Miért NEM gyilkosság az abortusz? Az válaszoljon, kérem, aki úgy gondolja, hogy nem az.

Figyelt kérdés
2014. aug. 7. 12:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/208 anonim ***** válasza:
96%
Hat nekem előrébb valo egy mar elo ember akarata es élete, mint egy kezdetï stádiumban levő magzaté.
2014. aug. 11. 10:26
 52/208 A kérdező kommentje:

Értem és el is fogadom az álláspontodat.

Csak azt tenném hozzá, hogy a magzat kezdeti stádiumában is él. Ugyanúgy, mint az, aki a halála mellett dönt.

A válaszod abban erősít meg engem, hogy láthatóan valóban a nő az, aki saját szempontjainak rendeli alá a gyermeke szempontjait.

2014. aug. 11. 10:45
 53/208 anonim ***** válasza:
97%
Hát akkor nevezzük gyilkosságnak. Én akkor sem tartanám meg, ha nem akarnám. Gyilkos vagyok? Oké. Semmin nem változtat.
2014. aug. 11. 11:55
 54/208 anonim ***** válasza:
95%
Ha valaki 16 évesen véletlenül terhes lesz, akkor is tartsa meg és rontsa el vele az életét? (Mert 16 évesen igenis elrontja)
2014. aug. 11. 12:08
 55/208 anonim ***** válasza:
100%

"A nők 99%-a ugyanis nagy veszteségként éli meg a korai vetélést is. Ezt meg is kérdezheted."

Ezt a 99%-ot ugyan nem tudom honnan vetted, és azt sem tudom, kit kérdezhetnék meg... azt a barátnőmet, aki 8 évig harcolt, hogy összejöjjön a baba, vagy azt aki sosem akart gyereket szülni?

Persze, hogy nagy veszteség annak, aki tervezte, akarta a gyereket, még nagyobb annak, akinek nehezen jött össze. Nekem is az lett volna, de mert szerinted én abnormálisan éreztem, nem a fél grammos embriót sajnáltam volna, hanem azt, hogy nem lett belőle gyerek.

De valahogy mégsem hiszem, hogy a nők, úgy általában, ugyanakkora veszteségnek érzik egy 5-6 hetes embrió elvetélését, mint egy időben, de halva született gyerekét. Vagy egy már megszületettét.

"Ha nem akar gyereket vki, miért fekszik le barkivel is egyáltalán? Ne csinálja és kész!Ha meg a szexhez van esze, akkor a felelősséggel is nézzen szembe."

Most őszintén, te csak akkor fekszel le valakivel, ha gyereket akarsz? Mert az emberek többsége valahogy nem így gondolja. Érdekes lett volna a házasságom, ha 25 évig nem szexelünk, mert már volt egy gyerekünk, és többet nem kívánt egyikünk sem.

Aztán, ha hiszed ha nem, vannak olyanok is, akik egész életük folyamán nem kívánnak gyereket. Egyet sem! A szexet szeretik, a gyerekeket nem! Ez esetben egy gyerek volna a büntetésük? Vagy kettő? Esetleg több? Őszintén! Jó volna az a gyereknek? Ha az anyja büntetésként éli meg a létét?

2014. aug. 11. 12:44
 56/208 anonim ***** válasza:
96%

"láthatóan valóban a nő az, aki saját szempontjainak rendeli alá a gyermeke szempontjait."

Ez így van, mindig is így volt. Mégha te igazságtalannak érzed is. Csak még azzal egészíteném ki, hogy ameddig egy nő nem szült, addig nincs gyermeke. Miután van, már ritkább, hogy ne a gyerek szempontjai kerüljenek előtérbe. Habár olyan is van. Olvasgasd csak a "Szülő-gyerek kapcsolat" témát.

2014. aug. 11. 13:49
 57/208 A kérdező kommentje:

Dehogy! Nincs gond a házaséletemmel. De csak olyannal feküdtem le életemben, akivel úgy gondoltuk, ha jön a gyerek, akkor jön.

Köszönöm viszont a beszélgetést. Valaki leírta, hogy az abortusz: gyilkosság.

Én is így gondolom. Az pedig, hogy ennek miféle motivációi lehetnek, hogy ki miért öl, egy másik beszélgetés tárgya lehetne.

2014. aug. 11. 14:35
 58/208 anonim ***** válasza:
54%
Az a kérdés nem neked szólt, hanem annak a válaszolónak, aki afelől érdeklődött, hogyha valaki nem akar gyereket, egyáltalán miért szexel.
2014. aug. 11. 15:07
 59/208 anonim ***** válasza:
0%
Én továbbra is azt hiszem, hogy aki éretlen egy gyereket felnevelni az éretlen a szexre is. Ez van. 16 évesen meg pláne ne szexeljen senki.
2014. aug. 11. 15:55
 60/208 anonim ***** válasza:
95%
Nem, az abortusz nem gyilkossag. A gyilkossag az, amikor szerencsetlen annyira fel mar a megalazas lehetosegetol is, hogy orvoshoz se megy, hanem titokban megszuli a gyereket aztan berakja a kukaba.
2014. aug. 11. 18:14
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!