Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a hadíszról ? Szerintem nagyon aktuális az üzenete manapság, amikor sokan csak az evilági élvezeteknek és a pénznek élnek.

Figyelt kérdés

"Omár ibn al-Khattáb (Allah legyen vele elégedett) közölte:

„Elmentem Allah Küldöttéhez (blv) és egy szőnyegen feküdt. Csak egy derekára kötött anyagot viselt, semmi mást, ezért a gyékény nyomot hagyott az oldalán. Észrevettem egy marék árpát, körülbelül egy adagot, valamennyi lencsét egy sarokban és egy vizes tömlőt lógni. Szemeim könnyel teltek meg.

Azt mondta (blv): Miért sírsz, Ibn Al-Khattáb? Azt mondtam: Ó Allah Prófétája, hogy ne sírnék, mikor ez a gyékény megnyomta az oldaladat, és nem látok semmit a polcodon azon kívül, amit látok? Koszró és Caesar gyümölcsöskertek és folyók között élnek, míg te vagy Allah Prófétája, az Ő választottja, és ez a te ellátásod?!

Azt mondta:

Ó Ibn Al-Khattáb, nem vagy elégedett azzal, hogy miénk a Túlvilág, és övék ez a világ?”

Abdullah

2021. okt. 2. 20:53
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/147 anonim ***** válasza:
100%

"Például konkrétan ki hogyan szokott imádkozni, tehát mondjuk ülve, térdelve... ezek tényleg érdekelnek, és egyáltalán nincs semmi más hátsó szándékom."

Nincs meghatározva. A kereszténységben ezek mind elfogadottak. Vannak szokások, de azok tulajdonképpen szokások. Ülve, állva, fekve, térdelve, teljesen arcra borulva, sétálva, feltartott kézzel, összekulcsolt kézzel, stb. Ezekre mind van példa jelenleg is. És bibliai példa is, így ezek formailag mind elfogadottak. A kereszténységben igazából ez nincs megszabva, mint az iszlámban, ahol nagyon ügyeltek egy konkrét formára és mozdulatsorra.

Egyébként itt nyugaton szerintem többnyire ülve vagy térdelve, összetett kézzel szoktak az emberek imádkozni. Az ima lehet kötött vagy szabad szövegű. Lehet közösen vagy egyedül végezni, hangosan vagy magadban mondani. Nyitott vagy csukott szemmel végezni, lefele vagy felfelé, az égre nézni.

2021. okt. 6. 23:29
 72/147 anonim ***** válasza:
51%

"A kereszténységben igazából ez nincs megszabva, mint az iszlámban, ahol nagyon ügyeltek egy konkrét formára és mozdulatsorra."

A kereszténységben lehet hogy nincs megszabva de a Bibliában megvan, sőt igazolja az iszlám szerinti ima hitelességét. Volt is erről egy külön kérdésem.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2021. okt. 6. 23:38
 73/147 anonim ***** válasza:

"de a Bibliában megvan"

Ott se tudtál ilyet idézni, de megszoktuk, hogy a muszlimok hazudnak, mint a vízfolyás.

2021. okt. 6. 23:53
 74/147 anonim ***** válasza:
51%
Egy rakás bibliai verset mutattam, ami igazolja, csak ugye a keresztények a Bibliát is megtagadják ha érdekük úgy kívánja.
2021. okt. 7. 00:14
 75/147 anonim ***** válasza:
100%

"A kereszténységben lehet hogy nincs megszabva de a Bibliában megvan, sőt igazolja az iszlám szerinti ima hitelességét. Volt is erről egy külön kérdésem."

Jaj, ne... Még mindig ezzel jössz? Nézd, értsd meg, hogy teljesen abszurd, amit akkor írtál. A Bibliában sincs meghatározva. "igazolja az iszlám szerinti ima hitelességét" Fhúúú, emlékszem. Jézus keresztre feszítése előtti imájából akartad levezetni, hogy a keresztényeknek a Biblia szerint kötelező úgy imádkozniuk, mint a muszlimoknak... Na jó, Kérdező én nem akarok veszekedni, úgyis csak azt vennéd le belőle, hogy a gonosz keresztények megint sértegetik szegény muszlim testvéredet, de azért had szögezzem le, akár igaz az iszlám, akár nem, 100%-os meggyőződéssel állítom, hogy hittestvéred hülyeséget állít ezzel kapcsolatosan! De mivel ezt képtelen belátni, feladom. Ha veled ezt megtudja etetni, lelked rajta. Én szóltam. Nem kezdem elölről ezt az ostobaságot, csak azért hogy jót szórakozzon azon, hogy másokat bosszant és végül kihozza belőle, hogy azért kapott válaszokat, mert tudjuk, hogy igaz van. (Megjegyzem, micsoda kifacsart logika!) A másik kérdés alatt már a görög, meg a héber szavak is elemezve lettek, a legrégebbi katakomba freskókról is szó volt, de semmi nem volt elég neki elég meggyőző.

Amúgy tessék 7 Bibliában szereplő imapóz: [link]

2021. okt. 7. 01:43
 76/147 anonim ***** válasza:
100%

#72 legyszi ne rontsd mar el ezt a kerdest is, en szivesebben olvasnam Abdullahot mint teged.

Ha ennyire szeretnel ezen az imadkozos dolgon lovagolni, akkor legyszi irj ki rola uj kerdest, es ott tedd, ne itt, ez Abdullah kerdese. Koszonom elore is!

2021. okt. 7. 02:42
 77/147 anonim ***** válasza:
Azért fejlődik az emberi civilizáció mert legtöbben az evilági élvezeteknek és a vagyoni gyarapodásnak élnek. Ezért dolgozunk, ezért termelünk, új technnológiákat dolgozunk ki hogy hatékonyabban végezhessük, és kényelmesebb legyen az életünk. Ha csak a túlvilági örömökre várnánk, ki se jöttünk volna a barlangból.
2021. okt. 7. 03:04
 78/147 anonim ***** válasza:
54%
#77 evilági élvezet vagyis a hedonizmus a könnyebbik út es nem biztos hogy udvozulsz a végén sot ez egy nagyon rossz út
2021. okt. 7. 06:49
 79/147 A kérdező kommentje:

Köszönöm a vàlaszokat !

Én annak idején összekulcsolt kézzel imàdkoztam többnyire ülve. Csak érdekelt, hogy màsok hogyan csinàljàk, mit gondolnak erről. Illetve van-e olyan szabály amiről esetleg nem is tudtam.

Érdekes dolog ez, mert úgy gondolom a kereszténység nagyobb teret enged az egyéniségnek.

Mondjuk ezt olyan szempontból ELISMERŐEN mondom, hogy azt gondolom ennek is köszönhetitek hogy a 20. szàzadban eléggé lehagytàtok az Iszlám vilàgot, mondjuk technikai fejlődésben.

Arra gondolok, hogy a muszlimok sztem merevebben követik a szabàlyokat, ami évszàzadokig előnyt jelentett nekik ! De a legújabb korban màr az önàlló kezdeményezés az egyik legnagyobb érték.

Remélem érthető voltam, NEM a kereszténységet bíràltam, hanem az Iszlàm vallàs gyakorlàsàból eredő gondolkodàsmód lehetséges fonàkjàt mutattam meg. Szubjektív vélemény volt persze.

2021. okt. 7. 10:34
 80/147 anonim ***** válasza:

"Egy rakás bibliai verset mutattam, ami igazolja, csak ugye a keresztények a Bibliát is megtagadják ha érdekük úgy kívánja."

Egyet se mutattál, amiben elő lenne írva, de ugye a muszlimok még akkor is hazudnak, ha kérdeznek, ezt megszoktuk ezen az oldalon.

2021. okt. 7. 11:02
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!