Mikor a lombik-program keretén belül a megtermékenyített petesejteket(embriókat) lefagyasztják (vagy éppen nem), és ha már nincs rájuk szükség, vagyis nem kerülnek beültetésre, megsemmisítik.
Főleg azok válaszát várom, akik a méhen belüli abortuszt etikailag elutasítják.
Számomra minden megtermékenyített petesejt élet. Sajnálnám, ha lennének ilyen fagyasztott babáim, és nem tarthatnám meg őket. De megértem, hogy a biztonság kedvéért ehhez az eljáráshoz hozzá tartozik a tárolásuk. Furcsa dolog ez. Nem vagyok teljesen abortuszellenes, de az, hogy ma minden második megfogant babát elvetetnek Mo-on, szerintem túlzás. Nem hiszem, hogy ezek mind olyan esetek, ahol erőszak, vagy gyógyszerhiba történt. Ez már emberi mulasztás és ezt nem tartom etikusnak.
2012. jún. 13. 15:07
2/26 anonim válasza:
Igen. Nem tudom elfogadni, hogy a felesleges embereket megsemmisítsék. Számomra a fogantatás pillanatától ember az ember. Ezért nem támogatom az abortuszt és a mesterséges megtermékenyítést. A természet (vallásosok számára Isten) dolgaiba belepiszkálni nem természetes dolog. Semmi sem véletlenül történik, az ember felelőssége nagy, nem lehet egy késrántással elintézni, ha valaki felelőtlen volt.
2012. jún. 13. 15:14
3/26 anonim válasza:
Én a nagy különbséget abban látom, hogy a lefagyasztott embrió csak "úgy van", nem fejlődik tovább. Abortusz esetében meg egy olyan életkezdeményt semmisítenek meg, aki már "sínen van".
Különben nagyon jó kérdés, ezen még elgondolkodok.
2012. jún. 13. 15:16
4/26 Tom Benko válasza:
Nem, nem gyilkosság. Sőt, ezt a természet is megcsinálja, úgyhogy még csak nem is természetellenes.
Más kérdés, hogy, ahogy az első válaszoló is írta, a jelenlegi abortuszmennyiség erős túlzás.
2012. jún. 13. 15:17
5/26 anonim válasza:
Ez annyira elő-fázisa az életnek, hogy nem tartom élőnek. Ennyi erővel ha megeszel egy tojást, megölsz egy kiscsibét? Jó ez kicsit más, de mégis...
2012. jún. 13. 15:18
6/26 anonim válasza:
Nem tartom annak! És szerintem enyhén szólva is elvakult dolog olyat kijelenteni, hogy valaki ezért nem támogatja a mesterséges megtermékenyítést. Akkor, akinek természetes módon nem sikerül teherbe esnie, ne is szülhessen? Azok a gyerekek nem "természetesek"? Nyilván ha neki is csak így sikerült volna a baba, nem állítana ilyet!
2012. jún. 13. 15:21
7/26 anonim válasza:
6-os, 2-es vagyok. ha nekem szántad az utolsó mondatot, elmondom, hogy nincs gyerekem, mert nem lehet, és mégsem megyek el lombikra, pont a fentiek miatt. de nem kívánok vitatkozni, a kérdezőnek nem hiszem, hogy ez volt a célja. szép napot mindenkinek! :)
2012. jún. 13. 15:24
8/26 anonim válasza:
2-es! Én felpontoztalak. Nem értek Veled egyet, de a kérdésre válaszoltál. És tisztelem, hogy ragaszkodsz az elveidhez.
2012. jún. 13. 15:32
9/26 anonim válasza:
Mi úgy kértük a lefagyasztott preembrióinkat, hogyha nem fizetjük tovább, akkor más megkaphassa.
2012. jún. 13. 16:39
10/26 anonim válasza:
Számomra a beágyazódástól kezdődik az élet.
így nem tartom gyilkosságnak se azt, hogy megtermékenyített embriókat pusztítanak el, se a spirált, ami a beágyazódást akadályozza meg.
Ennyi erővel már lassan a menzesz is meg az önkielégítés is a férfiaknál gyilkosság, hiszen azokból is lehetett volna vmi...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!