Miért NEM gyilkosság az abortusz? Az válaszoljon, kérem, aki úgy gondolja, hogy nem az.

Figyelt kérdés
2014. aug. 7. 12:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/208 A kérdező kommentje:

Engem valóban érdekelnek a valódi érvek. Éppen nem az érzelmek.

Az, hogy az anyja vérét szívja(!), meg az ő tápanyagait veszi fel, igaz a szoptatásra is.

Az, hogy az anyja testének része, nem valós, hiszen akkor az anya kétfejű, négylábú... lénnyé válna. Ilyen meg nincs. A magzat az anyaméhben fejlődő, az anyai szervezet segítségével táplálkozó külön emberi lény, aki nyilvánvalóan nem azonos az anyjával.

2014. aug. 7. 16:38
 22/208 anonim ***** válasza:
85%
Tulajdonképpen mi ertelme a kérdésednek? Mar azon kívül, hogy a szemellenzosen abortuszellenessegedet hangoztatod vele.
2014. aug. 7. 16:40
 23/208 anonim ***** válasza:
15%
Valóban gyilkosság! Dobog a szíve, él, táplálkozik, fejlődik..akkor mégis mi ez, ha nem gyilkosság? Hordtam a 20. hétig is Babát, való igaz, hogy nélkülem sajnos meghalt, de ettől függetlenül is úgy tartom, hogy igenis egy ember volt, aki meghalt! Nem egy abortum, nem egy fejlődő magzat..hanem EMBER!!!! Vonatkozik ez az első trimeszteres "embriókra" is!! Volt a pocakomban 9. hetes BABA! Ő is Ember volt! Nem egy "sejtcsomó"!!
2014. aug. 7. 18:15
 24/208 anonim ***** válasza:
83%
Kedves lany vagyok, egy vart, tervezett terhessegnel az anya nyilvan nem sejtcsomonak mondja, erzi, hanem mar az elso elmaradt menstruaciotol babank hivja. Ettol fuggetlenul nem az abban a korai szakaszban.
2014. aug. 7. 18:47
 25/208 A kérdező kommentje:

70%-osnak: én nem személyeskedtem. Minden kérdésnek az a célja, hogy megválaszolják.

Engem az érdekelt, vannak-e valódi érvek a túloldalon.

te meg ráharaptál a kérdésre, mert azt hitted, most zárt körben - lévén kértem, hogy csak azok írjanak, akik osztják a kérdésben szereplő észrevételt - lehet csépelni a szót.

Csakhogy engem valóban az foglalkoztat, és az is foglalkoztat, miként gondolkodik az, aki mást vall, mint én. Ez talán nem bűn. Nem voltam tiszteletlen, sem udvariatlan, sem inkorrekt.

Ha sértegetni akarsz és azt mondod, szemellenzős vagyok abortuszellenesként, azt kell mondjam, te meg abortuszpártolóként vagy az.

Éppen ezt akartam elkerülni, amit te képviselsz. Rajtad kívül mindenki értelmesen és kulturáltan tudott válaszolni. Nekik köszönöm. Akármit gondolnak is.

2014. aug. 7. 18:53
 26/208 anonim ***** válasza:
97%

Nem, nem partolom, de nem is ellenzem. Elfogadom. Van,amikor ez az egyetlen megoldas. En nem kerultem meg a dontes ele, remelem nem is fogok. De nem itelem el es nem tartom gyilkosnak azt, aki abortuszra kenyszerul.

A kerdesedben eleve benne van az eliteles, a megalazas, megbelyegzes, eszedbe nem jut, hogy ez egy lehetoseg, amivel -szerencsere- mindenki elhet, vagy nem elhet, sajat akarata szerint. Ezert vagy szemellenzos, mert nalad csak egy ut letezik.

Akkor is igy gondold majd, ha mondjuk a lanyodat megeroszakoljak es terhes lesz, vagy te esel teherbe es kiderul, hogy sulyosan fogyatekos a gyermek. Gondolom onnantol erdekes modon mar mindjart nem lesz gyilkossag....

"Éppen ezt akartam elkerülni, amit te képviselsz. " Az egyenlo banasmodot? hat az latszik, hogy el akartad kerulni.

Mellesleg erdekelne, hogy mi volt az, ami nem ertelemes es nem kulturalt a kerdesemben. Az, hogy egy provokativ, ertelmetlen kerdest tettel fel es megkerdeztem hogy mi az oka? Ja....

2014. aug. 7. 19:01
 27/208 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező! Akkor te pedig mondd el a te véleményedet, mièrt ítélendő el az abortusz? Ha Te kíváncsi vagy erre az oldalra, Én kíváncsi vagyok a te véleményedre.
2014. aug. 8. 09:39
 28/208 A kérdező kommentje:

Privát, vagy nyíltan óhajtod?

Egyébként már leírtam itt valakinek...

De ha újra kell, szívesen.

2014. aug. 8. 13:56
 29/208 A kérdező kommentje:

Kedves 70%-os!

Aki itt bicskát nyitogat, az nem én vagyok. Feltettem egy kérdést, nem ítéltem el senkit, aki nem úgy gondolkodik, mint én, érveket szerettem volna kapni, amiket mások meg is osztottak velem.

Végtelen örömmel tölt el, hogy így monitoron keresztül belelátsz a fejembe, hogy a saját előítéleteidet, meg prekoncepcióidat az én számba adod, majd becsmérelsz mindazért, amit te gondolsz énrólam. Ez vicc.

A józan és érvelni képes, itt összegyűlt társasággal szívesen cserélek eszmét, hiszen a kérdésem célja éppen ez volt, de neked melegen javaslom, helyettem keress más játszótársat magadnak!

2014. aug. 8. 14:17
 30/208 anonim ***** válasza:
0%
Igazad van. Nem játszom veled többet. Nem vagyunk azonos értelmi színvonalon. Tudod, mar Woody Allen is megmondta: Soha ne vitatkozz idiotakkal. Lehúznak az o szintjükre es legyőznek a rutinjukkal. Baxus, legyőztél. Gratulálok.
2014. aug. 8. 14:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!