Terhes vagyok, de a párommal már nem vagyunk együtt. Megszeretném tartani, de félek, hogy egyedül nem tudnám felnevelni. Mit tegyek?
Gondold át a helyzetedet. Először is az anyagiakat: ha megszületik a pici, milyen ellátásra számíthatsz, mennyiből fogtok élni, mennyi kiadásod van, lesz-e segítséged esetleg.
A másik: nem biztos, hogy egyedül fogod felnevelni, fiatal vagy, bárkit találhatsz majd még.Akik együtt kezdik a gyermekvállalást, azoknak sincs garancia arra, hogy később is együtt lesznek.
Én nagyon abortuszellenes vagyok, a helyedben is biztos, hogy megtartanám, hacsak nem vagyok katasztrófális anyagi helyzetben, mert éheztetni nem akarnám a gyermekemet.
Bárhogy is döntesz, a te döntésed, a te életed, gondold át, ne kapkodj el semmit. Nem tudom, hány hetes vagy, a 12 hétig lehet a baba sorsáról döntést hozni. Gondold át mindkét verziót, te hogyan szeretnél tovább élni, neked mi a fontos!
Ezért biztosan lepontoznak...
De! Annyian kerülnek mostanában hasonló szituációba. Mindezzel együtt nagyon sokan házasságellenesek. Tudom, a legtöbben azt mondják, az csak egy papír, de azt akkor is átgondoltabban köti az ember. Tudatosabb döntés. Ha a házasság előtti szexről is írnék, akkor meg esetneknek tartanának sokan.
Mindezzel együtt: azt hiszem, nekem sosem lenne szívem megszakítani a terhességet. Persze sosem tudhatom, milyen helyzetekbe lehet kerülni. De attól félnék, sosem tudnám feldolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!