Miért NEM gyilkosság az abortusz? Az válaszoljon, kérem, aki úgy gondolja, hogy nem az.

Figyelt kérdés
2014. aug. 7. 12:53
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/208 A kérdező kommentje:

Kedves 66-os: azt felejtettem el, hogy a kötődés kialakulása, mint az anya-embrió reláció abszolút egyoldalú szempontja is azon a világos lélektani tényen alapul, hogy az ember vizuális lény, aki a legtöbb információt, és ebből fakadó fizikai-érzelmi-szellemi következtetést a látás révén szerzi meg.

Éppen ma olvastam egy kiemelt kérdésben (abortuszos szintén) egy nő vallomását, aki látta, miként távozott belőle tablettával elhajtott, 2 cm-es magzata. Írta, hogy látta a szemét... Elhiheted, hogy az ő gyásza legalább akkora gyász, mint azé, aki már megszületett gyermeket veszít el. Köszönhetően annak, hogy ő látta, amit, akit látott. Éppen ez a magyarázata annak, hogy sok asszony, aki az abortusz előtti ellenőrző ultrahangon a látvány révén is szembesül azzal, akit megöletni kíván, eltántorodik eredeti szándékától.

2014. aug. 12. 16:32
 72/208 A kérdező kommentje:
70-es: ezzel a magasröptű hozzászólással egyszerűen nem lehet mit kezdeni. Kértem, hogy indokold te is a magad meglátását, de úgy látszik, csak ennyire futotta... Kár!
2014. aug. 12. 16:35
 73/208 anonim ***** válasza:
Mar meg indokoltak en is, többször, mások is, tobb oldalon keresztül. Ha nem megy az értő olvasas, az nem az en hibám,
2014. aug. 12. 16:36
 74/208 A kérdező kommentje:

Vélemények, megérzések, szubjektív vélekedések nem részei ennek a beszélgetésnek.

Akkor hadd kérdezzek tőled én: mit jelent az abortusz előtti, kötelező leleten a következő kitétel: "Élő embrió szívhanggal"?

2014. aug. 12. 16:39
 75/208 anonim ***** válasza:
Szerinted mennyire érdekli ez azt, akinek az abortusz a megoldás?
2014. aug. 12. 16:39
 76/208 A kérdező kommentje:

Ha mellébeszélni kívánsz, akkor ne velem tedd. Én azt kérdeztem a főkérdésben, miért NEM gyilkosság? Hogy jön ehhez az, ki milyen megfontolásból öl?!?

Ha van érdemi válaszod a feltett kérdésre, ne tartsd vissza. Ha nincs, úgy veszem, hogy valóban nincs.

2014. aug. 12. 16:41
 77/208 anonim ***** válasza:
90%

Egyebkent:

Embrió:Kezdetleges élőlény az anyaméhben; az ember (vagy emlősállat) utóda fejlődésének kezdeti szakaszában, az első két-három hónapban.

Nem magzat! nem baba! nem ember. Embrió. Kezdetleges élőlény.

2014. aug. 12. 16:42
 78/208 A kérdező kommentje:
Milyen élőlény DNS-spirálját hordozza az anyaméhben élő, kezdetleges élőlény? És pontosan definiálva mit jelent az, hogy kezdetleges?
2014. aug. 12. 16:44
 79/208 anonim ***** válasza:
95%
De kérdező! Most megint kötözködsz. Megint próbálod bebizonyítani, hogy neked van igazad, és csak a te meglátásod az elfogadható. Ha nem így lenne, nem írtad volna meg az utolsó két válaszod. Eddig nem gondoltam úgy, hogy provokatív a kérdés, de most már én is ezt látom. Ha valóban csak kíváncsi lennél a véleménykre, nem kötnél utána bele.
2014. aug. 12. 17:19
 80/208 A kérdező kommentje:

Tök lényegtelen, kinek van igaza; engem egy dolog érdekel: hogy mik a tények.

Tudod, az úgy van, hogy akinek elfogynak az érvei, az provokációval vádolja a másik felet.

Feltettem egy abszolút témába vágó kérdést, melynek helyes megválaszolása cáfolta volna beszélgetőpartnerem érvelését. Ezt belátva nem felelt, hanem eltűnt. Nem voltam sértő, nem voltam provokatív, csak olyat kérdeztem, amit általános iskolában tanul az ember.

Elárulnád, egy kiegészítendő kérdésben, ami biológiai tényekre irányul, mi lehet provokatív? Mert ha az, hogy bizonyító erejű, akkor ez nem provokáció, hanem az igazság egyértelművé tétele.

Tőled is szívesen meghallgatom az ominózus kérdésre adható választ, méghozzá úgy, hogy nem piszkállak, nem bántalak, nem provokállak vele, csak a választ várom rá.

2014. aug. 12. 17:41
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!