Mi a véleményetek erről a hadíszról ? Szerintem nagyon aktuális az üzenete manapság, amikor sokan csak az evilági élvezeteknek és a pénznek élnek.
"Omár ibn al-Khattáb (Allah legyen vele elégedett) közölte:
„Elmentem Allah Küldöttéhez (blv) és egy szőnyegen feküdt. Csak egy derekára kötött anyagot viselt, semmi mást, ezért a gyékény nyomot hagyott az oldalán. Észrevettem egy marék árpát, körülbelül egy adagot, valamennyi lencsét egy sarokban és egy vizes tömlőt lógni. Szemeim könnyel teltek meg.
Azt mondta (blv): Miért sírsz, Ibn Al-Khattáb? Azt mondtam: Ó Allah Prófétája, hogy ne sírnék, mikor ez a gyékény megnyomta az oldaladat, és nem látok semmit a polcodon azon kívül, amit látok? Koszró és Caesar gyümölcsöskertek és folyók között élnek, míg te vagy Allah Prófétája, az Ő választottja, és ez a te ellátásod?!
Azt mondta:
Ó Ibn Al-Khattáb, nem vagy elégedett azzal, hogy miénk a Túlvilág, és övék ez a világ?”
Abdullah
"Bár el sem tudom képzelni, miért kattogtok ezen :D Miért annyira fontos ez neked ?"
Kinek fontos? Te írtad ki ezt a kérdést. Én csak azt magyaráztam el, miért írom, amit írok. De látom kár volt, mert egyáltalán nem izgat más véleménye. Csak akkor újra felvetődik bennem az eredeti kérdésem, mi értelem volt egyáltalán ezt kiírnod? Muszlim propaganda vagy mi? Mindegy, nem érdekel. Ne aggódj, nem írok többet.
#41: Miért fontos neked az a kérdés amit AZZAL a hadísszal kapcsolatban tettél fel amit te idéztél nekem ?
Oké, játszd el, hogy nem érted. Tudálékoskodtok egy sort, azután eljátszátok a sértődöttet :D Már megszoktam.
Így tényleg semmi értelme nem volt, hogy kötekedni jöttök. A bibliai idézetek viszont jók voltak, passzoltak ide.
Nyilván muszlim propaganda, de jobb, mintha fegyverrel hirdetné :)
#43:
Amúgy elég lett volna, zömében a Bibliából idéznetek. Az összes többi kínlódásra nem volt szükség amit csináltatok. Látjátok nem támadom a Bibliát meg semmi ilyesmi.
"Miért fontos neked az a kérdés amit AZZAL a hadísszal kapcsolatban tettél fel amit te idéztél nekem ?"
Nem fontos. Le is írtam, hogy nem érdekel, csak példa volt. Azért hoztam ezt, mivel a 40 hádísz egyike és könnyű volt megtalálni. Továbbá tudom, hogy a barátod már hazugnak nevezet embereket a témában. (Egyébként ezt is leírtam).
Talán azért ezt a hádíszt választottam, mert bizonyítja, hogy tényleg van ilyen a hádíszokban, azzal ellentétben, amit korábbi beszélgetésekben állítottatok. Sosem értettem részetekről, minek kell teljesen egyértelmű dolgokat tagadni és a másikat nevezni hazugnak, ahelyett hogy megvédenétek valamivel a vallásotokat. Te legalább most nem tagadtad a teljesen egyértelműt, hanem megpróbáltad magyarázni, ami már előrelépés. Őszintén szólva ez a sok tagadás itt ezen az oldalon, benne azt a gyanút kelti, hogyha elfogadnátok Mohamedet annak, akinek a hádíszok leírják, nem is hinnétek benne, annyit tagadjátok az életét. Kellemes meglepetés, hogy legalább te nem kardoskodtál az ellen, hogy ilyet kiejtett a száján. Első sorban nem neked szól, amit most írni fog, inkább a barátodnak, de igazából elég zavaró, hogy olyanok írogatnak oldalakat a kereszténységről, akik azzal sincsenek tisztában, hogy a saját vallásuk mit tanít.
Most már tényleg befejezem. Kérdeztél, válaszoltam. Minden jót!
#45:
"olyanok írogatnak oldalakat a kereszténységről, akik azzal sincsenek tisztában, hogy a saját vallásuk mit tanít."
Csak azt ne hidd, hogy te ismered jobban az Iszlám tanítàsàt.
Nagyon nem érted, mert nem ez az àltalad idézett hadísz részlete hatàrozza meg főként. Pont az volt a fő mondanivalója hogy csak rendkívüli esetekben elfogadható a halàlbüntetés kiszabàsa.
" elfogadnátok Mohamedet annak, akinek a hádíszok leírják, nem is hinnétek benne, annyit tagadjátok az életét."
Oké, első perctől tudom hogy erre ment ki a jàték.
Jobban "ismerjük" Isten küldöttét mint te elhiheted. Ő egy fantasztikus ember volt. Béke és àldàs legyen rajta !
És a hadíszokból ismerjük főként.
Köszönöm hogy mégiscsak visszanéztél.
"Őszintén szólva ez a sok tagadás itt ezen az oldalon, benne azt a gyanút kelti, hogyha elfogadnátok Mohamedet annak, akinek a hádíszok leírják, nem is hinnétek benne, annyit tagadjátok az életét. "
Mivel többszázezer hadisz létezik, nyilván vannak ebben olyanok amik hagyományozása nem volt megfelelő, sőt olyanok is amik egyértelműen későbbi fabrikációk. Egyébként keresztényeknél van kb 30 evangélium ebből a keresztények csak 4-et fogadnak el hitelesnek, tehát 26 evangélium keresztények szerint hamisítás. Szóval sokkal inkább keresztények azok akik tagadják a Jézusról beszámoló források 90%-át :)
Miért hazudozol? Legalább 30 evangélium van és ki tudja mennyi volt korábban ami nem jutott el napjainkban. Az egyház pedig kiválogatta ami neki tetszik.
Mi az hogy nem hamisítás? :) Ha van egy esemény és te másképpen írod le mint ahogy történt az nem hamisítás? :)
Tudom, hogy neked túl gyenge értelmi képességeid vannak, de csak 4 evangélium létezett. Igen, később, több száz évvel később, költöttek újakat, de ezeket nyilván senki nem fogadja el. Válogatni se kellett, mert amikor elfogadták a 4 evangéliumot, még nem létezett a többi 30.
A hamisítás az, amikor például létezik egy történet, egy mű és azt bizonyos mértékben átírják. Erre jó példa a Korán, amiben számos bibliai történet hamisítása található meg.
"Ha van egy esemény és te másképpen írod le mint ahogy történt az nem hamisítás? :)"
Ezek az el nem fogadott evangéliumok nem másként írják le a történeteket, hanem konkrétan más történeteket írnak le. Például Jézus gyermekkora nem szerepel az eredeti evangéliumokban, de ilyen apokrif művekben találhatók ilyen történetek. Mivel Jézus gyermekkora nem ismert, ezért nem volt mit meghamisítani, hanem egyszerűen nem hiteles történetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!