Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 Éves vagyok terhes, de...

15 Éves vagyok terhes, de teljesen egyedül maradtam ki segíthetne nekem?

Figyelt kérdés
Mint mondtam 15 éves vagyok és terhes. Az apa szintén 16 de ő nem akar a gyermekről tudni, az én családom pedig maga a kaotikus káosz apám páréve meghalt és a bátyám, édesanyámmal, nagy szüleimmel nagybátyámmal élek együtt. Akik egész biztosra veszem: megölnek ha megtudják de elvetetni semmiképp sem akarom az én hibámból nem halhat meg a saját gyermekem. Kitől,kiktől milyen szervezetektől tudnék segítséget kérni?
2013. febr. 22. 12:20
 61/111 anonim ***** válasza:

Nézd a gyermeked érdekeit: az anyaság sokszor a saját vágyainkról, kényelmünkről való lemondás és túllépés a félelmeinken, ha a gyermek nagyobb érdeke azt kívánja. Ha ez elméletben már megy, akkor tényleg bátornak is kell lenned és fel kell vállalnod a gyermeked a környezeted előtt. Elsőnek menj el az orvoshoz, majd a védőnőhöz a kötelező vizsgálatokra és beszélj anyukáddal, mert kiskorúként őt sem kerülheted ki.

Én egyébként a helyedben a nyílt örökbeadást választanám, vagy legalább utánanéznék a neten, mi is az, és felhívnék tájékoztatásért egy ezzel foglalkozó egyesületet.

[link]

2013. febr. 23. 08:31
 62/111 A kérdező kommentje:

Épp az imént olvastam egy levelet egy hölgytől akinek nem adatik meg a legnagyobb ajándék egy gyermek, elgondolkoztam mennyi esélye lenne annak hogy az én gyermekem hozzá kerüljön...

De, hogyan élvezhetném az életemet ugy hogy tudom a gyermekemet idegenek nevelik?!?! Lehet hogy nem lesznek márkás cuccai de az anyja melett fog felnőni aki szereti és nem fog éhen halni hogy elmondjam...

2013. febr. 23. 08:42
 63/111 anonim ***** válasza:
54%
Én nem okoskodni akarok, hogy vetesd el, vagy add örökbe, de egy kicsit gondold bele magad a gyermeked helyébe is. Nekem sem volt boldog életem, de van egy-két dolog, amivel nem értek egyet. Például az apa személye. A tied meghalt, hogy miért az most nem kérdés, csak a tény fontos, hogy ő már nincs. Na már most, van a másik oldal, amikor él, de nem érdekli a gyerek. Szerinted melyik a rosszabb? Én a másik oldalon vagyok, és hidd el sokkal rosszabb egy gyereknek feldolgozni azt, hogy él az apja, de nem is érdekli, mint azt elfogadni, hogy azért nincs vele, mert meghalt. De ez csak az egyik fele. Tényleg rengeteg felelősség, és én 25 évesen sem érzem érettnek magam, akkor te 15 évesen, amikor épp csak beléptél a legnehezebb korszakodba, honnan lehetnél elég érett rá? Hiszen a szervezeted most fejlődik, te is ismerkedsz a változó testeddel, és a lelkivilágod is átalakul. Hogyan is lehetnél érett egy gyermekre? Nem lehúzni akarlak, mert megértelek, megölni én sem tudnám, akárhány hetesen is derül ki hogy terhes vagyok. De ha nem tudnám megteremteni a neki szükséges hátteret, és nem én lehetnék a gyámja, inkább örökbe adnám, még akkor is, ha ez hatalmas fájdalom is lenne számomra. Hiszen a nevelésébe semmi beleszólásod nem lenne, ahogy semmilyen döntésed nem lehetne a gyerekkel kapcsolatban. Mondod, hogy nem akarod, hogy idegenek neveljék fel. De neki nem lennének idegenek, hiszen őket látná kezdetektől. És persze azt se felejtsd el, hogy lehetőséged van a nyílt örökbe adásra, ahol kapcsolatban maradhatsz a gyermekkel, és később elmondhatod neki, hogy miért döntöttél az örökbe adás mellett. Persze mindez a te döntésed, és nem az a legnehezebb döntés, hogy felneveld, hanem az érdekeit nézve hozol megfelelő döntést. 34 hkm
2013. febr. 23. 09:22
 64/111 anonim ***** válasza:

"Ja és persze falun élünk igy a védőnő/háziorvos kihuzva mivel nem képes megvizsgálni sem senkit nem hogy segíteni.."

Ennyit rólad. Eddig még egy orvoshoz sem voltál hajlandó elmenni, hogy egyáltalán egészséges-e a magzat, hogy egyáltalán biztos terhes vagy-e, ugyanis egy ciszta is okozhat pozitív tesztet, vagy a franc tudja honnan szedted akkor, hogy terhes vagy. Erre nem voltál képes a gyermeked érdekében. Akkor mi lesz később?

Amúgy ha nem vállalja el valamelyik rokonod a gyámságot, elveszik.

Ha elvállalja, de látja, hogy nélkülözik, elveszik.

Akár 3 hónapos, akár 3 éves.

2013. febr. 23. 10:26
 65/111 A kérdező kommentje:
Egy szegedi klinikán voltam bent, ha már ennyire udvariasan megtudakoltad, a papírt is szeretnéd látni? ....
2013. febr. 23. 13:51
 66/111 anonim ***** válasza:
Nagyon érdekes. Valahogy mindenre ki tudsz találni valamit. Akkor nem értem mi a problémád.
2013. febr. 23. 14:12
 67/111 anonim ***** válasza:
Én sem értem.Állítólag van pénzed a babára,van hova menned,tehát van aki támogat,pénzt nem akarsz kunyerálni.A baba sorsáról már döntöttél,akkor mi a kérdés?
2013. febr. 23. 14:18
 68/111 A kérdező kommentje:
Kérdés pl:. Albérletbe költözhetek- e egyedül ( mármint a babával )? Milyen korházban szülni? ect ect...
2013. febr. 23. 16:35
 69/111 anonim ***** válasza:
54%

Nem költözhetsz egyedül, mert a babának a gyámjával kell élnie. Ugyanúgy, ahogy neked is az anyukáddal 18 éves korodig. Eltitkolni sem lehet, hogy egyedül laksz, mert a védőnő ki fog járni a lakásba rendszeresen.

Hogy milyen szülni? Életed legrosszabb de legboldogabb napja lesz. Ha nagyon megszenveded, akkor tizenórákat vajúdsz, amíg tágul a méhszáj. Ez rettenetes fájdalom, olyan amit nem tudsz elképzelni amíg nincs benne részed. Úgy érzed, hogy belehalsz. Egyfolytában vizsgálgatnak az orvosok. Több kéz jár majd benned, mint egész hátralévő életedben. Aztán amikor mehet a szülés, beöntést adnak (bár sokan enélkül is odakakilnak) majd jön a neheze. Ki kell nyomni a babát. Ha csak elképzelsz egy baba fejet, már egyből nem stimmel a dolog. Egy ekkora lyukon, egy ekkora fej? :) Van akinél ez a szakasz is órákig tart. Általában gátmetszést csinálnak, hogy ne repedj szét alul. Ez még hetekig fájhat, nem tudsz majd ülni sem. Ha valami nem jó, akkor megcsászároznak. Ez egy komoly hasi műtét, ami után van akinek nagyon nehéz a felépülés. És a nyoma örökre ott marad, de ez a legkevesebb. Majd a kórházban töltesz még pár napot, az egész a szoptatásból fog állni. Ha egészségesek vagytok hazaengednek.

2013. febr. 23. 16:49
 70/111 A kérdező kommentje:
Na a csácsármetszésről anyit h én is ugy születtem de sikerült belém vágni és a nyomai még mindig megvannak...
2013. febr. 23. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!