Miért NEM gyilkosság az abortusz? Az válaszoljon, kérem, aki úgy gondolja, hogy nem az.

Figyelt kérdés
2014. aug. 7. 12:53
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/208 anonim ***** válasza:

Értem. Én is azért emeltem ki, hogy nem veszekedni szeretnék, csak kérdeztem :) A vita pedig nem mindig negatív, de ugye ehhez megfelelő vitapartnerek is kellenek.

Lenne még egy kérdésem.

Fenntartod a lehetőségét annak, hogy valaki meg tudja válaszolni ezt a kérdést úgy, hogy akár el is fogadd a válaszát? :)

2014. aug. 12. 22:54
 92/208 A kérdező kommentje:

Nézd, mindenki válaszát elfogadom. Legfeljebb nem tartom valósnak azokat a kiindulópontokat, amelyekből következtetéseket von le.

Ha teljesen őszinte akarok lenni, bennem nincs kétség abban, hogy sajnos emberéletet vesz el a nő az abortuszban. És megerősítette ezt a meggyőződésemet, hogy az általam ismert tényeket nem cáfolta senki.

A feltett kérdésre csak egy helyes válasz adható: vagy gyilkosság, vagy nem. Ebből kifolyólag az egyik oldalnak törvényszerűen nincs igaza. Én általános iskolában tanult ismeretekből indultam ki, nem egyetemi tankönyvekből.

Ott tudnék több lehetséges választ elképzelni, ahol az lenne a kérdés, van-e joga a nőnek elvenni a magzata életét, és ha igen, milyen feltételek mellett. Tehát a tett indokában, de nem a lényegében.

2014. aug. 12. 23:33
 93/208 anonim ***** válasza:
70%

Aki szerint nem fogom fel, hogy a vetélést is tragédiaként élik meg sokan. Nem azt mondtam, hogy nem elszomorító, vagy hogy nincs, aki igen. De a többség (van kivétel, igen) az továbbra is jobban visel egy vetélést, mint egy megszületett gyereke halálát.

Nem egy vetélés volt a családomban, tervezett gyerek elvetélése, ami tragikus, szomorú dolog, de ha a meglévő gyerek menne el...és ennek semmi köze a terhességi rosszulléthez. Nem, a tervezett terhességnél nem ez érdekli az anyát. De ha megkérdeznéd (inkább ne tedd) egy kora-terhes nőt, akinek van idősebb gyereke, hogy mit választana, ha muszáj lenne választania, az embriót vagy a megszületett gyerekét, a többségük a megszületettet választaná. Így vagyunk programozva. A többség meg nem a mindenkit jelenti. Szóval igen, lehet olyan, aki az embriót PONTOSAN ugyanúgy gyászolja, mintha megszületett gyereket veszített volna el, de erről igazán hitelesen az nyilatkozhatna, akinek mindkettőben része volt. Hogy melyik fájt jobban? A többség erre szintén a megszületett gyerek halálát tartaná fájdalmasnak, nem a vetélést. Az, hogy tagadsz egy létező jelenséget, nem fog segíteni megoldani az abortusz problémáját, hiszen az pont ebben a jelenségben gyökeredzik. Hiszen az abortuszpártiak is elítélil a csecsemőgyilkosságot. Ergo, az emberek többsége bizony előbbre sorolja a megszületettet, mint a fejlődése kezdetén állót.

2014. aug. 13. 13:28
 94/208 anonim ***** válasza:
0%

Nincs igazad. A legtöbb nő nem hozna meg egy ilyen döntést. Nem tudná egyik gyerekét sem megöletni. Sem a magzatot sem a már megszületett gyerekét. Lehet, hogy szamodra érthetetlen, de egy magzathoz ugyanúgy ragaszkodik egy anya, mint a masik gyerekéhez, aki körülötte rohangál. Szerintem gondolkodj el egy kicsit, hogy ha jó anyának tartod magad, hogy jutott eszedbe ekkora baromság, hogy az egyik gyereked élete fontosabb, mint a másiké. Egy normalis nő igenis ugyanúgy ragaszkodik minden gyerekéhez akár még csak kicsi magzat akár már megszületett kisemberke és legalább akkora tragédia egy vetélés is, mint egy gyerek elvesztése. Mindegy, én tovább ezt nem magyarázom, mert a dolog megértéséhez bizonyos fokú érzelmi intelligencia kellene

Ez nem sértés, nem mindenki jut el a magasabb érzelmek megértéséhez.

2014. aug. 13. 13:59
 95/208 A kérdező kommentje:

Kedves 93-as: az emberek többsége(?) előbbre sorolja, de csak azért, mert magzat-gyermekével nem szembesül.

Ha józanul belegondolsz, biztos lehetsz benne, hogy a magzat-gyermek ugyanúgy saját gyermek, mint a már megszületett gyermek, csak ő az anyai szem elől rejtve van. Aki abortál, az csak azért abortál, mert megteheti. Aki viszont tiszteli az életet, az nem hogy nem veteti el a gyerekét, de még egy hangyára sem lép rá szándékosan. És hidd el nekem, ha végig kéne nézni minden abortuszos nőnek azt a kisfilmet, amit a magzata elpusztításáról készítenének, nem vélekedne úgy erről a beavatkozásról, mint annak előtte.

2014. aug. 13. 14:08
 96/208 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Kérdező!

A feltett kérdésedre soha nem fogsz olyan választ kapni, amilyet el is fogadnál. Mert bár a kérdésfeltevés szóhasználata feltételezi, hogy elfogadnál egy számodra "tetsző" választ, amik tényekkel lennének alátámasztva, de te is és itt nagyjából mindenki tudja, hogy ilyen, tényekkel alátámasztott "miért nem gyilkosság az abortusz" válasz nincs. Mert a kérdés teoretikus. Nincs tény, csak érv. Ez nem egy eldöntendő kérdés, hogy az-e vagy sem. A jogrendszer rendelkezik valahogy, azonban az emberek meglátása/érzésvilága/gondolatvilága/vallása/hitrendszere a kérdéshez ezerféleképpen közelít.

Azon nők, akik abortuszra szánják magukat, érvelnek. Számításba veszik a saját és családjuk gazdasági/fizikai/társadalmi/egészségügyi/pszihés oldalát a kérdésnek, érvelnek, majd döntenek. Ki nehezebben, ki könnyebben. Nem tisztünk ítélkezni a döntésük felett, csak el kell fogadnunk, hogy nem biztos, hogy más a te/én/mi/mások/akárki értékrendje szerint dönt.

2014. aug. 13. 17:21
 97/208 A kérdező kommentje:

Megbocsáss, de az, hogy ki ember, s ki nem, objektív, vegytisztán tudományos tény, csakúgy, mint az, hogy mit jelent élni, ill. meghalni.

Az abortusz motivációjához lehet pszichés alapon is viszonyulni, de nekem egyre inkább az a meglátásom, hogy az lenne talán a "legtisztességesebb", már ha ez ebben a kérdéskörben egyáltalán értelmezhető fogalom, ha nem vitatnánk a vitathatatlant, ergo, aki abortál, az elismeri, hogy ezer okból bár, de öl.

2014. aug. 13. 17:35
 98/208 anonim ***** válasza:
94%

Itt többen rávilágítottak, hogy mindenkit támadsz, aki a te szemedben abortuszpártolónak minősül. Én még csak nem is a kérdésedre válaszoltam, de támadsz.

Az az érzésem, hogy felesleges volt - és provokatív - ezt a kérdést kiírni.

Egy dolog biztos: az abortuszellenesek bigott módon gyilkosnak kiáltanak ki minden abortuszra készülő és azon átesett nőt. Míg a másik tábor, ha nem is mindig érti meg, de elfogadja ugyanezen nők döntését.

2014. aug. 13. 17:47
 99/208 anonim ***** válasza:
89%
Ha pedig nem akarod vitatni a vitathatatlant, azaz az abortusz gyilkosság, akkor mire volt jó a kérdést kiírni?
2014. aug. 13. 17:48
 100/208 A kérdező kommentje:

Azt a két alapvetést, amiből kiindultam, nevezetesen, hogy mitől függ, ki ember, ill. mit jelent élni, vagy nem élni,cáfold meg! A lehetőség adott.

Leírtam már, most is tartom: ha elfogy a muníció, csalhatatlanul elkezdjük provokatívnak minősíteni a kérdést.

Tudod mit? Jelentsd!

S hogy miért kérdeztem? Az az én dolgom. Talán bizonyosságot szerettem volna szerezni.... És ezt a bizonyosságot meg is kaptam.

2014. aug. 13. 17:55
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!