Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a hadíszról ? Szerintem nagyon aktuális az üzenete manapság, amikor sokan csak az evilági élvezeteknek és a pénznek élnek.

Figyelt kérdés

"Omár ibn al-Khattáb (Allah legyen vele elégedett) közölte:

„Elmentem Allah Küldöttéhez (blv) és egy szőnyegen feküdt. Csak egy derekára kötött anyagot viselt, semmi mást, ezért a gyékény nyomot hagyott az oldalán. Észrevettem egy marék árpát, körülbelül egy adagot, valamennyi lencsét egy sarokban és egy vizes tömlőt lógni. Szemeim könnyel teltek meg.

Azt mondta (blv): Miért sírsz, Ibn Al-Khattáb? Azt mondtam: Ó Allah Prófétája, hogy ne sírnék, mikor ez a gyékény megnyomta az oldaladat, és nem látok semmit a polcodon azon kívül, amit látok? Koszró és Caesar gyümölcsöskertek és folyók között élnek, míg te vagy Allah Prófétája, az Ő választottja, és ez a te ellátásod?!

Azt mondta:

Ó Ibn Al-Khattáb, nem vagy elégedett azzal, hogy miénk a Túlvilág, és övék ez a világ?”

Abdullah

2021. okt. 2. 20:53
 131/147 A kérdező kommentje:
#129: Talán kissé faragatlan voltam. Elnézést ezért. Főként a màsik 4 pipàs keresztény hozzàszóló hozott ki a sodromból.
2021. okt. 10. 11:06
 132/147 anonim ***** válasza:
90%

"A világ abszolút NEM olyan ahogyan a Biblia lefesti."

Nem egészen erre gondoltam, hanem arra, hogy a világunk is bonyolult. A világ legegyszerűbbnek tűnő dolgai mögött is rendkívül bonyolult folyamatok húzódnak meg, és minél mélyebben vizsgálunk valamit ez annál jobban igaz.

Az alatt nem tudom, mit értesz, hogy nem olyan, mint amilyennek a Biblia lefesti.

"Útmutatóra van szükségünk, nem keresztrejtvényre. Isten pontosan tudja ezt !" Csak akkor tudnám minek alkotta a világot ilyenre... tele kiszámíthatatlan és rejtélyes dolgokkal, amihez az embereknek évezredek kellenek, hogy rájöjjenek, hogyan működnek. Egyébként mint mondom a Biblia üzeneten nem nagy rejtély, bárki számára telesjen egyértelmű.

Minden jó könyv elmélkedésre késztet, ami nem, az felszínes, minden mélyebb mondanivaló nélküli, így nem értem ez miért negatívum a szemedben. De te tudod.

"Amúgy köszönöm a vàlaszt, mert te a màsik vàlaszolóhoz képest sokkal korrektebb és őszintébb voltàl." Szívesen. Én mindig igyekszem a legjobb tudásom szerint, korrekten és őszintén válaszolni. (Még ha muszlim hittestvéredet annyira elvakítja is a gyűlölet, hogy ezt képtelen felfogni.)

2021. okt. 10. 18:28
 133/147 anonim ***** válasza:

"A világ abszolút NEM olyan ahogyan a Biblia lefesti."

Milyen tekintetben? Természettudományi szempontból? Úgy biztos, mert három és félezer évvel ezelőtt kezdték írni. A Koránt csak 1300 éve írták, mégis számos állítás van benne, ami nem felel meg a természettudománynak.

Viszont az emberekről alkotott képe teljesen hiteles. Ebben pedig sokkal hitelesebb a Koránnál, ami az Ószövetségből lopott személyek életét is kicicomázva adja vissza.

"A Biblia azért ilyen mert nem Isten írta a nagyrészét hanem sok-sok "tanult" halandó ember."

Ez így van, de a tanult nem idézőjeles, valóban tanult emberek voltak, koruk kiemelkedő alakjai sokszor. Egyébként a Koránt is emberek írták, vagy szerintetek Allah alászállt és maga megírta?

2021. okt. 10. 19:32
 134/147 A kérdező kommentje:

"Még ha muszlim hittestvéredet annyira elvakítja is a gyűlölet, hogy ezt képtelen felfogni."

Azt gondolom, hogy más embereket ezen a fórumon az Iszlám elleni gyűlölet vakítja el. A hittestvéremnek elképesztő vitákban kellett részt vennie az elmúlt években abban biztos vagyok.

Az egyik ilyen mélypont szerintem az volt, amikor a keresztények a palesztin emberek halálának örvendeztek itt a vallás fórumon. Ebben még az sem gátolta őket, hogy számonkértük rajtuk a Biblia erkölcsi parancsait.

2021. okt. 10. 20:40
 135/147 anonim ***** válasza:
91%

"A hittestvéremnek elképesztő vitákban kellett részt vennie az elmúlt években abban biztos vagyok."

Jaja, amiket ő generált provokatív kérdéseivel :)

Csak valahogy fanatizmusod szemüvegén át ezt már nem látod.

2021. okt. 10. 20:42
 136/147 A kérdező kommentje:

#135:

Nem ő generálta azt a vitát, ahol a keresztények mindenféle "alja népségnek" hordták el a palesztinokat, és kijelentették hogy megérdemlik hogy az izraeliek megölik őket. Mármint az izraeli hadsereg a civil palesztinokat.

Megértem ha ilyen undorító "viták" után, nincs sok kedve finomkodni az ittlévő keresztényekkel.

2021. okt. 10. 20:49
 137/147 anonim ***** válasza:
91%

Nem? De azt például ő generálta, amikor már a kérdésben a keresztényeket mindenféle aljas népségnek horda el és azt írta, hogy rosszabbak, mint a farizeusok.

De tudom, a fanatizmus szemüvege vakká tesz :)

2021. okt. 10. 21:34
 138/147 anonim ***** válasza:
34%

Abban a kérdésben nem én hordtam le a keresztényeket mindenféle aljas népnek hanem a Biblia. Ugyanis a Biblia kritériumai alaján hasonlítottam össze a mai keresztényeket a farizeusokkal és ez alapján egyértelműen kijelenthető hogy a mai keresztények sokkal rosszabbak a farizeusoknál. Szerintem elég komoly gondok vannak azzal a vallásal aminek a hívei még a szent könyvükbeben leírt negatív példánál is fényévekkel rosszabbak. Akit érdekel itt megtalálja a kérdést:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2021. okt. 10. 21:53
 139/147 anonim ***** válasza:
95%

"Azt gondolom, hogy más embereket ezen a fórumon az Iszlám elleni gyűlölet vakítja el. A hittestvéremnek elképesztő vitákban kellett részt vennie az elmúlt években abban biztos vagyok.

Az egyik ilyen mélypont szerintem az volt, amikor a keresztények a palesztin emberek halálának örvendeztek itt a vallás fórumon. Ebben még az sem gátolta őket, hogy számonkértük rajtuk a Biblia erkölcsi parancsait."

Nézd, ez tényleg visszataszító. De én pusztán hitbéli vitákban vettem részt, csakis az iszlám és kereszténység témájában. Soha nem kezdtem el a palesztinokról vagy bármely ország lakosairól beszélni. Még őt magát sem sértegettem soha azért, mert muszlim, de általánosságban sem írtam semmit a muszlimokról. Minden egyes megnyilvánulásom kizárólag csak az iszlámra, mint vallásra vagy Mohamedre mint az iszlám prófétájára vonatkozott, tehát magára vallásra, soha nem azokra az emberekre, akik az iszlámot követik. Tapasztalatom szerint ő az, aki képtelen általánosítgatás nélkül beszélni és elvonatkoztatni a dolgoktól és pusztán a vallásról beszéli. Folyamatosan sértegeti az embereket és gondolkodás nélkül hazudnak nevez mindenkit. Teljesen ellenséges a beállítottsága. Ha sajnálod szegény hittestvéredet, akkor sajnálj engem is, aki a sértései ellenére, (és volt egy pár elég cifra) mindig megpróbáltam vele emberi hangnemben kommunikálni, de őt ez nem hatotta meg, szerintem fel se tűnt neki.

"A hittestvéremnek elképesztő vitákban kellett részt vennie az elmúlt években abban biztos vagyok." Amik közül sokat ő maga provokált. Azt a kérdést is ki írta ki az imádkozásról? És nem ezt az egyet írta ki. Nyíltan bevallotta már, hogy azért ír ki kérdéseket, hogy vitatkozzon. (Hogy is írta? Küldetésének érzi, hogy szembesítse a keresztényeket a hazugságaikkal? A Biblia hazugságaival? Valami ilyesmi...) Aki szelet vet, vihart arat. Láttam egy-két kérdését. Egy kínszenvedés vele beszélni, mivel a stílusa rettenetes és semmi nem érdekli, amit a másik ír. Ha nem látom nagyon indokoltnak, én már szóba sem állok vele. Egy unatkozó troll, aki sokat tett ezért, hogy az embereket felidegesítse itt az oldalon és rossz színben tüntesse fel az iszlámot. És nem azzal, hogy olyan nagy igazságokkal szembesítette volna őket...

Mit gondolsz, honnan a paranoia a kérdéseddel kapcsolatosan? Onnan, hogy már többször is nyíltan pártoltad ezt a provokátort, akit már mindenki ismer ezen az oldalon, aki időnként felnéz ide. Ez pedig felkelti a gyanút a te szándékaiddal szemben is, hiszen ha alapvetően véded, akkor honnan lehetne biztosan tudni, hogy nem ugyanúgy gondolkozol, mint ő? Nem te is csak vitatkozni akarsz vagy az iszlám fölényét erőltetni? Hiszen védenced ezt csinálja.

Gondolom azért véded annyira, mert muszlim. De szerintem, ez nem jó gondolkodásmód. Felteszem, észre sem veszed, de nagyon elfogult vagy vele szemben.

2021. okt. 10. 22:21
 140/147 A kérdező kommentje:

"Gondolom azért véded annyira, mert muszlim. De szerintem, ez nem jó gondolkodásmód. Felteszem, észre sem veszed, de nagyon elfogult vagy vele szemben."

Nem tudom a keresztényeknél ilyen téren milyen erkölcsök vannak.

De a muszlimoknál, nem szokás egymást nyílvánosan "fúrkálni" vagy olyan kijelentéseket tenni a másik muszlimra, amivel esetleg degradáljuk az Ő tudását, hozzállását, jellemét stb.

Nem is voltak soha ilyen szándékaim, de azt érzékelem, hogy ezt várjátok el tőlem.

A muszlimok nem beszélik ki hittestvérüket ! Nem pletykálnak a másikról, nem árulják el egymást ! Én tartom magam ehhez.

Természetesen mi ketten nem vagyunk egyformák, például hitbeli dolgok kapcsán sem mindent pontosan ugyanúgy gondolunk.

Egyébként nem tűnik fel nektek -ami számomra meglepő- hogy kettőnk közül talán inkább az Ő "hitelvei"/megközelítései azok, amelyek valamelyest közelebb állnak a keresztény-európai gondolkodáshoz.

Én továbbra is Őt tartom az Iszlám terén műveltebbnek kettőnk közül.

2021. okt. 11. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!