Mi a véleményetek erről a hadíszról ? Szerintem nagyon aktuális az üzenete manapság, amikor sokan csak az evilági élvezeteknek és a pénznek élnek.
"Omár ibn al-Khattáb (Allah legyen vele elégedett) közölte:
„Elmentem Allah Küldöttéhez (blv) és egy szőnyegen feküdt. Csak egy derekára kötött anyagot viselt, semmi mást, ezért a gyékény nyomot hagyott az oldalán. Észrevettem egy marék árpát, körülbelül egy adagot, valamennyi lencsét egy sarokban és egy vizes tömlőt lógni. Szemeim könnyel teltek meg.
Azt mondta (blv): Miért sírsz, Ibn Al-Khattáb? Azt mondtam: Ó Allah Prófétája, hogy ne sírnék, mikor ez a gyékény megnyomta az oldaladat, és nem látok semmit a polcodon azon kívül, amit látok? Koszró és Caesar gyümölcsöskertek és folyók között élnek, míg te vagy Allah Prófétája, az Ő választottja, és ez a te ellátásod?!
Azt mondta:
Ó Ibn Al-Khattáb, nem vagy elégedett azzal, hogy miénk a Túlvilág, és övék ez a világ?”
Abdullah
"Tehát a joggyakorlat jelenleg egyáltalán NEM szokott halállal büntetni bárkit is azért mert elhagyja az Iszlámot."
Szép is lenne, de sajnos egyes keményvonalas iszlám országokban akár ezzel is büntetnek. Miért ne tennék, hiszen a szent iratok is megengedik.
#31:
Még azokban az országokban is roppant ritka lehet, amelyeket te valószínűleg kemény vonalasnak tartasz.
Ez egy olyan dolog, hogy mi is előrángathatnánk mindenfélét az Ószövetségből, hogy lám lám milyen "kegyetlenségre" buzdít ! Miközben a keresztények már jó ideje nem alkalmazzák az ószövetségi törvények egy részét.
"Már csak azért is mert része annak a 40 hadísznak, amire úgy tekintenek hogy jól bemutatja az Iszlámot."
Á, te legalább felismerted, hogy ez a 40 hádíszból való és hülye módon nem vágtad rá, hogy hamis. Elismerésem.
"A hadísz hiteles, viszont ez nem jelenti azt, hogy aki hitehagyó azt meg is kéne ölni. Ilyenről szó sincs ! Ez a múltban is csak rendkívül minősített esetekben fordult elő. Tudomásom szerint maga a Próféta (béke legyen vele) is inkább száműzéssel büntetett egy hitét elhagyó muszlimot."
Alkalmazta, a "ritka eset" is eset és ezt is Mohamed mondta. Tehát már ott kezdődnek a gondok, amikor azt tagadja valaki, hogy egyáltalán ilyet mondott.
Nekem nem kell belegondolnom, mivel jelenleg a téma nem érdekel. Nem az volt a célom, hogy erről vitát nyissak. Csak példának hoztam fel, mert kíváncsi voltam, hogy vajon te is ugyanazt fogod-e fújni mint a másik muszlim, aki itt sérteget mindenkit, aki valami olyat ír, ami neki nem tetszik. Most már teljesen egyértelmű, hogy nem vagytok összhangban. Te például lehet, hogy a Magyarországi Muszlimok Egyháza tagja vagy, akik szerinte hülyeségeket tanítanak.
"Tehát a joggyakorlat jelenleg egyáltalán NEM szokott halállal büntetni bárkit is azért mert elhagyja az Iszlámot."
Igen, a "NEM SZOKOTT" kifejezésen van a hangsúly. Nem azon, hogy ilyen soha nem is volt, nem is lehetséges az iszlám vallásban, Mohamed soha nem is mondott ilyet. Teljesen egyértelműen le van írva, házasságtörésért, emberölésért és hitehagyásért halálbüntetés szabható ki az iszlámban. Én sem azt mondom, hogy állandóan ezt alkalmazzák, de kiszabható és egyébként Mohamed mindhárom esetben ki is szabott, Al-Bukhari szerint is. Lehet, hogy nem ez volt az általános, de azért időnként megtörtént, vannak rá példák Mohamed életében.
De én erről nem akarok vitázni. A véleményemet kérdezted, leírtam és hogy érts a hádíszokkal kapcsolatos nézeteimet, mellékesen ezt is példaként hoztam.
Én alapvetően a fenti hádíszban semmi extrát nem látok. Neked bizonyára nagyon megindító, de ahogy látom, már nem nagyon emlékszel arra, hogy pl. a Biblia mit ír, szóval nincs nagyon összehasonlítási alapod. Olvasd el az Újszövetséget újra, felnőtt fejjel és meglátod, hogy tele van ilyen tanítással. Mohamed ezzel a mondatával az égvilágon semmi újat nem mondott.
A keresztények sose alkalmazták az ószövetségi törvényeket, legfeljebb a zsidók. Ahogy a nevében is benne van "Ószövetség", a keresztényekre pedig az "Újszövetség" vonatkozik, amit 2000 éve alkalmaznak.
Hogy mennyire ritka vagy gyakori, azt nem lehet tudni. Viszont egész biztos létezik, ez tény, ráadásul nagyon sajnálatos. Az alapja pedig láthatóan egy elfogadott muszlim szent szöveg.
#33: Nem először mondtam már el a véleményem erről a hadíszról.
Bár el sem tudom képzelni, miért kattogtok ezen :D Miért annyira fontos ez neked ?
"Olvasd el az Újszövetséget újra, felnőtt fejjel és meglátod, "
Nem biztos hogy képes lennék rá hogy végigolvassam. Szerintem kiborítana. Egyébként felnőttként is olvastam.
"Szerintem kiborítana."
Ezen viszont csak orvos és gyógyszer segíthet :)
#37: Vagy csak szimplán nem kell olvasni. :)
Úgy érdekel valamennyire, de nem tudnám végigolvasni.
#35: Kopnak az emlékeim. Azt tudom, hogy a keresztények a legnagyobb aszkéták tudnak lenni, elég csak megnézni a szerzetesrendeket. Gondoltam, hogy valamire alapozzák ezt, de komolyan nem emlékeztem mi van a Bibliában ezzel kapcsolatban.
Olvastam amiket idéztél, de már a nyelvezete is nagyon idegen nekem. Ha szabad így fogalmaznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!