Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a hadíszról ? Szerintem nagyon aktuális az üzenete manapság, amikor sokan csak az evilági élvezeteknek és a pénznek élnek.

Figyelt kérdés

"Omár ibn al-Khattáb (Allah legyen vele elégedett) közölte:

„Elmentem Allah Küldöttéhez (blv) és egy szőnyegen feküdt. Csak egy derekára kötött anyagot viselt, semmi mást, ezért a gyékény nyomot hagyott az oldalán. Észrevettem egy marék árpát, körülbelül egy adagot, valamennyi lencsét egy sarokban és egy vizes tömlőt lógni. Szemeim könnyel teltek meg.

Azt mondta (blv): Miért sírsz, Ibn Al-Khattáb? Azt mondtam: Ó Allah Prófétája, hogy ne sírnék, mikor ez a gyékény megnyomta az oldaladat, és nem látok semmit a polcodon azon kívül, amit látok? Koszró és Caesar gyümölcsöskertek és folyók között élnek, míg te vagy Allah Prófétája, az Ő választottja, és ez a te ellátásod?!

Azt mondta:

Ó Ibn Al-Khattáb, nem vagy elégedett azzal, hogy miénk a Túlvilág, és övék ez a világ?”

Abdullah

2021. okt. 2. 20:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/147 anonim ***** válasza:
35%
Van értelme.
2021. okt. 2. 21:15
 2/147 anonim ***** válasza:
50%
Nekem az egész mohamedán vallás nem szimpatikus, antikrisztusi és terrorista gyilkosokat motiváló vallás.
2021. okt. 2. 21:16
 3/147 anonim ***** válasza:
65%

Krisztus azt tanítja szeresd felebarátodat mint magadat. És hogy azt tedd mással, amit magaddal szemben is tennél.

Az iszlám ezzel szemben megkülönbözteti az igazhitűeket és a hitetleneket vagyis kafírokat. Utóbbiakat másodrendű embereknek tekinti, akiket nem illetnek meg egyenlő jogok és nem is kell velük úgy bánni mint az igazhitűekkel.

Az iszlám nem pusztán egy vallás, hanem egy totalitárius politikai ideológia, melynek célja, hogy mindenhol az iszlám szerint rendezkedjen be a társadalom. Ahol a muszlimok többségbe kerülnek elkezdik követelni a saria jog bevezetését. Mindezt európai országokban!

2021. okt. 2. 21:42
 4/147 A kérdező kommentje:

#3: Legalábbis maradjunk annyiban, hogy a televízióban ezt hazudták amiket írsz, te pedig elhitted.

Az Iszlám ugyanolyan méltányos bánásmódot biztosít minden embernek.

2021. okt. 2. 21:53
 5/147 anonim ***** válasza:
79%

Egy másik szúra ezt mondja: „Aki szándékosan megöl egy hívőt: a Pokolra jut” (4,93).

A káfírok megölése azonban már teljesen más eset. A B 1,3,11 szerint „tilos egy muszlimot halállal büntetni egy káfír megöléséért”. A hit terjesztése érdekében halomra kell ölni a hitetleneket: sokkal inkább erény, mint bűn. Az „árok-csata” után, 637-ben a medinai piactéren egy nap alatt 800 zsidót fejeztek le Mohamed és 12 éves felesége, Aisa jelenlétében (I 690). Az élet Allah ajándéka, de csak az igazhitűek élete…

[link]

2021. okt. 2. 22:00
 6/147 A kérdező kommentje:

#5: Nem igaz, olvasd el a lenti hiteles hadíszt !

Abu Hurejra közölte, hogy azt mondták:

"Ó Allah Küldötte fohászkodj a bálványimádók ellen. Ő azt mondta: „Én bizony nem küldettem el átkozódónak, hanem könyörületességgel küldettem el.”

(Muszlim)

2021. okt. 2. 22:07
 7/147 anonim ***** válasza:
63%

idézet a linkelt oldalról:

"Észak-Szudánból még 10 évvel ezelőtt is muszlim rablócsapatok rendszeresen lejártak Dél-Szudánba (annak önállósítása előtt), és százezer-számra öltek meg és tettek földönfutóvá állattenyésztésből élő, egyszerű törzsi vallású népcsoportokat. A férfiakat megölték, az állatokat elhajtották, a fiatalok egy részét eladták, a többiek éhen haltak. A nyugati liberális médiumoknak természetesen ezekről sincs tudomásuk. (De ez már a VIII. parancsolathoz tartozik…)

Világviszonylatban egyébként átlagosan 4-5 percenként ölnek meg napjainkban is egy keresztényt. És a gyilkosságok többnyire iszlám államokban történnek."

Nekem ez alapján az iszlám vallás nem szimpatikus.

2021. okt. 2. 22:07
 8/147 A kérdező kommentje:

Beszéljen helyettem Mohammed (béke legyen vele) Isten küldötte.

Allah Küldötte így szólt:

„Könyörülj azon, aki a Földön van, s megkönyörül rajtad Aki az égben van!”

(at-Tabarání).

„Aki nem könyörül az embereken, azon Allah sem könyörül.”

(at-Tabarání)

2021. okt. 2. 22:11
 9/147 anonim ***** válasza:
71%
Fejétől bűzlik a hal, Mohamed maga is helyeselte a nem igazhitűek kiirtását. Jézus sosem tett ilyet.
2021. okt. 2. 22:14
 10/147 A kérdező kommentje:

#9: Ez egészen egyszerűen nem igaz. Mondhatnám, hogy aljas hazugság.

Allah Küldötte (béke legyen vele) azt mondta:

"Vajon ne tudassam veletek, hogy ki az, aki távol lesz tartva a Tűztől, s akit a Tűz nem fog elérni? Nem fogja elérni azokat, akik szelidek, lágyszívűek és kedvesek.”

Tirmidi hiteles hadísz.

És mi lenne ha inkább a fenti hadísz mondanivalójával foglalkoznánk ?

2021. okt. 2. 22:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!