Terhes vagyok. Agond az, hogy ha megtartom (arra hajlok) akkor kb csak a páromra számithatok, a szüleimre gyakorlatilag nem, ugy érzem egyedül vagyok. Mit csináljak?
Szia!
Mikor kiderült, hogy terhes vagyok, anyu kórházban volt, az orvosok nem adtak neki 30%-ot!
Anyósomékra nem számíthattam, mert mindenki előtt előadta, mennyit segít a férjemnek és nekem, pedig... Inkább azt várta el, hogy mi segítsünk neki... Ő otthon volt, azzal a jelszóval, hogy neki még van egy iskolás gyereke, akit nevelnie kell, én meg terhesen jártam anyukámhoz a kórházba a váltás fehérneművel, főztem magunkra, apura + mamámra, és 2! munkahelyet vittem (férjem minden túlórát bevállalt!), hogy valahogy boldoguljunk! Ha a férjem nem segít be a túlórák után a háztartásban, végem! A napom akkoriban: reggel gyors főzés, közben ment a mosógép a másnapra való ruhákkal; utána étel ételhordóba szétadagolva; be a kórházba tiszta ruhákkal; rohanás a menetrend szerinti buszhoz, hogy apu és mama megkapja az ebédet, aztán (állandó délutános!!!) futás munkába! Este 10 előtt (téli terhes voltam...) ki a buszhoz, haza és ágyba-ájulás... :(
Kérdező, ez nem kéne kérdés legyen!
A gyereket nem nagyszülőknek szülöd, hanem magatoknak.
Nekem sincs senkim a férjemen kívül, de meg nem fordult a fejemben, hogy elvetessem!
Viszont ha ez kérdés, akkor talán jobb lett volna nem összehozni, nem tehernek kell megszülessen, hanem örömnek, te pedig ezek szerint tehernek érzed!
Hát 11 hetes terhesen sok választásod már nem nagyon van.
Amúgy meg sokan vannak, akiknek messze élnek a szüleik (mi is), vagy árvák, nekik sincs más a párjukon kívül.
A gyereket magadnak és a párodnak szülöd, ha szerencséd van, akkor van esetleg szülői támogatás. Ha nincs, az sem a világ vége.
Majd megismerkedsz más babás anyukával, összejártok a játszótéren, vagy sétáltok, és nem leszel egyedül.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Ez a kérdező tegnapi kérdése. Sajnos, így már világos, miért is olyan nehéz a döntése. Eléggé függ anyagilag a szüleitől, nem állt még rendesen a talpára, nincs munkája, a párja is csak félállásban dolgozik. Plusz van már egy 3 éves gyerkőc is. Ezt csak azért linkeltem be, hogy lássák a válaszolók az egész felállást, mert ezek fényében azért igencsak nehéz lenne a szülők támogatása nélkül.
"kb csak a páromra"
kb. egy gyerekhez 2 ember kell, egy anya meg egy anya. az nagyon jó, ha a nagyszülők szeretik a kicsit és természetesnek kéne lennie, de támogatni már nem kéne. ideális esetben először elköltözik a fiatal pár és azután vállalnak gyereket, nem azon keseregnek, hogy az anyukájuk már nem szeretne egy gyereket felnevelni :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!