Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a hadíszról ? Szerintem nagyon aktuális az üzenete manapság, amikor sokan csak az evilági élvezeteknek és a pénznek élnek.

Figyelt kérdés

"Omár ibn al-Khattáb (Allah legyen vele elégedett) közölte:

„Elmentem Allah Küldöttéhez (blv) és egy szőnyegen feküdt. Csak egy derekára kötött anyagot viselt, semmi mást, ezért a gyékény nyomot hagyott az oldalán. Észrevettem egy marék árpát, körülbelül egy adagot, valamennyi lencsét egy sarokban és egy vizes tömlőt lógni. Szemeim könnyel teltek meg.

Azt mondta (blv): Miért sírsz, Ibn Al-Khattáb? Azt mondtam: Ó Allah Prófétája, hogy ne sírnék, mikor ez a gyékény megnyomta az oldaladat, és nem látok semmit a polcodon azon kívül, amit látok? Koszró és Caesar gyümölcsöskertek és folyók között élnek, míg te vagy Allah Prófétája, az Ő választottja, és ez a te ellátásod?!

Azt mondta:

Ó Ibn Al-Khattáb, nem vagy elégedett azzal, hogy miénk a Túlvilág, és övék ez a világ?”

Abdullah

2021. okt. 2. 20:53
 121/147 A kérdező kommentje:

Összeszoríthatom a fogam és végigolvashatom a Bibliàt.

De minek ? Mi értelme lenne ?

A Koràn olyan, hogy többrétegű mondanivalója van. A legegyszerűbb üzeneteket azonnal érti mindenki. A mélyebb mondanivalóhoz persze bölcsesség is kell.

Én elhiszem hogy van isteni üzenet a Bibliàban, nem véletlen hogy hasonlít a Korànra ! De ki tudja màr mi benne az eredeti isteni üzenet ?

2021. okt. 9. 23:36
 122/147 anonim ***** válasza:
100%

"nem véletlen hogy hasonlít a Korànra"

Pont fordítva.

2021. okt. 9. 23:47
 123/147 A kérdező kommentje:

#122:

Nem fordítva.

Pontosan azért talàltok benne hasonló dolgokat is mint az Iszlàmban, mert az Evangélium eredetileg tényleg Allah üzenete volt.

De ezt màr koràbban többször is elmondtam.

2021. okt. 9. 23:52
 124/147 anonim ***** válasza:
100%

Jó, de ez senkit nem érdekel, ha ezt mantrázod, bizonyítékot pedig 1300 év alatt egyszer se tudtatok erre mutatni :)

Majd szóljatok, ha sikerült.

Válasszuk már szét az egyéni hitet a valós tényektől. Én elfogadom, hogy te hiszel valami eredeti evangéliumban, ami elvileg a Koránt igazolná, de a tény az, hogy ilyen nincs és soha nem volt. Majd ha találtok ilyen töredéket, mindenképpen jelezd kérlek.

2021. okt. 9. 23:56
 125/147 A kérdező kommentje:

#124:

Neked aztàn hatalmas bizonyítékaid vannak arra hogy Krisztus megvàltott minket gondolom.

Vàlasszuk szét az egyéni hitedet a tényektől légyszíves.

Mert az hogy ezt mantràzzàtok az senkit nem érdekel.

2021. okt. 10. 00:04
 126/147 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam újra a hozzászólásom, nem írtam ilyet benne. Lehet kicsit álmos vagy már és ezért beszélsz félre.

Egyébként igen, én tudom egymástól függetlenül kezelni az egyéni hitemet és a történelmet. Sőt nem csak én, de maga a kereszténység is tudja (most ne a szektákra gondolj), az iszlámnak sajnos ez nem megy.

2021. okt. 10. 00:07
 127/147 A kérdező kommentje:
#126: Rettenetesen fàrasztóak vagytok.
2021. okt. 10. 00:13
 128/147 anonim ***** válasza:
100%

Még szerencse, hogy a te Allah és Mohamed ajnározásod olyan frissítően, felüdítően hat másokra, amit minden 2-3. hozzászólásodba odaírsz.

Jah nem, még sincs ilyen hatással :D

2021. okt. 10. 00:26
 129/147 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a Biblia isteni ihletésű szerinted. És nincs benne emberi hamisítàs...akkor Isten miért nem alkotta sokkal egyértelműbbre ?

Miért nem úgy van elkészítve, hogy egy juhàsz a kezébe veszi és azonnal megért belőle mindent ?"

Ez egy érdekes kérdés. Őszintén szólva szerintem a Biblia egyrészről nagyon egyszerű. A fő mondanivalói, pár mondatban összefoglalhatók. Sok benne a történeti elbeszélés, ami könnyíti az olvasást, megjegyezhetővé teszi a "fő cselekményt és főbb karaktereket". Más részről viszont nem egyszerű és ezt elismerem.

Véleményem szerint azért, mert maga a világ sem egyszerű. Igazából a világ is ilyen. És Isten bölcsessége és gondolkodás módja sem egyszerű. Minél jobban vizsgálunk valamit az annál bonyolultabb lesz. A Biblia ilyen. Alapvetően egy pásztor is megértheti belőle, hogy Isten jó, az igazak üdvözülnek, a rosszak elvesznek, szeresd a másikat stb. A Bibliában szereplő emberek sokfélék, nem tökéletesek, sokféle élethelyzetben vannak, ezért valamilyen módon mindenki talál kapcsolódási pontot. pl. Egyik ismerősöm azt kérdezte, hogy nem érti minek ez a sok felesleges történet benne, miért érdekel Ábrahám családi élete? Azt leszámítva, hogy fontos az egész kép szempontjából, másfelől pedig másoknak meg ezek a történetek erőt adnak, reményt arra, hogyha pl. Isten nekik is megbocsáthat stb., másfelől meg a történetekből tanulságot lehet levonni. A Biblia sokáig íródott, történetileg is egy nagy időszakot ölel át, rengeteg bölcsesség van benne.

Valamint van egy nagyon fontos dolog is, ami szerintem oka ennek. Keresni és kutatni kell az igazságot. Ez egy olyan könyv, amin egész életedben elmélkedhetsz. Több ezer éve folyamatosan foglalkoztatja az embereket.

Szerintem a Biblia olyan könyv, ami mindenféle ember igényeit kielégíti. Több stílus van benne, történeti elbeszéléseken keresztül, filozófián át, még szerelmi költészet is van benne, alapvetően mindenkihez szól valamilyen módon. Mivel az emberek nem egyformák és van akit ez ragad meg, van akit más. Van akinek elég, hogy megérti belőle, hogy jónak kell lenni, elolvas pár történetet és annyi elég neki. Más meg szeret a dolgok mélyére ásni és az sem fog unatkozni.

2021. okt. 10. 00:58
 130/147 A kérdező kommentje:

#129 :

"Véleményem szerint azért, mert maga a világ sem egyszerű. Igazából a világ is ilyen"

A világ abszolút NEM olyan ahogyan a Biblia lefesti.

A Koràn sokkal realistàbb és hitelesebb Istent mutat be.

A Biblia azért ilyen mert nem Isten írta a nagyrészét hanem sok-sok "tanult" halandó ember.

"Ez egy olyan könyv, amin egész életedben elmélkedhetsz. Több ezer éve folyamatosan foglalkoztatja az embereket."

Köszi, ezért hagytam ott az egészet :D

Útmutatóra van szükségünk, nem keresztrejtvényre. Isten pontosan tudja ezt !

Amúgy köszönöm a vàlaszt, mert te a màsik vàlaszolóhoz képest sokkal korrektebb és őszintébb voltàl.

2021. okt. 10. 05:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!