Jehova Tanúi szerint egyáltalán van 'lelke' az embernek? (részletek a kieg. Ben)
A minap az utcán sétáltam amikor két elegáns hölgy megszólított. Rögtön levágtam, hogy Jehova Tanúi, de mivel nem siettem sehova (és szimpik is voltak :P), gondoltam beszélgetek velük egy kicsit. Amúgyis már annyit hallottam róluk, kíváncsi voltam mivel hozakodnak elő. Egy próféciákról szóló füzetet kaptam és beszélgettünk is 20-30 percet. Elég sok témát érintettünk, többek közt a lelket is, amire nem tudtak nekem kielégítően válaszolni.
Szerintük a Bibliában a lélek szó magára az életre utal. Azt bizonygatták nagyon, hogy ez a 'lélek' nem lehet halhatatlan. De engem az érdekelt, hogy egyáltalán van-e valamilyen anyagtalan része az embernek. Erre nem tudtak biztosan válaszolni..
Pontosabban azt mondták adjam meg a címem és felkeresnek a válasszal. Ettől inkább elzárkóztam, de a válasz érdekelne. Csak ezért az egy kérdésért nem akarom felkeresni őket, annyi furát hallottam róluk :P De ha itt lennének JT-i, válaszolhatnának.
Kedves Kérdés Feltevője!
Megmondom Neked, mi az, amit egyértelmű negatívumként élek meg az Őrtorony Társulattal kapcsolatosan. Ez az, amit az Ő üzenetük alapvetően hordoz. Amiről szinte nem is beszélnek. A lényeg.
Ezek az emberek ugyanis nem mást tesznek, mint megkérdőjelezik Isten szándékának a sikerességét, miszerint eljut az Ő Országának híre, az evangélium az emberekhez. Az általam igen tisztelt Társulat nem mást állít, mint hogy mindez csak azóta lehetséges, amióta Ők vannak. Közel kétezer évig nem.
Istennek nem sikerült maradéktalanul a terve. Csak félig, csak mostanában, s még így is csak az Őrtorony Társulat segítségével.
A Tanúknak ez egy kicsit sem szúr szemet.
Ők tényleg azt gondolják, hogy Ők juttatják el Isten evangéliumának a hírét az emberekhez. Gyakorlatilag nincs is olyan ország, ahol ne lennének, övék a legnagyobb nyomda, a legnagyobb példányszám, a legtöbb nyelven való terjesztés, a legtöbb prédikáló-óra. Leg, leg, leg, jól felfújva, hogy minden vasárnap megkapják a heti önbizalmat.
Viszont fogalmuk sincs a Krisztushoz való megtérésről, az evangélium valódi mondanivalójáról, amelyet 2000 éve hirdetünk.
Ja, azt nem hirdetik.
Kedves Kérdés Feltevője!
Gondold át, mit tesznek ezekkel az emberekkel.
Krisztus 2 sákramentumot írt elő, ha lehet így fogalmazni.
A keresztség sákramentumát, és az úrvacsora sákramentumát.
A Tanúk ezzel szemben az Atya, egy teremtmény, és egy személytelen erő nevébe keresztelkednek meg, és nem fogyasztanak az emlékjegyekből.
A két dolog közül egyiket sem cselekszik meg.
Hát hogyan keresztelkedhetnék én Mihály Arkangyal nevébe, vagy egy erő nevébe? Hát mi a bálványimádás, ha nem ez? Nem hogy keresztelkedni, de még leborulni sem szabad egy angyal előtt, mert azonnal kikéri magának, lásd Jelenések könyve.
Hát hogy ne fogyasztanék én az emlékjegyekből, miután megbánom bűneimet, hogy közösséget vállaljak a mi Urunkkal?
Az igen Tisztelt Őrtorony Társulat nem megy be Isten országába, de aki szeretne, még azt sem engedi be.
Hajmeresztő amit a Tanúknak tanítanak. Hajmeresztő ahogyan azt állítják, hogy Jézus Krisztus azonos Mihály Arkangyallal. Vérlázító, hogy hirdetik: Isten Lelke öntudatlan erő. Elképesztő a két osztályos megváltásról alkotott elképzelésük.
És elképesztő amit saját magukról gondolnak.
Te említetted, jónak tartod a tanításaikat úgy általában. Azonban nem tudom, mekkora rálátással rendelkezel.
Én, több év velük kapcsolatos kutatómunkával a hátam mögött, botrányosnak tartom azt, amit a Társulat, a Hű és Értelmes Rabszolga a Tanúkkal művel. Azért foglalkozok ennyit velük, mert személyesen érintett vagyok, két barátom szemeit próbálom nyitogatni. Szerénytelenül állíthatom, hogy ebben az országban 100 alatt van azoknak a száma, aki annyit tudna Róluk, mint én. És hidd el, a róluk megszerzett tudásom 30 százaléka elegendő, hogy valaki kilépjen tőlük. Én is kb. ezen a szinten hagytam őket ott.
Nem tudok elmenni szó nélkül ezek mellett. A kedves Tanú Barátunk nem érdekel, mindenki a legjobb tudása szerint rontja el az életét.
Neked azonban, szeretném javasolni, hogy vallási kérdésekben elsősorban teológusok, papok, lelkészek véleményére adj. Nagyon tetszenek a gondolataid, szinte formabontóak. Ha úgy érzed, megszólított az Úr, ne félj felkeresni egy lelkipásztort, akivel komolyan beszélgethetsz, és akitől komoly válaszokat is kaphatsz.
Ha nem érzed úgy, akkor pedig csak látogass el néha egy-egy Istentiszteletre. Sokféle lelkipásztor van, mind más és más előadó. Találd meg a neked megfelelőt, akinek az előadásmódjából a legjobban lejön számodra az üzenet. Nagyon sok múlik ezen. Talán a harmadik, talán már az első templomban rátalálsz. Ez így megy.
Talán mostmár kicsit jobban érted, miért írkálok itt, bár már nem sokáig fogok, lassan-lassan elköszönök.
Üdv, Bpory!
Áldás, Békesség!
"melyet Jézus "látomásnak" jelentett ki"
A Jelenések könyvét is. Tudod Te mit beszélsz?
Üdv, Bpory.
Áldás, Békesség!
"Te említetted, jónak tartod a tanításaikat úgy általában. Azonban nem tudom, mekkora rálátással rendelkezel."
Kedves Bpory, úgy őszintén (bár egyre inkább úgy érzem, ennek a fontos szónak a jelentését nem ismered), az eddigi baklövéseid nem azt bizonyítják-e, hogy nem igazán tiszta a "rálátásod" Jehova Tanúira?
Most vajon a személyeskedő sárdobálás helyett, miért is nem az érvekkel foglalkozol? Nem azt bizonyítja ez, hogy nem tudsz jó ellenérvet velük szemben? Mert ha tudnál, nyomnád. Ez egészen biztos, hisz mikor úgy tűnik számodra, hogy nyerő az érved, gyorsabb vagy, mint a villám!
Amikor meg olyan a téma, rátérsz a kedvenc téveszméidre.
Ne felejtsd el, hogy az írástudó szaktekintélyeddel nem cáfoltad meg a Máté 24:36 versét érő háromságos kritikát és még mindig adós vagy vele. Mint ahogy sok más kérdésre adott válasszal is adós vagy, nem is beszélve azokról, melyekről lerántottam a hamis bizonyítás álcáját.
Látom te szeretsz tartozni - ez is egy életforma!
Emésztem magamban amiket olvastam.
Van is mit.. Jó sok információ összegyűlt itt. Sokszor át kellesz olvasnom, hogy levonjak egy esetleges következtetést.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, különösen a két legaktívabb kommentelőnek :)
Látom, nem maradt mondandó, így köszönöm a beszélgetést, talán egy másik kérdésnél találkozunk ;)
Köszönöm a beszélgetést mindenkinek, tényleg mindenkinek.
Köszönöm a tapasztalatokat.
Bocsássatok meg az őszinteségemért, meg mindenki amiért úgy érzi, hogy bocsánatot kell kérnem. Jó volt beszélgetni.
Isten áldjon kedves kérdés feltevője, kedves Tanú Barátom, és Viktor!
Áldás, Békesség! Bpory.
Én is köszönöm mindenkinek, ha "meghallgatott".
Mindenkinek az egyetlen létező igazság megismerését kívánom, melyet nem egy név nélküli Mindenható Isten nyilvánított ki a bibliában, még csak nem is egy háromszemélyű istenség adta ezt nekünk, hanem az a Mindenható Isten, akinek a neve Jehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!