkkal kapcsolatosan. A probléma azonban a közös beszélgetés lehetetlensége. Nem tudok velük beszélgetni.

Talán az én hibám.

Áldás Békesség mindenkinek! Dicsértessék a Jézus Krisztus!

2011. jún. 17. 21:01
 35/157 anonim ***** válasza:
0%

"Nem gondolom, hogy bármikor felcserélhetőek, csak azt mondom, hogy 100 ból 14 szer átfedést találtam, és ezekben az esetekben az egyik azt jelenti, amit a másik, és fordítva."

Te az előzőekben NEM EZT ÍRTAD! Homlokegyenest az ellenkezőjét, bocsi.

Ennyit arról, hogy ki hantázik itt.

Ellenben én rámutattam, hogy azok az értelmezések, melyek többek között Jehova Tanúi által értelmezik az Írásokat, pontosak és helytállóak. Te erre is azt írtad vak buzgalmadban, hogy "ez sem fér össze", meg "az sem fér össze" a Társulat meghatározásaival. Bizony ez sem igaz! Nehéz beismerni, mi????

2011. jún. 18. 22:33
 36/157 anonim ***** válasza:
0%

"Jehova Tanúi szerint nincs lelkünk."

Látod ebben is tévedsz, mivel a testnek lehet lelke vagyis "élete" - a tiédnek is pont úgy van "lelke", ahogy a Biblia írja, nem "halhatatlan" formában.

Persze, abban a formában, ahogy elő akarod adni, valóban "nincs lelkünk", de akkor pontosítani kellene a választ.

"Bár Pál apostol azért szabadulni szeretett volna a testéből, tehát legalább neki van anyagtalan része. De most nem bizonygatok semmit."

Hát ezzel nem is tudnál semmit sem "bizonyítani", mivel Pál sem a "halhatatlan lelkéről" vagy szelleméről beszélt, ami a testéből kibújva örökkévalóságban és automatikusan tovább él.

Vajon Pál hitt a „közbenső állapotban”?

A Catechism of the Catholic Church (Katolikus Egyház Katekizmusa) ezt mondja: „ Ahhoz, hogy feltámadjunk Krisztussal, meg kell halnunk Krisztussal: ’meg kell válnunk a testtől és haza kell érkeznünk az Úrhoz’ [2Korinthus 5:8]. Ebben az ’elköltözésben’, amely a halált jelenti, a lélek különválik a testtől [Filippi 1:23]. A halottak feltámadásának napján egyesül majd újra a testtel.” De vajon az itt idézett versekben azt mondja Pál apostol, hogy a lélek túléli a test halálát, majd pedig várja az „utolsó ítéletet”, hogy újra egyesülhessen a testtel?

A 2Korinthus 5:1-ben Pál saját halálára utal, és a ’földi sátorház elbomlásáról’ beszél. Vajon arra gondolt, hogy a testet elhagyja halhatatlan lelke? Nem. Pál abban hitt, hogy az ember maga a lélek, nem pedig abban, hogy van egy lelke (1Mózes 2:7; 1Korinthus 15:45). Pál szellemtől felkent keresztény volt, akinek a reménysége — többi első századi testvéréhez hasonlóan — „a mennyekben . . . eltett” volt (Kolossé 1:5; Róma 8:14–18). Őszinte ’óhaja’ éppen ezért az volt, hogy halhatatlan szellemteremtményként az égbe támadjon fel az Isten által meghatározott időben (2Korinthus 5:2–4). Reménységéről szólva ezt írta: „mindnyájan elváltozunk . . . az utolsó trombitaszóra; mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk” (1Korinthus 15:51, 52).

A 2Korinthus 5:8-ban Pál ezt mondja: „Bizodalmunk . . . van, azért inkább szeretnénk kiköltözni e testből, és elköltözni az Úrhoz.” Néhányan úgy vélik, ezek a szavak a várakozás közbenső állapotára utalnak. Arra is hivatkoznak, amit Jézus a hűséges követőinek ígért, hogy elmegy és helyet készít nekik, ahova ’magához veszi őket’. De mikor válnak valóra ezek a kilátások? Jézus azt mondta, hogy akkor, amikor ’ismét eljön’, jövőben elkövetkező jelenlétének idején (János 14:1–3). Ehhez hasonlóan a 2Korinthus 5:1–10-ben Pál azt mondta, hogy a felkent keresztények általában abban reménykedtek, hogy égi lakóhelyet örökölnek. Ez nem a lélek valamiféle feltételezett halhatatlansága által következik be, hanem feltámadás által Krisztus jelenléte idején (1Korinthus 15:23, 42–44). Charles Masson Szentírás-magyarázó úgy következtetett, hogy a 2Korinthus 5:1–10 „jól érthető tehát anélkül, hogy a »közbenső állapot« hipotéziséhez folyamodnánk”.

A Filippi 1:21, 23-ban (NW) Pál ezt mondja: „ami engem illet — számomra az élet Krisztus, a halál pedig nyereség. Nyomás alatt vagyok e két dolog miatt; de amit igazán kívánok, az a megszabadítás és a Krisztussal való együttlét, mivel ez biztos, hogy messze jobb.” Vajon Pál itt egy „közbenső állapotra” utal? Néhányan úgy vélik. Pál azonban azt mondja, hogy két lehetőség miatt van nyomás alatt — az élet és halál lehetősége miatt. „De amit igazán kívánok — fűzte hozzá, egy harmadik lehetőséget említve — az a megszabadítás és a Krisztussal való együttlét.” „Megszabadítás”, hogy rögtön a halála után Krisztussal legyen? Nos, amint azt már láttuk, Pál abban hitt, hogy a felkent keresztények Krisztus jelenléte idején fognak feltámadni. Tehát ez az időszak volt a szeme előtt.

Ez látható a Filippi 3:20, 21 és az 1Thessalonika 4:16-ban feljegyzett szavaiból is. Az ilyenfajta „megszabadítás” Krisztus Jézus jelenléte idején lehetővé teszi, hogy Pál megkapja a jutalmat, amelyet Isten készített neki. A fiatal Timótheushoz írott szavaiból is láthatjuk, hogy ez volt a reménysége: „Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája, melyet megád nékem az Úr ama napon, az igaz Bíró; nemcsak nékem pedig, hanem mindazoknak is, a kik vágyva várják az ő megjelenését” (2Timótheus 4:8).

2011. jún. 18. 23:06
 37/157 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Tanú barátom!

Innentől már nagyon nehéz dolgom van. A téma összetett és bonyolult.

Nem tudom, nem vagyok rá képes, hogy az Őrtorony Társulat tanításai felülvizsgálatának szükségességéig eljuttassalak.

Nem tudom annyira összefoglalni ezt a nagy és bonyolult témát, hogy olyan hamar eljuss a tradicionális egyházak tanításának a végéig, hogy közben még ne induljanak be a Társulat által benned élő helytelen reakciók.

Sajnos még a problémát sem tudom ennél kevésbé nyakatekerten megfogalmazni.

Amit leírtál, abból semmi sem a Te gondolatod. Kiollóztad "kontrol cé kontrol vé-vel" a Társulati libraryból.

Amit onnan kiollóztál, amit szeretné a Társulat hogy szeressed, az idézés innen-onnan.

Na itt a probléma.

Ha a Társulat idéz, az probléma. Nagy.

Én nem, de Szalai András könyve segíthet megértened, miért nagyon nagy baj, ha Társulati idézéseket veszel kápénak.

Bárcsak annyi társulati idézést láttál volna már a társulattól s aztán eredetiben, mint én. A különbség zongorázható.

Nem is írok neked ennél többet, hanem tiszteletemről biztosítalak, és nagyon szívesen felelek neked önzetlenül emailban vagy személyesen is, amikor benned is felmerül egy vagy több ellentmondás, de nem tudsz majd kihez fordulni a kérdéseiddel.

Addig is csak egyetlen egy dolgot kérek tőled. Keress legalább egy társulati cikket, amit alá is írt a Társulat vagy a cikk szerzője, az elmúlt 30 évből. Tovább megyek, keress bármit az elmúlt 30 évből, amihez a Társulat vagy a vezetőség akárcsak egy tagja a nevét adta. Keress neves Jehova Tanúja teológustól nyelvésztől, történésztől, elismert Tanú bibliamagyarázótól, régésztől stb... származó bármit.

Tisztelettel minden Tanú iránt.

Áldás Békesség.

2011. jún. 20. 22:35
 38/157 anonim ***** válasza:
0%

Szóval a tekintélytisztelet álcája mögé bújsz és arra biztatsz, hogy én is jobban tenném, ha a világ előtt elismert és felmagasztalt előkelőségekhez fordulnák? Megint megmosolyogtattál engem.

Ebben a törekvésedben megint éppen csak a Biblia cáfol meg téged.

Azt gondolod tán, hogy a külső és előítélettől sem mentes bírálóktól tisztább képet kaphatsz, mint Jehova Tanúitól személyesen?

Már ne is haragudj, de arra sem vagy képes, hogy megvédd az álláspontodat, mely állításod szerint bibliai igazság. Nem válaszoltál, amikor világosan rávilágítottam az ellentmondásaidra és téves megállapításaidra.

Azt akarod sejtetni, hogy csak másolni tudok? Egészen nyugodt lehetsz, semmi olyan témát nem teszek közzé, amit ne tudnák a saját szavaimmal is kifejteni, vagyis csak az általam is értett igazságokkal foglalkozom. Viszont a kész szövegrészek (főleg sok összetevős, specifikus témákban) sokkal megbízhatóbbak, mintha mindent én írnák.

Tudom nagyon jól, hogy miért a vád, miszerint: "már megint másoltál, te rossz gyerek vagy". Amikor már nincs logikus ellenérv, akkor mindjárt jön a lelki fröccs, hogy "szegény, szerencsétlen robotok, nincs is saját akaratuk" - nevetnem kell, komolyan!

Nagyon jól tudja a legtöbb Jehova Tanúja, hogy a zombiélet valójában éppen ezen egyházak milliós nagyságrendű híveit jellemzi - és tudod miért tudjuk? Azért kérlek, mert a Tanúvá lett testvérek többsége számtalan egyházból került ki és első kézből ismerjük azok életét és tanítását. Ti pedig (az előző oldalak alapján jól be is bizonyítottad) igen kevés pontos ismerettel rendelkeztek rólunk. Csak az van a fejetekben, amit szellemi vezéreitek rólunk, mint első számú "közellenségről", vagy "hamis prófétákról" fröcskölnek ránk.

Ha nektek ennyi is elég, ám legyen!

2011. jún. 21. 00:06
 39/157 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Tanú barátom!

Nem kell megvédenem az álláspontomat. Nem szeretem ismételgetni magamat, egyszer leírtam, lapozz vissza, gondold át. Ha nem tudod elfogadni, én attól még nem tartalak kevesebbnek.

Tudod, nálam éppen fordítva történt meg a dolog, mint azoknál az embereknél, akik más felekezetekből kerültek a Tanúkhoz.

Én Istenről először a Tanúktól hallottam. Egy évig jártam a gyülekezetbe. Minden alkalmon ott voltam. Tudtam, hogy a Biblia, Isten szava a kulcs, én hiszek Istenben.

Azonban elolvastam a Bibliát, először a Tanúkét, és azt láttam, hogy nem úgy vannak a dolgok. Nem beszéltem én senki ember fiával sem akkor még. Sőt, úgy mint Te, bőszen védtem az igazságot.

Az idő telt, és sokasodtak a megválaszolatlan kérdések. A vének nem tudtak felelni a kérdéseimre. Tereltek.

Eljöttem.

Egy lelki pásztorral hozott össze az élet. Válaszokat kaptam. Elkezdtem látni összefüggéseket. Sokáig kételkedtem abban amit mondott, össze is szólalkoztam vele egy ízben. De Isten megsegített. Lassan-lassan helyére kerültek a Biblia főbb irányvonalai bennem. Ezek máshogyan vannak, mint ahogyan Nektek-nekünk tanították.

Bizonyos összefüggések nem-látása nélkül sok minden igaznak tűnhet.

Azért írtam, hogy bonyolult a helyzet, és hogy nehéz dolgom van, mert én mindamellett, hogy kijártam a Te iskoládat, még mást is tanultam, ami tágabb rálátást enged számomra.

Ha egy gyermek szemmel láthatóan a vesztébe rohan, mert mondjuk biztosan le fog esni a létráról, azt a szülő azért tudja előre, mert tapasztalatból tudja. Egyszerűen tudja, mert ő is volt gyerek. Volt már ugyanabban a helyzetben.

Kérlek ne hidd, hogy a Tanúkat gyerekeknek vagy gyerekesnek tekintem. Nagyon is komoly embereknek tekintem Őket. Csak egyszerűen voltam már a helyükben. Voltam már a helyedben. De már nem vagyok.

Látom a helyzetedet, mint szülő a létrára mászó gyermeke helyzetét. És egyszerűen tudom, hogy nem jó az irány.

Azonban, mint egy szülő a gyermekének, én is képtelen vagyok elmagyarázni egy Tanúnak, hogy ne így, mert így nem lesz jó. Ennek magától kell jönnie. A gyermek esetében is, a Te esetedben is. Kell egy kis saját tapasztalat, mert úgy jobban megérti. Mert úgy jobban megérted.

Ugyanígy Neked is kell egy kis saját tapasztalat. Kell, hogy foglalkozz a benned felmerülő ellentmondásokkal. Csak ha megérted, hogy vannak, és te magad akarsz igazi válaszokat, csak akkor kapod meg őket.

Ha én akarok igazi válaszokat adni neked úgy, hogy Te nem kéred, akkor az egész nem fog működni. Kételyeid pedig vannak, minden gondolkodó Tanúnak van. Te gondolkodsz.

Nálunk a gyülekezetben 100 ból 3 embernek vannak bibliai ismeretei, amelyek alapján korrektül látja Isten kinyilatkoztatott Igéjét. A többiek megszokásból járnak templomba, vagy hisznek, de vakhittel, bibliai ismeret nélkül.

Egy ilyen ember mint Te, ennek a 97 embernek jó felét egy-két óra alatt meg tudod győzni arról, hogy "miújság" van. Na ezekből az emberekből lett néhány Jehova Tanúja. Ezek viszont hidd el, nem tudják hogy "miújság" volt régen, ahogyan azt mondtad.

Tovább megyek, egy feltételezett groteszk játék keretein belül én is megtudnám ugyanezeket az embereket győzni a társulati tanítások igazsága felől. Tudnék Tanúul érvelni, mert ismerem ától zéig az egész társulati tanrendszert.

Persze nem tennék ilyet, csak szeretném hogy lásd, pontosan tudom mi hajt Téged.

És szeretném ha tudnád, pontosan tudom, hogy hol vannak a hibák.

Azonban van nagyon sok minden más, amiket nem tudok, és nem is fogok tudni a Bibliával kapcsolatban. Tudom, hogy kimeríthetetlen információforrás, hogy örökké változik, hogy minden olvasáskor mást és mást ad. Tudom, hogy Isten nem megismerhető ember számára. Tudom, hogy Krisztus az Ő titka. Tudom, hogy a Lélek de a kedvedért legyen Szellem aki segít engem.

Nem gondolom, hogy az én felekezetem minden választ megad majd nekem valaha. Nem gondolom, hogy van ilyen felekezet.

Hiszem hogy csak kegyelem által üdvözülhetek, és hogy ebben a tekintetben és minden más tekintetben is Istenre vagyok utalva, rászorulva.

Hiszem hogy kiszolgáltatott vagyok.

Tudom hogy kiszolgáltatott vagyok.

Mindenkinek eljön a pillanata.

Nem minden Tanú látja meg a mélyebb összefüggéseket. Te már most látod őket. Kell még kis idő.

Áldás Békesség.

2011. jún. 21. 21:15
 40/157 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Tanú Barátom!

Most látom csak a kisebbik utóbbi hozzászólásodat.

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy eddig is és ezután sem azt állítom, hogy a két kifejezés BÁRMIKOR felcserélhető.

Különösen kihangsúlyoznám hogy EDDIG SEM azt állítottam. Én ilyeneket írtam: Lehet /feltételes mód!/ szinoníma, lehetnek /feltételes mód!/szinonímái egymásnak. Lehetnek. Az előfordulások kb. 10 százalékában, ahogyan azt már a legelején is írtam.

Hogyhogy nem ezt írtam? Ezt nem értem, olvasd el megint és meglátod. Ha valami ettől eltérőt találsz, akkor nem jól fejeztem ki magam, bocsánat.

Éppen ezért a hetedik kategória. De attól még az első hat is megvan. Jelentheti /feltételes mód!/ azokat is. A szövegkörnyezettől és a tágabb bibliai összefüggésektől függ.

Természetesen erre a hetedik kategóriára hegyeztem ki a mondandómat, de attól még kiállok az előző hat mellett is, csak az nem képezi vita tárgyát, így arról nem is írtam.

A topic indítója azt kérdezte, megvan-e nálatok ez a hetedik kategória. Magyarul. Valójában. Hiszitek-e hogy van anyagtalan része az embernek, amely elválhat a testtől halálunkkor. Ő így értette a kérdését. Én így értem a hetedik jelentés-lehetőséget.

Erről írtam, nem arról, hogy ezek mindig mindenkor és feltétel nélkül, akár vakon felcserélhetőek lennének.

Nem azok.

Üdvözlettel, BPORY.

Áldás, Békesség Mindenkinek!

2011. jún. 21. 22:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!