Miért NEM gyilkosság az abortusz? Az válaszoljon, kérem, aki úgy gondolja, hogy nem az.

Figyelt kérdés
2014. aug. 7. 12:53
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/208 A kérdező kommentje:

Sajnos fogalomzavarba kerültél: az, hogy az abortusz gyilkosság, nem ítélkezés, hanem ténykérdés. Kb. olyan, mintha azt mondanám: bármely két test kölcsönösen vonzza egymást. Bizonyított, tudományos ténykérdés.

Én nem azt mondom, hogy rúgjunk bele azokba, akik ölnek az anyaméhben. Sőt, még azt sem, hogy vegyük el tőlük ennek jogát. De azt igen, hogy mondjuk ki, hogy a tettük egy-egy ember életének kioltása. Nevezzük nevén a gyereket! Mert persze, hogy nem fogsz kampányolni az abortusz mellett nyíltan, meg vállba veregetni, de arról szemérmesen hallgatsz, hogy véteni nem csak tettekkel, hanem gondolattal, szóval és mulasztással is lehet. Sőt!

Én anno azt tanultam: "Vétkesek közt cinkos, aki néma", és ha valaki nem emeli fel a szavát, és belesimul a dedós és agyament,a témát érintő szánalmasan gyáva hazugságokba, ha szemet huny, ha hajlandó elhallgatni az igazságot, akkor igeni akár akaratán kívül is, de részesévé válik a nagy, közös bűnnek.

Ha te azzal vádolsz, hogy nem vagyok empatikus az abortáló nőkkel, akkor hadd kérdezzem meg: te miért nem vagy az a magzatokkal? Miért kéne nekem azzal együttéreznem, aki pénzért szétszaggattatja a gyerekét? És te miért nem tudsz azzal, aki belehal az anyja árulásába?

2014. aug. 13. 22:23
 112/208 anonim ***** válasza:
95%

Azt hiszem elég sok értelmes dolgot mondtam már, és egyikre sem reagálsz értelmesen.

Többet nem szeretnék veled vitatkozni. Jó éjszakát!

2014. aug. 13. 22:32
 113/208 A kérdező kommentje:
Nézd, szegezz nekem konkrét kérdéseket, mert így könnyű elveszni az erdőben. És hát nem haragudj, de alapvetően én várok válaszra. Eddig hiába...
2014. aug. 14. 08:38
 114/208 anonim ***** válasza:
96%

"az, hogy az abortusz gyilkosság, nem ítélkezés, hanem ténykérdés"

“alapvetően én várok válaszra. Eddig hiába...”

Megválaszoltad a saját kérdésedet: “ez tény és kész”. Milyen választ vársz “eddig hiába”? Nem is választ vársz, csak ki akarod mindenkiből erőszakolni, hogy azt írja le, hogy az abortusz minden megközelítésből gyilkosság. Tudod mit? Az. Tény. Most boldog vagy? Verjed a melled, hogy a kérdésedet nincs senki, aki megcáfolná.

Minden megnyilvánulásod csak szító, másokban ellenérzést kiváltó, a stílusod pedig a kezdeti normálisból unszipatikussá, agresszívvé vált. A veled való minden további kommunikáció tök felesleges.

2014. aug. 14. 08:56
 115/208 A kérdező kommentje:

Ahogy gondolod.

Én csak azt konstatálom itt csendesen, hogy minden efféle beszélgetésben, amikor a partner személyes érintettsége, legyen ez empirikus, vagy cinkos, tettleg együttműködő, vagy szimplán névleg elhallgató, megemlíttetik, csalhatatlanul vége szakad a kommunikációnak...

Nem történt ez másképp most sem.

És ha attól unszimpatikussá váltam, hogy ragaszkodtam az igazsághoz, hát legyen. Őszintén, mit vesztettem vele? És mennyivel szimpatikusabb az, aki tudván tudja, mi mi fán terem, de ilyen, olyan, amolyan érdekből, felnőtt, értelmes emberként úgy tesz, mintha szaga nem lenne arról, honnan fúj a szél?

Abortuszos körökben biztos te vagy a messiás, de te legbelül tökéletesen tisztában vagy vele, neked miféle részed van ebben a borzalmas jelenségben. Isten őrizz, hogy ezt nyilvánosan beismerd! Bőven elég, ha általam, aki unszimpatikus, utálatos, arrogáns, etc. gondolatok ébrednek benned.

Kösz a beszélgetést!

2014. aug. 14. 10:27
 116/208 anonim ***** válasza:
2014. aug. 14. 11:53
 117/208 A kérdező kommentje:

Próbáltam. Írtam neki, de ma mintha azt olvastam volta ott, hogy a kérdés eldőlt...

De köszönöm.

2014. aug. 14. 12:00
 118/208 anonim ***** válasza:
87%
Te inkább azt konstatáld kérdező, hogy minden értelmes válaszoló megtagadja sorra egymás után a veled való polemizálást. És nem, nem azért mert univerzálisan igazad van, hanem azért, mert nincs értelme veled beszélni. EZ is TÉNY.
2014. aug. 14. 13:35
 119/208 anonim ***** válasza:
Van itt egy fő probléma. Egy dolog van, amiben mindkét tábor egyetért: nem kell eljutni az abortuszig. Oda kell figyelni, védekezni rendesen, mert ha ez meglenne, akkor olyan szinten elenyészne az abortuszok száma, hogy nem lenne ez központi téma. Kár, hogy nem lehet azt ellenőrizni, hogy ki tett meg mindent a terhesség megelőzésének érdekében, és ki volt egy felelőtlen hülye. Mert akkor az utóbbit keményen büntetném, (apukát is!!!) és nem gondolná azt abortusz másnapján, hogy "ja, ez csak ennyi?".
2014. aug. 14. 13:40
 120/208 anonim ***** válasza:
96%

"Oda kell figyelni, védekezni rendesen".

Ebben igazad van, viszont viszont vannak esetek, amikor a nők felelősen védekeznek a teherbeesés ellen hormonális spirállal vagy fogamzásgátló tablettával, ennek ellenére megtörténhet a teherbeesés, és érthető módon, nem biztos, hogy örülnek a terhességnek.

Olyan is létezik, hogy egy nő - pont azért, mert nem szeretne több gyermeket - sterlizáltatja magát, de a műtét nem sikerül 100%-osan, teherbe esik.

Vannak olyan nők, akik nemi erőszak áldozatául esnek és ebből a tettből lett a terhesség (magam is ismerek ilyen nőt). Nem csoda, ha nem kívánja megtartani a magzatot. Számomra érthető ok a terhesség megszakításra.

Vannak esetek, amikor a magzat beteg. Vannak élettel összeegyeztethetetlen betegségek, és vannak olyan betegségek, mint pl. a down-kór, hogy csak egyet említsek. Sokan megtartanának egy pl. down-kóros babát, de sokan nem. Számomra ez is érthető ok egy esetleges abortuszra.

A kérdező úgy vélem, hogy az ezen esetekben történő abortuszt sem fogadja el.

2014. aug. 14. 15:04
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!