Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a hadíszról ? Szerintem nagyon aktuális az üzenete manapság, amikor sokan csak az evilági élvezeteknek és a pénznek élnek.

Figyelt kérdés

"Omár ibn al-Khattáb (Allah legyen vele elégedett) közölte:

„Elmentem Allah Küldöttéhez (blv) és egy szőnyegen feküdt. Csak egy derekára kötött anyagot viselt, semmi mást, ezért a gyékény nyomot hagyott az oldalán. Észrevettem egy marék árpát, körülbelül egy adagot, valamennyi lencsét egy sarokban és egy vizes tömlőt lógni. Szemeim könnyel teltek meg.

Azt mondta (blv): Miért sírsz, Ibn Al-Khattáb? Azt mondtam: Ó Allah Prófétája, hogy ne sírnék, mikor ez a gyékény megnyomta az oldaladat, és nem látok semmit a polcodon azon kívül, amit látok? Koszró és Caesar gyümölcsöskertek és folyók között élnek, míg te vagy Allah Prófétája, az Ő választottja, és ez a te ellátásod?!

Azt mondta:

Ó Ibn Al-Khattáb, nem vagy elégedett azzal, hogy miénk a Túlvilág, és övék ez a világ?”

Abdullah

2021. okt. 2. 20:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/147 anonim ***** válasza:
81%
Jézus elítélte a gyilkolást, pacifista volt (jegyezzük meg, a történelmi kereszténység nem volt az), a muszlimok a békét hirdetik a propagandájukban, de az útjukon vér folyik, ártatlanok, gyermekek vére.
2021. okt. 2. 22:20
 12/147 A kérdező kommentje:

#11: Akkor nézzük meg Isten küldötte a valóságban hogyan beszélt amikor gyermekekről volt szó !

"Egyszer egy beduin jött Allah Küldöttéhez (béke legyen vele) és azt kérdezte tőle:

Ti vajon megpusziljátok a gyermekeiteket? Mert mi nem pusziljuk meg őket!

Azt felelte a Próféta: „Mit tudok tenni érted, ha Allah kivette a szívedből a könyörületet?”

(al-Bukhárí és Muszlim hiteles hadíszok !)

2021. okt. 2. 22:27
 13/147 anonim ***** válasza:
82%

Mai napon azon gondolkodtam, hogy van-e értelme bárminek is. Például elneveztek, vagy elneveztem magam csillagfürtnek, mindegy milyen indokkal, mert megtetszett ez a név. Ha más nevet adtam volna, pl: R1, 0900, akkor azok mögé is valamilyen képet társítanának mások, aki sosem voltam és sosem lehetek. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy számomra egy név csak arra jó, hogy hivatkozzunk valakire vagy valamire és nincs értelme jelentést adni neki. Lehetnék csak Béla, vagy okoska, már más hangulata lenne az egésznek. De én lennék? Engem írna le teljesen? És ha igen, akkor is a hangzása számítana?

Ahhoz, hogy ne lehessen ránk hivatkozni sehogy: titokban kellene lenni a létezésünknek, vagy sosem megtörténtnek.

Neked számít, hogy Abdullah néven hivatkozhatunk rád?

Lehet számodra fontos az Allah kifejezés, mert nem Zeusz. Lehet másnak is fontos Allah, de teljesen mást jelent.

Miért beszélek másról, mint a kérdés?

Ha világnak pont annyira nincs értelme mint az elnevezéseknek, akkor Allah minek teremtette?

Miért lett színes a világ, ha a végén túlérik, megrészegít, megromlik és elrohad, egy tömegsírt és könnyeket temet magával?

Mi értelme van bármilyen múlandó dísznek vagy körítésnek, ha múlandó vagy nincs tartalma?

2021. okt. 2. 22:36
 14/147 anonim ***** válasza:
79%

A mohamedán vallásban propaganda szólam csak a béke, a valóság a kegyetlen gyilkolás, nézzél meg egy híradót a TV-ben.

Úgy hazudnak a muszlimok, mint a kommunisták: sok ország a keleti blokkban testvérinek, meg bajtársnak volt hazudva a propagandában, a valóságban a Szovjetunió félgyarmati sorban tartotta Közép-Kelet Európát, Gulágra vitte az ellenszegülőket.

2021. okt. 2. 22:38
 15/147 anonim ***** válasza:
31%

"Ó Ibn Al-Khattáb, nem vagy elégedett azzal, hogy miénk a Túlvilág, és övék ez a világ?”

Akkor kellene elégedettnek lennünk, ha mindenkit a túlvilágra küldenénk, de nem úgy:)

2021. okt. 2. 22:40
 16/147 A kérdező kommentje:

#13: Köszönöm szépen Csillagfürt, végre egy kultúrált hozzászólás !

"Neked számít, hogy Abdullah néven hivatkozhatunk rád?"

Valójában azért kezdtem szignózni a hozzászólásaim, mert rendszeresen kevertek muszlim testvéremmel, és hogy tudják kinek válaszoljanak :)

Szerintem kérdéseidre a választ csak az adhatja, ha létezik Isten és létezik Túlvilág, és ha úgymond "küldetésünk" van itt a Földön. Mert igem, nagyon jól érzed -és egyetértek- hogy az evilág múlandó, ahogyan a fiatalaságunk és az életünk is.

2021. okt. 2. 22:43
 17/147 A kérdező kommentje:
#15: Ezt úgy értsd, hogy Mohammed (béke legyen vele) és Omar Ibn al Khattáb (belőle később kalifa lesz) a Paradicsomba kerültek, addig azok akik kizárólag az evilágnak élnek... ők természetes haláluk után a Pokolra. In Sha Allah
2021. okt. 2. 22:47
 18/147 anonim ***** válasza:
78%

Csak tudnám mi érteleme ennek a kérdésnek...

De egyébként az első, ami bennem felmerült, hogy miért nem írtad le a helyét ennek a hádísznak, hogy ellenőrizni tudjam, hogy egyáltalán létezik-e és milyen a besorolása? Mi van, ha valami totál gyenge hádísz vagy benne sincs a szunnában? Az összes hádísznak van száma, helye, ami alapján meglehet találni. Mintha idéztél volna a Koránból két sort, aztán találd meg hol van... Ezt is írod: "(al-Bukhárí és Muszlim hiteles hadíszok !)" Ez szép és jó, de pontosan hol? Csak mert al-Bukhárí-ban van vagy 2700 hádísz, Muszlim-ban is, ezért vannak beszámozva.

Egyébként mit szoljak hozzá? 1. Az se derül ki, hogy ez mikor és hol történt. 2. Általános állapot volt, vagy éppen valami átmeneti időszak, amikor Mohamed ilyen körülmények között élt? Ebből nem derül ki.

Az aktuális üzenetét meg kb. minimum 1000 évvel korábban leírta pl. a Biblia.

2021. okt. 3. 01:31
 19/147 anonim ***** válasza:
68%

"al-Bukhárí-ban van vagy 2700 hádísz"

Elírtam: 7200 akart lenni, de egyébként 7563 számozású az utolsó. A Muszlimban 3033. Szóval csak ebben a kettőben van több, mint 10 000 hádísz vagyis azt azért leírhattad volna, hogy pontosan melyikről beszélsz.

2021. okt. 3. 02:07
 20/147 anonim ***** válasza:
55%
Nem az emberek tehetnek róla, sokakat elohim irányit hogy ilyet tegyenek másokat meg démonok amiktől nem tudnak szabadulni tehát ez nem az ember hibája, természetfeletti erők irányitsák az emberek sorsát
2021. okt. 3. 07:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!