Keresztények! Miért féltek a vírustól? Hiszen mindenhol azt hangoztatjátok, hogy van, aki megvédjen benneteket! Érdekelne a katolikusok véleménye, miért félnek sokan közülük a vírustól?
Nem csak a katolikusok keresztények.
Szerintem aki valóban hívő az nem fél, mert hiszi, hogy minden Isten kezében van. Szóval lehet, hogy éppen megbetegszik, de elfogadja Isten döntését, és nem keresi a magyarázatot rá.
Már miért ne lennének igazí hívők? Még ha valaki védelmet is remél, ez nem kell azt jelentse hogy akkor már direkt kísértenie is kell a sorsot.
Gondolkozz már egy kicsit!
A kérdésfelvetés részint jogos érdeklődés,részint pedig figyelmetlenségből adódik. Valójában Isten és ember viszonya nem egyértelmű,ebből a szempontból. Ellenben egészen bizonyos,konszenzusos álláspont az,hogy a hívőnek is van egyéni felelőssége és szabad akarata is. Tehát a hívők közössége sem állítja másképp,igenis szükséges az egyénnek is gondoskodnia magáról.
Emelett a felvetésedet elvihetjük egy másik irányba is. A te értelmezésed szerint a hívő szó szerint olvassa a Bibliát/mereven értelmezi a lelkész/pap szavait. A helyzet ezzel szemben az,hogy a hívők az "isteni védelmet" jóval "transzcendensebben","spirituálisabban" fogják fel. Szerintem ebből adódhat az a feltételezés,hogy adott hívő akár hátra is dőlhetne,pedig nem.
Én mondjuk attól tartok, hogy hazahozom a 89 éves nagyapámnak vagy a lassan 60 éves szüleimnek.
Ugyanis sajnos a közigazgatásban nem lehet otthon maradni és megtiltották az otthoni munka lehetőségét. Szóval ugyanúgy bemegyek, tömegközlekedek, majd hazahozok valamit.Magamat kevésbé féltem, őket igen.
Ez csak egy ateisták általi tévképzet, hogy a kereszténység szerint aki imádkozik és hisz, az nem lesz beteg. Biztos vannak babonás keresztények, akik ezt gondolják, a nem hívők meg azt hiszik, hogy akkor a kereszténység ez. Jézus nem azt tanította, hogy aki hisz, az nem lesz beteg és nem hal meg. hanem, hogy üdvözül.
A középkorban elég sokan meghaltak pestisben. Akkor ők nem hittek és nem imádkoztak? Ugyanmár...
Az ima lényege egyébként szintén az üdvösség.
"A test szerintük gonosz."
Nem vagyunk katharok, az egy eretnekség, de köszi. :))
Nem kell félni. Aki Krisztusban van az nem fél, hanem feltétel nélkül elfogadja Isten Akaratát.
Ha meghalok, akkor meghalok. Elfogadom. Az ember eleve a testi halálra születik, ki előbb, ki utóbb hal meg és távozik e földi létből, testből! Ez az örökölt átok!
Ha pedig nem halok meg, akkor hálát adok Istennek, mert tudja és ez által tudatja velem, hogy még nem jött el az én időm, még célja van velem! Ennyi! nem kell ezt túl bonyolítani. Aki fél és retteg az nincs Istenben!
Rm.8,15.Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, a ki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!
2Tim.1,7.Mert nem félelemnek lelkét adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét.
Mt.10,28.És ne féljetek azoktól, a kik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, a ki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.
Lk.12,4.Mondom pedig néktek én barátaimnak: Ne féljetek azoktól, kik a testet ölik meg, és azután többet nem árthatnak.
5.5.De megmondom néktek, kitől féljetek: Féljetek attól, a ki minekutána megöl, van arra is hatalma, hogy a gyehennára vessen. Bizony, mondom néktek, ettől féljetek.
Lk.12,4.Mondom pedig néktek én barátaimnak: Ne féljetek azoktól, kik a testet ölik meg, és azután többet nem árthatnak.
Lk.12,5.De megmondom néktek, kitől féljetek: Féljetek attól, a ki minekutána megöl, van arra is hatalma, hogy a gyehennára vessen. Bizony, mondom néktek, ettől féljetek.
Tehát valójában nem a testi haláltól kell félni, hanem attol, hogy az ember hitetlenül, bűnösen, gonoszul hal meg, elvesztve az örökélet és a feltámadás lehetőségét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!