Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, de a párommal...

Terhes vagyok, de a párommal már nem vagyunk együtt. Megszeretném tartani, de félek, hogy egyedül nem tudnám felnevelni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2013. jan. 30. 07:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%
Ha nem akarod elvetetni ne tedd, mindig van más megoldás.
2013. jan. 30. 11:49
 12/18 anonim ***** válasza:
64%
Igen olyan felháborító hogy mindig csak az anyagiak,pedig hol van az attól amit egy gyerektől kaphatsz???!!!Sokáig én is ideges voltam mert a kicsik már meg voltak mikor anyagi helyzetünk tönkre ment de ezzel én nem gondoltam hogy "kidobom" őket az utcára mert pl nem Pick szalámis kenyeret esznek vagy Adidas cipőben járnak,és ugye most meg jön a tesó akire meg abszolút nem számítottunk még sem fordult meg a fejemben egy pillanatra sem az abortusz....hát hol tart a világ hogy ha nincs pénz ,megöljük a gyerekünk???áááá ezt nem szabadna így felfogni,minél kevesebbet kap a gyerek nagyobb korában annál jobban értékeli majd és nem a pénz fog neki számíani egy -egy embertársáben hanem a belső értékek,és nem a pénzért fognak vele barátkozni hanem azért amilyen.....
2013. jan. 30. 13:37
 13/18 anonim ***** válasza:

Én vagyok az utolsóelőtti-előtti:D válaszoló.

Egyetértek veled, utolsó! Nem is fér a fejembe, egyesek hogy képzelik amiket leírnak???? Komolyan... Szerintük jobb megöletni azt a babát, mint nehéz körülmények közé megszülni... SZÁNALMAS, legalábbis szerintem!

2013. jan. 30. 14:36
 14/18 anonim ***** válasza:

Igazatok van, én is abortuszellenes vagyok, de az anyagiak egy tág fogalom. Ha valaki olyan anyagi helyzetben van, hogy önmagát sem képes eltartani, az a gyerekét sem fogja tudni, ha éhezteti, alapdolgokat nem tud neki megadni. A minap olvastam egy kérdést, amelyben egy kismama kérdezi, károsíthatja-e a magzatot a tartós éhezés, mert jelenleg terhes, de nincs mit enniük, a másik két gyereke is éhezik, hát a hideg is kirázott!!!!

Na ez egy extrém példa, de a többivel egyetértek, nem az anyagiak a lényeg, csak legyen meg egy mindennapi létszükségletekhez elegendő szint.

Kedves kérdező, úgy érzem, te szíved szerint szeretnéd ezt a babát, akkor nincs min gondolkozni, képes vagy rá, egyedül is lehet gyereket nevelni, sok örömet fog neked hozni, és igen az anyagiak tekintetében az apának is kell majd tartásdíjat fizetnie. És gondolj bele, hogy ha elvetetnéd, együtt tudnál-e élni tovább azzal a tudattal, mert én nem.

Szerintem kétféle ember létezik, akinek ez lelkiismeretfurdalást okoz, és akinek nem.

2013. jan. 30. 15:03
 15/18 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Ezen az oldalon a 6-os válasz gyönyörű, nem tudom ki írta, olvassátok el!

(Bocsi, lusta voltam bemásolni, de remélem így is megnézitek!

2013. jan. 30. 15:07
 16/18 A kérdező kommentje:
Félek,hogy nem tudnám felnevelni,de nem fogok hülyeséget csinálni. A gyerek nem tehet semmiről ezzel tisztábba vagyok és szeretném is persze hisz csak az enyém,de viszont a szívem szakadna meg,ha látnám éhezni stb... Én is apa nélkül nőttem fel,de hála Istennek anyukám mindent megadott nekem és a tesomnak. Csak azt nem tudom,hogy mi legyen a párommal jöjjek vele össze a baba miatt?
2013. jan. 30. 16:05
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én apám ott volt 9 éves koromig, de jóformán semmit nem tett le az asztalra, mindent anyukám intézett. Aztán mikor 9 voltam elváltak és azóta sem támogat. Én 22 éves vagyok, nem túl felnőtt, érett meg stb..de úgy tartom, hogy sokkal jobb ha egy szülőd van, aki szeret és ezt érezteti is veled, mint 2, de az egyik annyi, mintha ott sem lenne. Én csak a baba miatt biztosan nem jönnék össze vele. Az más, ha békülni akar és lelkileg meg mindenféle szempontból támogatni szeretne titeket és érdekli a gyereketek sorsa, de ha ez nincs meg benne, szerintem bőven elég ha fizet gyerektartást (azt nehogy elhagyd neki, hogy ne fizesse! segítsen csak rajtatok amennyire bír!!!) és nektek megvan, ami a mindennapokra szükséges.
2013. jan. 30. 17:33
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia! Végül hogy döntöttél?
2014. febr. 19. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!