Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 Éves vagyok terhes, de...

15 Éves vagyok terhes, de teljesen egyedül maradtam ki segíthetne nekem?

Figyelt kérdés
Mint mondtam 15 éves vagyok és terhes. Az apa szintén 16 de ő nem akar a gyermekről tudni, az én családom pedig maga a kaotikus káosz apám páréve meghalt és a bátyám, édesanyámmal, nagy szüleimmel nagybátyámmal élek együtt. Akik egész biztosra veszem: megölnek ha megtudják de elvetetni semmiképp sem akarom az én hibámból nem halhat meg a saját gyermekem. Kitől,kiktől milyen szervezetektől tudnék segítséget kérni?
2013. febr. 22. 12:20
 81/111 anonim ***** válasza:
69%
Nem tök mindegy, hogy fájdalmas-e a szülés vagy sem? Akkor is meg kell szülni és lesz egy gyereke!!! Bent nem maradhat az a bébi! Akik ezen az oldalom írják, hogy pozitív lett a tesztjük, meg x hetes terhesek, őket is ijesztgetitek, hogy jajj, gondold át, mert nagyon fájdalmas...pfff... és az abortusz nem az?? ÉS utána éljen abba a tudatba, hogy kinyírta a gyerekét???
2013. febr. 23. 21:00
 82/111 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó rohadtul nem értem mi a problémád. Ki mondta, hogy nem kell megszülnie? Eldöntötte, megszüli. Ő megkérdezte milyen szülni, én leírtam egy verziót. Úgyhogy most már fogd vissza magad. Igen az abortusz egy élet megszakítása, mindenki tudja, anélkül hogy a sok okoskodó abortuszellenes ostoba nő gyilkosságnak hívja.
2013. febr. 23. 21:59
 83/111 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta, hogy azért ne szüljön mert fáj. Ez csak a te elmédben létezik, amit nem tudom hogy raktál össze. Amúgy meg ne hasonlítgassuk az abortuszt a szüléshez, mert egyáltalán semmi köze a kettőnek egymáshoz.
2013. febr. 23. 22:02
 84/111 anonim ***** válasza:
31%
Kérdező nincs igazad, az anyukád nem kérhet hanem AKÁR KÖTELEZHET IS, MERT KISKORÚ VAGY! Értsd meg hogy ő dönthet mert MÉG NEM VAGY 18 ÉVES! EZ A TÖRVÉNY MAGYARORSZÁGON!Látod hogy neked inkább még iskolába kellene járnod és szellemileg lelkileg fejlődnöd, mert gyermek vagy még, nem anya!
2013. febr. 23. 22:36
 85/111 anonim ***** válasza:
De mégis, mindenképpen remélem a legjobbakat, legyen úgy ahogyan szeretnéd, mert a boldogság mindenkinek jár.
2013. febr. 23. 22:37
 86/111 anonim ***** válasza:
78%

Korlátozottan cselekvőképes (pl. 14–18 év közötti kiskorú) nő maga is kérelmezheti a terhesség megszakítását, de nyilatkozatának érvényességéhez a jogszabály a törvényes képviselőjének tudomásul vevő nyilatkozatát kívánja meg. A törvényes képviselő megjelenése a Családvédelmi Szolgálat előtt nem szükséges, elég, ha aláírja a szükséges iratot.

Magyarul abortuszhoz kell a szülői engedély. A megtartáshoz nem.

2013. febr. 23. 22:54
 87/111 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Nem lesz egyszerű felnevelni a picit 10 hónapos a kisfiam.

Mindenféleképpen elkell menned védőnöhöz stb... .

Látom dokinál voltál mit mondott hány hetes vagy?

Ha van kérdése írj privit szívesen segìtek ha tudok.

2013. febr. 24. 01:15
 88/111 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem lesz egyszerű felnevelni a picit 10 hónapos a kisfiam.Tudom miről beszélek.

Mindenféleképpen elkell menned védőnöhöz stb... .

Látom dokinál voltál mit mondott hány hetes vagy?

Ha van kérdése írj privit szívesen segìtek ha tudok.

2013. febr. 24. 01:17
 89/111 anonim ***** válasza:
31%

Kedves kérdező! Egyet kell értsek pár hozzászólással előttem lévőnek, hogy édesanyád kötelezhet az abortuszra, és a 18. hétig is akár, de szerintem sokkal értelmesebb lenne, ha leülnél vele, és megbeszélnétek, mert ha nincs a gyerekednek gyámja elveszik tőled.

"A nő indokai a terhesség megszakítására szociális indokok, a bűncselekményből adódó terhesség, a terhes nő fiatalkorúsága vagy korlátozott cselekvőképessége lehetnek. A terhesség befejezéséről annak 12. hetéig dönthet az anya, amennyiben nagykorú. Később (a 13-18. hét között) is végeznek terhességmegszakítást elsősorban az "anya súlyos válsághelyzete" esetén, vagy ha a terhesség megszakítása a terhesnek nem felróható okból nem történt meg a 12. hét előtt."

Szóval én nem szeretnék elkeseríteni senkit, de igen, az édesanyád dönthet úgy, hogy elv kell vetetned. És arról is, hogy add örökbe. Szóval sajnos ebben a korban semmilyen döntést nem hozhatsz meg egyedül, mivel van édesanyád, aki a gyámod is, és ha elvállalja a pici gyámja is ő lesz, ő dönt a gyerekeddel kapcsolatban, ha esetleg megszülöd, hiszen 90%-ban olyan jogai lesznek, mintha a sajátja lenne. És hiába nevelitek úgy, hogy tudja a pici, hogy ki az anyja, mégis a törvények szerint anyukád lesz az "anyja", hiszen ő el tudja tartani, amig te suliban vagy, el tudja vinni orvosokhoz, és megfelelő érettségi szinten van ahhoz, hogy ellásson egy csecsemőt. Lehet lefújjogni, de ez az igazság. És nem értek egyet azzal, hogy ez érett gondolkodás egy 15 éves dackorszakban lévő kamasztól, mert nem igaz. Hiszen idegenektől vár válaszokat, és ha valami nem tetszik neki, lepontozza, és lefújjolja, ahelyett, hogy odamenne az édesanyjához, és nyugodt érett módon megbeszélnék, hogy mit tegyenek ilyen helyzetben. Na ez lenne az érett viselkedés, amely megmutatná, hogy képes lesz felnőni egy gyerekhez. És teljesen mindegy mit dönt az anyja a kérdezőnek, el kell fogadnia sajnos, és hiába szökne meg, a rendőrség úgyis megtalálná, és megkeresné, mert kiskorú.Szóval ez egy lehetetlen helyzet kedves kérdező, és akármennyire tagadod, be kéne végre lásd, hogy milyen is a te helyzeted jelenleg... Akkor lehetne azt mondani kedves válaszadók, hogy tud éretten is viselkedni!

2013. febr. 24. 09:51
 90/111 A kérdező kommentje:
Egy orvossal beszéltem, és az ő elmondása szerint édesanyámnak nincs beleszólása abba hogy megtartom e a gyermekemet ha elakarnám vetetni ahhoz az ő aláírása kell de nem kötelezhet arra hogy vetessem el mivel az ÉN TESTEMBEN VAN A GYERMEK. És ne engem küldözgess vissza az iskolába, akkor inkább gyere el az orvoshoz velem, gyere el ide ahol élek maradj egy 1 napot és azután okoskodj, A GYERMEK MARAD NEM ADOM ÖRÖKBE NEM VETETEM EL ITT MARAD VELEM, TANÁCSOKAT SZERETTEM VOLNA KÉRNI A TERHESSÉGGEL A SZÜLÉSSEL A SZÜLÉS UTÁNI NAPOKRÓL NEM KIOKTATÁST A FELELŐTLENSÉGEMBŐL TÁR KAROKKAL VÁROM A JELENEZŐKET AKIK MEGNÉZNÉK AZ ÉLETEMET VAGY AKIK AKÁR 1 PERCRE IS CSERÉLNÉNEK VELEM... KELL MÉG VÉDENEM MAGAMAT ÉS A GYERMEKEMET TŐLETEK TI MINDENT TUDÓ "FELNŐTTEK" !?!?!
2013. febr. 24. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!