Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a hadíszról ? Szerintem nagyon aktuális az üzenete manapság, amikor sokan csak az evilági élvezeteknek és a pénznek élnek.

Figyelt kérdés

"Omár ibn al-Khattáb (Allah legyen vele elégedett) közölte:

„Elmentem Allah Küldöttéhez (blv) és egy szőnyegen feküdt. Csak egy derekára kötött anyagot viselt, semmi mást, ezért a gyékény nyomot hagyott az oldalán. Észrevettem egy marék árpát, körülbelül egy adagot, valamennyi lencsét egy sarokban és egy vizes tömlőt lógni. Szemeim könnyel teltek meg.

Azt mondta (blv): Miért sírsz, Ibn Al-Khattáb? Azt mondtam: Ó Allah Prófétája, hogy ne sírnék, mikor ez a gyékény megnyomta az oldaladat, és nem látok semmit a polcodon azon kívül, amit látok? Koszró és Caesar gyümölcsöskertek és folyók között élnek, míg te vagy Allah Prófétája, az Ő választottja, és ez a te ellátásod?!

Azt mondta:

Ó Ibn Al-Khattáb, nem vagy elégedett azzal, hogy miénk a Túlvilág, és övék ez a világ?”

Abdullah

2021. okt. 2. 20:53
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 141/147 A kérdező kommentje:

"Ez pedig felkelti a gyanút a te szándékaiddal szemben is, hiszen ha alapvetően véded, akkor honnan lehetne biztosan tudni, hogy nem ugyanúgy gondolkozol, mint ő? Nem te is csak vitatkozni akarsz vagy az iszlám fölényét erőltetni? "

Igazából én mutatok egy alternatívát a kereszténység mellett, azoknak akik úgy általában Istennel kapcsolatban kérdeznek.

Viszont NEM célom, hogy meggyőződéses keresztény embereket meggyőzzek arról, hogy az Iszlám az egyenes út. El tudom fogadni, hogy a másik ember másik vallást követ, és nem szeretném megsérteni ebben.

2021. okt. 11. 18:12
 142/147 anonim ***** válasza:
100%

"Nem is voltak soha ilyen szándékaim, de azt érzékelem, hogy ezt várjátok el tőlem. A muszlimok nem beszélik ki hittestvérüket ! Nem pletykálnak a másikról, nem árulják el egymást ! Én tartom magam ehhez."

Őszintén szólva, én azt várnám el, hogy igazságosan ítélj, ne elfogultan. Azt már észrevettem, hogy nem mersz vele nyíltan konfrontálódni, pedig teljesen egyértelmű, hogy nem ugyanúgy gondolkodtok. Ezt megértem. Viszont azt is észrevettem, hogy nem állsz ki senki mellett vele szemben, csak azért mert ő muszlim, a másik meg nem, sőt bármit is ír, azt lényegében támogatod, akár egyetértesz vele, akár nem. Tehát elfogult vagy. Én úgy látom, többre tartod azt, hogy ő muszlimként beszél, mint magát az igazságot. Ez egyértelműen rossz. Magadnak is ártasz vele, neki is ártasz vele és végső soron a vallásodnak is, amit képviselsz. Én úgy látom, annyira próbálsz "jófiú" lenni, hogy átesel a ló túloldalára.

A mocskolódást és gyűlölködést nem támogatom, akár keresztény az illető, akár nem. Ha keresztény, annál inkább nem és itt az oldalon is rászóltam már nem egy emberre, hogy moderálja magát, akár tetszett nekik, akár nem. Valamint az ami nem igaz, azt nem szoktam támogatni, hanem kijavítom a tévedéseket és ha az az igazság, amit egy muszlim ír, akkor nem fogok mindenáron a kereszténynek igazat adni, csak azért mert ő keresztény, a másik meg muszlim. Semmi értelme hazugságokat támogatni és tévedésekben hagyni embereket. Ha nincs kedvem belefolyni egy vitába, én akkor inkább nem is írok semmit, nem adok igazat senkinek sem.

"Én továbbra is Őt tartom az Iszlám terén műveltebbnek kettőnk közül."

Őszintén szólva, én még ebben sem vagyok biztos. Ő sokszor kisebbségi véleményeket fogalmaz meg az iszlámmal kapcsolatosan. Nem is tudom, hogy egyáltalán konkrét gyülekezetbe jár-e és ezt onnan szedi vagy egyszerűen csak magánemberként beszél és mondja el a saját véleményét. Valamiért őt tájékozottabbnak tartod, pedig szerintem valószínűleg csak erélyesebben ír. Te belátod, hogyha nem vagy biztos valamiben vagy úgy érzed, nincs elég tudásod valamiről, ő viszont nem. Ezért én alapvetően kettőtök közül téged tartalak a bölcsebbnek.

2021. okt. 11. 18:12
 143/147 A kérdező kommentje:

#142:

A Korán arra utasítja a muszlimokat, hogy inkább kerüljék el a vitát a hitetlenekkel, mert mindenképpen el kell kerülni, hogy Allahot vagy Mohammed prófétát (SAW) rágalmazzák.

Tehát nem bánthatjuk más vallások "szentségeit", már csak azért sem mert akkor a mi vallásunkat is verbális támadás érheti.

Az Iszlám tehát ilyen téren is türelemre hívja fel a követőit.

Allah mindennek tudója és bölcs.

2021. okt. 11. 18:29
 144/147 anonim ***** válasza:
100%

"A Korán arra utasítja a muszlimokat, hogy inkább kerüljék el a vitát a hitetlenekkel, mert mindenképpen el kell kerülni, hogy Allahot vagy Mohammed prófétát (SAW) rágalmazzák."

Ezt pontosan hol irja a Koran?

Meg kene mutatnid a masfel pipas muszlimnak is, o ezt a reszt lathatoan nem ismeri a Koranbol.

2021. okt. 11. 19:10
 145/147 A kérdező kommentje:

#144:

"68. És ha látod azokat, akik a nyelvüket köszörülik a jeleinken/verseinken fordulj el tőlük, amíg valami másról nem kezdenek beszélgetni. ..."

Korán 6. Szúra 68. vers

Itt a Magasztos Allah a Prófétát (béke legyen vele) utasítja arra, hogy ne álljon bele méltatlan vitákba.

Most hirtelen csak ezt az áját találtam, de azt hiszem másutt is szerepel hasonló, még konkrétabban.

Szerintem az rendben van, hogy elmondjuk az igazságot az Iszlámról, kijavítjuk a mocskolódókat de amikor beleálltam vég nélküli eldurvuló adok-kapok vitákba az hiba volt részemről. Szerintem ez alapvetően ellentétes az Iszlám szellemével.

2021. okt. 11. 19:49
 146/147 A kérdező kommentje:

6. Szúra 108. vers :

"És ne becsméreld azokat, akikhez -Allah helyett- fohászkodnak, nehogy ellenséges érzületükben Allahot becsméreljék. Így ékesítettük fel minden közösség számára az ő tetteiket. Aztán Urukhoz lesz visszatérésük. Ő pedig közölni fogja velük, hogy mit tettek."

2021. okt. 11. 19:59
 147/147 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát nem bánthatjuk más vallások "szentségeit", már csak azért sem mert akkor a mi vallásunkat is verbális támadás érheti."

Ha te ezt tudod, ő pedig nem tudja vagy nem érdekli akkor hogy lehetne az iszlámban ő a jártasabb?

Egyébként rendben, nem akarom ezt tovább feszegetni. Alapvetően csak azért írtam ezeket, hogy elgondolkozzon rajta mindenki. A keresztények, akik olvassák és a muszlimok is. Viszály senkinek sem jó és a másik becsmérlése sem. Igazából, mindezt a másik muszlim válaszoló érdekében is írtam, mert tőlem nem fogadja el az intő beszédet, mivel keresztény vagyok és azt hiszi mindennel csak bántani akarom. De mivel most olvashatja azt is, amit te írtál, talán jobban átgondolja.

2021. okt. 11. 23:24
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!