Mi a véleményetek erről a hadíszról ? Szerintem nagyon aktuális az üzenete manapság, amikor sokan csak az evilági élvezeteknek és a pénznek élnek.
"Omár ibn al-Khattáb (Allah legyen vele elégedett) közölte:
„Elmentem Allah Küldöttéhez (blv) és egy szőnyegen feküdt. Csak egy derekára kötött anyagot viselt, semmi mást, ezért a gyékény nyomot hagyott az oldalán. Észrevettem egy marék árpát, körülbelül egy adagot, valamennyi lencsét egy sarokban és egy vizes tömlőt lógni. Szemeim könnyel teltek meg.
Azt mondta (blv): Miért sírsz, Ibn Al-Khattáb? Azt mondtam: Ó Allah Prófétája, hogy ne sírnék, mikor ez a gyékény megnyomta az oldaladat, és nem látok semmit a polcodon azon kívül, amit látok? Koszró és Caesar gyümölcsöskertek és folyók között élnek, míg te vagy Allah Prófétája, az Ő választottja, és ez a te ellátásod?!
Azt mondta:
Ó Ibn Al-Khattáb, nem vagy elégedett azzal, hogy miénk a Túlvilág, és övék ez a világ?”
Abdullah
"Többet már nem mondanék, mert így is megsértek itt mindenkit abban biztos vagyok :)"
Nem baj. Köszönöm, hogy válaszoltál. Végre kaptam valami kézzel fogató választ. Ez az idézet tényleg szép. Bár szerintem hasonló részeket a Bibliában is lehet találni, de nem vitatom, hogy téged ez megfogott. Érdekes ahogy a Bibliát és a Koránt látod, így, hogy kicsit részletezted a dolgot, azt hiszem már kicsit értem mire gondolsz.
#101: Köszönöm a beszélgetést.
Béke legyen veled !
"Az a baj és ezért nem fogunk soha előre jutni ebben a kérdésben, mert te eleve úgy gondolkodsz, hogy biztos csak a hazugságaimat akartam alátámasztani. Az meg se fordul a fejedben, hogy komolyan elgondolkodtam a felvetéseden és leellenőriztem, hogy egyáltalán számításba jöhet-e és tényleg megvizsgáltam a kérdést, és anyagot kerestem hozzá."
Tényleg nem fordult meg a fejemben. Milyen anyagot kersetél hozzá? :) Mit vizsgáltál? Amit mutattam, Bibliai versek, egyes keresztény és zsidó irányzatok imája egyértelmű bizonyíték. És mindenketten tudjuk hogy amit felmutattatok az vicc kategória és semmit nem cáfol meg. Ha te komolyan és öszönintén elgondolkodtál volna akkor már rég belátod hogy igazat mondok. Ez az egyetlen logikus, értelmes magyarázat. Persze behazudhatod magadnak hogy népszokásből imádkoztak úgy meg egyszerre kerültek olyan lelkiállapotba meg hasonlók, de ezzel csak magadat csapod be.
"A Bibliában nem találtam ilyen szép verseket mint a Koránban"
Ha nem olvastad el, akkor hogy találhattál volna? :D
Egyébként ezek a Bibliában is benne vannak, van ami szinte szó szerint.
"Sokszor nagyon nehéz muszlimnak lenni, keresztény-nyugati környezetben, de az Allahba és Küldöttébe (SAW) vetett hit a "motorja" ennek nálam."
Képzeld milyen nehéz lehet kereszténynek lenni a muszlim világban, ahol szó szerint sok helyen üldözik és elnyomják őket, saját országaik másodlagos állampolgárai, pedig már akkor ott voltak, amikor az iszlám még csak nem is létezett.
#104:
"Egyébként ezek a Bibliában is benne vannak, van ami szinte szó szerint."
Na akkor mutasd meg nekem.
"Képzeld milyen nehéz lehet kereszténynek lenni a muszlim világban, ahol szó szerint sok helyen üldözik és elnyomják őket, saját országaik másodlagos állampolgárai, pedig már akkor ott voltak, amikor az iszlám még csak nem is létezett."
Ez a szokásos keresztény hazugság. Ilyenekkel akarsz meggyőzni minket? :) A muszlim országok megvédik a keresztényeket is. A kerseztények által létrehozott és muszlimnak hazudott terrorszervezetek öldözik lgfeljebb a keresztényeket, de ezek is sokkal inkább a muszlimokat gyilkolják.Arról nem is beszélve hogy a Közel-Kelten ma is 15-20 millió őslakos kersztény él de a keresztények Erurópából szinte teljesen kiirtátok a muszlimokat.
"az Úr az igaz Isten, nincs más rajta kívül"
"ő tartja fenn hathatós szavával a mindenséget"
"Bizony nem szunnyad és nem alszik, aki Izraelt őrzi."
"Szent templomában van az Úr,
áll az egekben az Úr trónusa.
A szegényre tekint a szeme,
az emberek fiait vizsgálja pillantása."
Például ezek, van köztük olyan is, ami majdnem szó szerint egyezik. Lényegében Mohamed nem tudott újat kitalálni, csak ezeket írta át kicsit. Sőt stilisztikai szempontból sok szebb is, mint az általad idézett versek.
#107: Én nem is állítottam, hogy x vagy y dolog valami teljesen új dolog az Iszlámban, ami a kereszténységben egyáltalán nincs meg.
Érted... nekem egy buddhista is mondhatná, hogy dehát ez meg az náluk is meg van.
A Koránt maga Allah "írta" és nyilatkoztatta ki Gabrielen keresztül Isten küldöttének Mohammednek (béke legyen vele), akit mi muszlimok nagyon szeretünk.
Ha pedig van kedvenc idézeted a Bibliából amit különösen szépnek tartasz akkor ne tartsd magadban :)
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Ezt írtad:
"A Bibliában nem találtam ilyen szép verseket mint a Koránban"
Ezt cáfoltam. Mármint azt nem, hogy te nem találtál (hiszen nem is olvastad soha), hanem arra mutattam rá, hogy ettől függetlenül benne vannak.
#109:
Szubjektív vélemény volt. Nekem a Korán versei jobban tetszenek, és jobban megérintenek mint azok a bibliai versek amiket ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!