Miért NEM gyilkosság az abortusz? Az válaszoljon, kérem, aki úgy gondolja, hogy nem az.
Megnézném a tojásfeltörő arcát, amikor a 12 hetes magzatnak megfelelő fejlettségű kiscsirke "kiesik" a tojásból.
Azért, mert még fejletlen, tudattalan, nincs személyisége, nem önálló és persze mert nálunk megengedett. Nem az életét veszed el, hanem a lehetőségét, hogy éljen.
Egyik oldalon sem állok, mert vannak indokolt esetek, de szerintem, ha mondjuk kívül fejlődne a magzat az ember testén, vagy valahogy folyton látni lehetne, ahogy növekszik, sokkal kevesebben mennének orvoshoz vele..
Nem értem az abortusz ellenes embereket. Persze, én se támogatom, de vannak olyan helyzetek, amikor egyszerűen MUSZÁJ meglépni.
Ha például valakit megerőszakolnak és abból lesz terhes, akkor is tartsa meg?
Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a terhességét meg akarja-e szakítani vagy nem. Szerintem például akkor is jó döntés, ha szinte a semmiből kell megélni és egyáltalán nincs pénz még egy gyerekre is. Ha nincs rá pénz, akkor nincs rá pénz. Felelőtlenség egy gyereket szó szerint a semmire bevállalni.
Szóval ilyen esetekben nem ítélem el az abortuszt. Ha minden megvan hozzá, egyszerűen csak úgy elveteti valaki, na azt igen.
Mert oka van!
Csak pusztán szórakozásból nem vetet el senki egy kisbabát. Vagy nem tudod vállalni, anyagi, egészségügyi, lelki okokból, vagy fiatal vagy, bűncselekmény esetén....pl ilyen esetben én sem ellenzem az abortuszt annak ellenére, hogy én sosem vetettem el gyereket, pedig nem mind jött a legjobbkor. Sőt a 4. az után fogant, hogy elkötöttek.
Én csak azt nem tudom elfogadni, ha szándékosan, felelőtlenségből nem védekeznek, és ezért veteti el fél évente a babáit valaki, mint pl sógornőm. Ilyen esetben sem az abortuszt ítélem el, hanem a terhes nőt.
De ha valaki eldönti, hogy elveteti, épp elég megrázó neki együtt élni ezzel a tudattal. Nem bántanám semmiképp. És nem is szabad!
Jogi értelemben egyetértek Veled, kedves utolsó hozzászóló. Az én kérdésem azonban nem a jogi zsargon szerinti gyilkosságra vonatkozik (ilyen egyébként nincs is, mert a minősített tett neve: emberölés és nem gyilkosság). Ha az embrió, vagy magzat egy, az anyjától független ember,aki él, és akinek az akinek az élete legalább az első 22-24 hétig az anya szervezetéhez kötött, ám ezt az életet elpusztítják, akkor mégiscsak egy emberi életet vesznek el. Ez pedig gyilkosság. Számít az bármit, hogy kit mi motivál ebben? Vagy hogy mi megengedett jogilag és mi nem? Ha elveszik az ember életét, akkor megölik. És akkor ez nem is lehet más, mint gyilkosság. Függetlenül a tett jogi státuszától.
Ez egy legalizált gyilkosság szerintem.
"Ha az embrió, vagy magzat egy, az anyjától független ember"
Az embrió vagy magzat nem független ember. Az anyjának a testéből él. Az ő vérét szívja, az ő tápanyagát veszi fel. Még egy test az anyjával. Nincs külső különálló élete. Tehát ha abortuszra kerül sor, akkor úgyis fogalmazhatnánk, ha már mindenképpen benne kell lennie az ölésnek, hogy az anya megöli egy részét. Az Ő része, hiszen a méhlepény hozzá van nőve, a méhlepényhez a köldökzsinór, ami az embrióhoz. Szóval a testéből vetet ki egy darabot.
Nem embert öl. Bármennyire is azt szeretnéd hallani.
Fura, hogy számomra se természetes dolog az abortusz. Viszont sokszor indokolt, és szükséges. Ennek ellenére a logikát követve, még nem nevezek egy folyamatot másnak, mint ami.
Ilyen érzelmi töltetű kérdéseken nincs értelme vitatkozni, mert úgy sem tudod meggyőzni azt, aki nem ért veled egyet.
Nyilván attól függ, hogy valaki gyilkosságnak tartja-e az abortuszt vagy sem, hogy mikortól számítja az élet kezdetét.
Van, aki azt mondja, hogy az élet a születéssel kezdődik, így a születés előtt kioltani nem lehet az életet.
Valaki úgy gondolja, hogy az élet a beágyazódással kezdődik, így nyilván az abortusz gyilkosság.
Sőt, olyanok is vannak, akik szerint az élet már a fogantatással megkezdődik, így már a spirált (ami ugyebár a megtermékenyített petesejt beágyazódását gátolja meg) is elutasítja, mondván, hogy az is emberölés.
Én személy szerint az életet a beágyazódástól számítom, így az értékrendemben az abortusz gyakorlatilag gyilkosság. Viszont ennek ellenére nem utasítom el minden esetben, csúnyán szólva néha "szükséges rossz".
De ugyanígy vélekedek pl. az eutanáziáról is. Az is gyilkosság, hiszen egy ember életének a kioltása, mégis azt mondom, hogy bizonyos helyzetekben (nyilván nagyon szigorú keretek között) engedélyezném.
Szerintem az a rendszer, hogy egy bizonyos terhességi korig, bizonyos keretek között legális az abortusz, alapvetően nem rossz dolog.
Amit viszont problémának tartok, hogy iszonyat mennyiségű abortuszt végeznek manapság Magyarországon, pedig manapság már elég megbízható és széles körben elérhető fogamzásgátló módszerek állnak rendelkezésre. És bizony a terhességmegszakítások igen jelentős része, túlnyomótöbbsége csupán az emberi felelőtlenségből, nemtörődömségből adódik.
Nem magát az abortuszt ítélem el, hanem azokat a nőket, akiknek bár lenne lehetőségük arra, hogy elkerüljék a nem kívánt terhességet, felelőtlen módon szarnak az egészre. Azokat, akik nem világosítják fel megfelelően a gyermekeiket, és azokat a politikusokat, akik nem képesek valami módszert találni arra, hogy ezt az iszonb.)yat mennyiségű abortuszt lecsökkentsük.
(Felvilágosító kampányok, kedvezményes fogamzásgátló eszközök stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!