Csak az én véleményem szerint gyilkosság az abortusz vagy mi?
Nővérem 24 éves, nagyon szereti a babákat , a családba is vannak babák, ajándékokat veszi neki meg stb..
Mindig mondtuk neki, majd a tiéd is ennyire fogod szeretni. Ő meg azt mondta óóó neki nem kell baba.
Kiderült hogy terhes 7 hetes. Ugyan ugy megvolt a menzesze meg minden, rosszul lett és onnan tudta hogy az, veszélyeztetett terhes lett, és tegnap elvetette a babát. Nagyon szomorú vagyok. Szerintem majd meg fogja bánna ezt amit tett. :S
Kedves Kérdező!
A kérdésedre válaszolva szerintem is gyilkosság az abortusz. Aki nem szeretne gyereket az védekezzen, ha van annyi esze, hogy nemi életet éljen legyen gondja a védekezésre is. Persze van olyan aki védekezik és mégis terhes marad. Az egyik kolléganőm gyógyszer mellett esett teherbe a 3. lányával. Ők megtartották sőt azóta vállaltak még egy babát (a 3 lány után fiú lett). A testvéred esetéről annyit, hogy nagyon sajnálom. Téged sokkal rosszabbul érint a dolog (valószínűleg), mint őt. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja bánni -ahogy te is írtad- és kimondatlanul is gondolkodni fog azon, hogy most születne meg, na most már biztosan járna stb.(Nekem az egyik testvéremet ölték meg így a szüleim, mert szerintem ez gyilkosság. Utána megint becsúszott egy gyerek akiről anyám 8 és fél hónapig tudomást sem vett, végig cigizte és piálta a terhességét egyetlen vizsgálatra nem ment el. Utána játszotta, hogy nem tudatosult benne. Egy álszent sz*r gyűlölöm érte. Ma a tesóm 17 hónapos nem tud még egyedül járni, mert egész nap az ágyában van és tv-zik. Max 20 percre viszik ki egy nap...)
Viszont szerintem teljesen máshogy gondolkodik az ember amikor még fiatal és nem akar gyereket. Aztán hirtelen ott lesz a pozitív tesz vagy az orvosi megerősítés. Nagyon sokakban "átkattan" ilyenkor valami és abban a pillanatban semmi nem lesz fontosabb a születendő babánál. Vannak akik akkor sem tudják értékelni, hogy lehetett gyerekük amikor már megszületik...
Egy gyönyörű 2 éves és egy holnap 14 hetes magzat 26 éves anyukája
Az egész olyan fura volt, pár héttel ezelőtt azt álmodtam hogy a nővéremnek kisbabája lesz, kis fiú. Mondtam is neki, azt mondta hogy neki nem. Nolám pár hét mulva kiderült hogy 7 hetes terhes. Amikor meg tudtam, jobban örültem mint bárki. A családba is szinte mindenki örült neki. Erre meg avval jött hogy elveteti.Rosszul érintett engem :s . Én tuti hogy megtartottam volna az ő helyében. Anyám is látszot hogy örül, végre lesz unokája....
Nem lehet mit tenni, az ő élete és az ő döntése. Remélem ha legközelebb teherbe esik, akkor nem teszi ugyan ezt.
Amikor haza jöttek a korházbol, és anyám meséli hogy az orvos még megnézte a babát az abortusz előtt, és teljesen egészséges volt meg minden, és kérdezte is megint hogy biztos ebben, és azt mondta hogy igen. :S Azt is mondta az orvos hogy már a némely szervei már kivannak fejlödve és müködnek. Kb 5 centis volt a baba :(
Szerintem nem, nem gyilkosság. Gyilkosság az, ha egy embert ölnek meg. A magzat az nem ember, majd csak az lesz.
Egy nem kívánt, de valami miatt mégis megtartott terhesség minimum 3 ember életét teszi tönkre: az anyáét, az apáét és a gyerekét. Egy abortusz "csak" a gyereknek nem ad esélyt. Lehet nagy szavakat használni, hogy egy igenis egy élet, bűn meg hogy gyilkosság, de azon a nőn kívül, aki ilyen döntésre kényszerül senki a világon nem dönthet és nem is ítélkezhet.
Nyilván nem arról beszélek, aki csak él bele a vakvilágba és a saját felelőtlensége miatt lesz terhes - bár épp nála a legjobb döntés az abortusz- hanem arról, akinek védekezés mellett csúszik be.
Az ellenzők abba sosem gondolnak bele, hogy az élet kiszámíthatatlan, bárki, bármikor kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem tud máshogy dönteni.
Arra nem gondoltál, h nem jó kedvéből veteti el?A gyerek nem csak cuki, hanem 24 órás figyelmet igényel. Nem lehet kikapcsolni, ha megunják...vagy az jobb lett volna, h megszüli, mert muszály, de nem örül neki, és esetleg nem szereti?
A másik...7 hetes terhesség, és 5 centis magzat???????????Ok, h próbálod növelni a drámát, de ne kamuzz...egy 7 hetes magzat 2 centi körül van.
Terhesség hétről-hétre 7. hét - Magzat
A 7. héten (52-56-ik napon) megjelennek a magzat pici testén az alsó végtag bimbók. Parányi szíve percenként 145-öt ver és már elkülönült benne a bal és jobb kamra. A 49-52-ik napon az embrió 7-10 milliméteres, az 52-56 napra már 10-12 milliméter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!