Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 Éves vagyok terhes, de...

15 Éves vagyok terhes, de teljesen egyedül maradtam ki segíthetne nekem?

Figyelt kérdés
Mint mondtam 15 éves vagyok és terhes. Az apa szintén 16 de ő nem akar a gyermekről tudni, az én családom pedig maga a kaotikus káosz apám páréve meghalt és a bátyám, édesanyámmal, nagy szüleimmel nagybátyámmal élek együtt. Akik egész biztosra veszem: megölnek ha megtudják de elvetetni semmiképp sem akarom az én hibámból nem halhat meg a saját gyermekem. Kitől,kiktől milyen szervezetektől tudnék segítséget kérni?
2013. febr. 22. 12:20
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/111 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy dolgot nem árt, ha tudsz. Mivel nem vagy nagykorú, nem lehetsz a gyerek gyámja. Ahhoz mindenképpen szükséged van egy felnőtt segítségére. Amikor én voltam terhes, volt a kórházban egy hasonló eset: ott is 15 éves volt a lány, aki szült. Az anyukájának kellett nyilatkozni, hogy hazaviszik-e a babát, mert ha nem vállalja, csecsemőotthonba fog kerülni. (végül is hazavitték)

Még egy dolog: a GYES-t sem igényelheted te, csak az, aki a gyerek gyámja lesz. (ugyanez családi pótlék)

A helyedben mindenképpen beszélnék a védőnővel, felkeresném a családsegítőt, ahol szakemberekkel tudsz beszélni. És nem utolsó sorban anyukáddal kell beszélned. Egyébként hány hetes vagy, orvosnál már voltál?

2013. febr. 22. 14:57
 52/111 anonim ***** válasza:
51%

Kedves kérdező! elhiszem, hogy nehéz elviselni és elhinni azokat a tanácsokat, amik a te elképzeléseddel ellentétesek. De nagyon kérlek gondolkozz. Kiskorú vagy, családi támogatás nélkül, segítség nélkül. A gyereked pedig apa, és normális család nélküli lesz. Elhiszem, hogy te be akarod bizonytani, hogy te tudod másképp csinálni, mint a te szüleid, és ez biztosígy is van, de nem most. 15 éves vagy az ég szerelmére. Nem dönthetsz még a saját sorsodról sem, nemhogy egy gyerekéről. Ha megszülöd, nem lehetsz a gyámja, mert kiskorú vagy, mindenről a gyám fog dönteni, aki valószínűleg az anyád lenne, akire - már ne haragudj meg- de az alapján, ahogy te jártál,te élsz és amiket írtál, semmiképp nem számítanék érdemben. Honnan lesznek meg a szükséges dolgook? Kiságy, babakocsi, pelenkázó, hordozó? Ha nem tudsz szoptatni veheted az iszonyú drága tápszert, mellé a pelenkát. Ilyenekre nem adnak ám támogatást. Se a gyógyszerre, ha beteg lesz. Segélyből, kölcsönkéregetésből, adományokból akarod eltartani? annyi ilyen szegény gyerek van, az ég szerelmére, ne szülj még egy ártatlan gyereket, aki a te hibádból szenved. Mert igen, a te hibád, akármennyire lázadozol ez ellen. Én szexeltem talán, és te lettél terhes? Nem. Te voltál felelőtlen, ebből lett, ami lett. Kérlek gondolkozz, és inkább vetesd el, minthogy vállalj a semmire egy ártatlan lelket, aki aztán tényleg nem tehet a te hülyeségedről, viszont egész életére kihat majd. Várj pár évet, és szülj akkor, ha olyan partnert találsz és olyan háttered lesz, hogy mindent meg tudsz adni neki. Tudom, hogy szeretni tudnád már most is, de az sajnos kevés...

tudom, miről beszélek, van egy gyerekem, és volt már egy abortuszom is, mert nem voltunk olyan helyzetben, hogy vállalni tudjuk. Sajnálom, de ez volt a helyes döntés. Lehet, hogy lenne mégegy gyerekem, akit bizonyára nagyon szeretnék, de valószínűleg nem tudnánk fizetni a lakáshitelt, rezsit, és ehetnénk kölcsönkért pénzekből, vagy mehetnénk valakinek a nyakára. Ezt nem akartam, ezért döntöttünk így, ahogy. Mégeygszer kérlek gondolkozz el, beszélj védőnővel, családsegítővel, de leghamarabb orvoshoz menj, mert ez nagyon komoly dolog... Ha gondolod írhatsz privátban is, szívesen beszélgetek veled, vagy ha tudok segítek.

2013. febr. 22. 15:14
 53/111 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem sem az a legjobb, hogy megszüld a babát. Az indokokat leírták.

Ami nekem szemet szúrt, az az egyik kommented, amiben azt írod, a fél életedet kórházban töltötted. Nem tudom, hogy mi miatt és nem is kell leírnod, de fogod tudni bírni azt, ami egy kisbabával jár? Jó lesz, ha egyvégtében fogsz tudni aludni 2 órát, mert ugye 3 óránként etetni kell. Ez egy felnőttet is megterhel, nemhogy egy kamaszt, akinek esetleg valamilyen komolyabb eü problémája is van (ezt a kommentedből gondolom).

Ahogy írsz, nem úgy tűnik, hogy a családodra számíthatnál és egyedül ezt nem fogod tudni megoldani.

2013. febr. 22. 16:16
 54/111 anonim ***** válasza:
51%
A kérdésedben az van, hogy teljesen egyedül maradtál. Most meg hirtelen van hova menned ha anyád kitesz, és meg tudod oldani az anyagiakat. Ismét egy ellentmondás.
2013. febr. 22. 16:28
 55/111 anonim ***** válasza:
39%

édes Istenem!nézzetek már magatokba!

inkább ölje meg a gyerekét,minthogy szegénységbe nevelje fel?????

ti elvetettétek anno a babátokat?

lehet nem 15 évesen szültetek,sőt biztos van köztetek olyan aki 10 év házasság után mert vállalni egy babát,de egyet azért nem kéne elfelejteni!ő is lány "nő" és anya lesz!valakinek az anyja akit épp most akartok vele megöletni.az érzései a baba iránt ugyanaz mint a tiétek volt mikor nálatok jött a baba.attól mert 15 éves igenis lehet h sok viszontagságon van túl,honnan tudjátok?Úgy ítélkeztek itt mintha ezért pénzt adnának.

Egyik válaszoló írta,hogy igaz közvetetten de az ő pénzéből tartaná el...nos erre én csak egyet kérdeznék: az nem zavar hogy a sok aberrált,pedofil,erőszakos bűnözöket is mi tartjuk el a börtönbe,arról nem beszélve h sokszor ott jobb körülmények vannak mint pl egy anyaotthonban.Akkor már inkább egy egyedül maradt tini anyának a babáját tartom igy el,mint a rabokat.

2013. febr. 22. 16:53
 56/111 anonim ***** válasza:
0%

De, igen, az is zavar, csak most nem ez volt a kérdés.

Az, hogy az abortusz gyilkosság, csak azok fejében létezik, akik elvakultan hiszik, hogy a gyermek akkor már érez. Igen, egy élet megszakítása, hogy az majd az IGAZI életben ne szenvedjen. Te inkább megszülnéd a szegénységbe, boldogtalanságba? Bocs, de nekem meg ez a durva.

2013. febr. 22. 17:11
 57/111 anonim ***** válasza:
50%
Régi nyári munkákkal? Érdekes munkaadó lehet, aki kiskorút dolgoztat. Gondolom, ez esetben füvet nyírtál vagy vasaltál a szomszédnak...
2013. febr. 22. 17:52
 58/111 A kérdező kommentje:
A keresztmamám az átmeneti hely ahol nyilván nem pofátlankodhatok sokat maximum 1 év... Egyébként édesanyám engem főiskolára szánt és minden eggyes rosz jegyem láttán azt kérdi mit mond majd a család?? Majd pletykálnak rollunk , ezt akarod?? Miért viselkedsz igy? ...Ja és persze falun élünk igy a védőnő/háziorvos kihuzva mivel nem képes megvizsgálni sem senkit nem hogy segíteni..
2013. febr. 22. 18:14
 59/111 A kérdező kommentje:
Aki pedig az ellentmondásokat keresi a mondataimban legyen szives keresni azokban a mondatokban olyan szavakat melyek arra utalnak hogy kértem sőt követeltem azt hogy kössön belém! Ha majd az én cipőmben jár(sz) akkor lehet de addig nem hiszem...
2013. febr. 22. 18:18
 60/111 A kérdező kommentje:
Most lehet vitatkozni hogy mire megy el az ember pénze kinek mit fizet de ha nem tetszik do svidaniya lehet elmenni, és azt hiszem attól mert 15 éves vagyok nem vagyok hülye feltudom fogni hogy mit kell venni egy babának felfogtamh ne adjon a jó isten beteg is lehet nem vagyok olyan mint a többi kortársam ... Továbbra sem kívánom örökbe adni megölni meg pláne nem, köszönöm
2013. febr. 22. 18:30
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!