Szerintetek ez gyilkosság/abortusz?
Mikor a lombik-program keretén belül a megtermékenyített petesejteket(embriókat) lefagyasztják (vagy éppen nem), és ha már nincs rájuk szükség, vagyis nem kerülnek beültetésre, megsemmisítik.
Főleg azok válaszát várom, akik a méhen belüli abortuszt etikailag elutasítják.
Általában abortuszellenes vagyok, és ez nálam azt jelenti, hogy senkinek nem jó, ha beteg. Semmi egyebet, de miattam aztán belemagyarázhatsz bármit is.
De azért felhívnám a figyelmedet egy két dologra:
1.Lombiknál nem gyilkolnak, hanem életet hoznak létre. Az általad emlegetett selejtezésnél csak olyan praeembrio kerül selejtezésre, ami nem jó. Persze a szülők joga eldönteni, hogy a fel nem használtakkal mi legyen, de általában olyan pároknak ajánlják fel ezeket, akiknek erre van szükségük. Tehát a kidobás szerintem nem gyakori.
2. Akkor szerinted orvosokra és kórházakra sincs szükség, mert ezzel beleavatkozunk a természet rendjébe? pl: Ne császározzanak meg senkit, majd az élet eldönti mi lesz?
Azzal, hogy Isten az ember kezébe adta ezt a lehetőséget- mert ki más adta volna- azzal élni lehet, és szerintem kell is annak, akinek nincs más módja a gyerekvállalásra. Én mindenesetre így látom. Sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb élet élhető gyerekkel, mint amíg az ember folyamatosan csalódik, kesereg, összetörik stb.
Ne ítélkezz mások felett, majd ítélnek minket is, akik részt vettünk lombikban( meddő szülők, orvosok, biológusok stb.) és téged is az adott napon. Nem szoktam ilyen hívő gondolatmenetet futtatni, de gondoltam hátha így érthetőbb lesz számodra.
Életünk során átélt menstruációink 25%-a spontán abortusz. Be nem ágyazódott, ám megtermékenyült petesejtek távoznak a szervezetből.
Nem tudom honnan indul az élet. Lehet, hogy a fogantatástól, lehet, hogy a beágyazódástól, az első szívdobbanástól, a 12. héttől. Fogalmam sincs tényleg. De nagyon igaz az, hogy nő két dologért hajlandó elmenni a pokolra is, azért, hogy ne legyen gyereke és azért, hogy legyen.
"A lombikozás abortusz nélkül is erkölcstelen: az ilyen gyermekek nem a szülei egyesülésének a gyümölcsei, hanem egy "laboratóriumi kísérlet termékei". "
A mi "erkölcstelen laboratóriumi kísérletünk eredménye" a szemünk fénye, aki soha nem születhetett volna meg ha nem segítenek be a természetnek. Ő tette teljessé és boldoggá az életünket, nélküle teljesen értelmetlen lenne minden.
A modern kor vívmányait lehet jó és rossz célokra is használni, a lombik nem az utóbbiba tartozik.
Ha valaki ennyire elutasító mindennel szemben ami " nem természetes", az gondolom soha nem vesz be fájdalomcsillapítót, nincs semmilyen "mű" dolog az otthonában a bútorai, az elektronikai cikkei, stb között, nyilván nem vásárol boltban ( merthogy ott is tele van minden természetellenes "erkölcstelen" dologgal).
Ha egy halálos betegről van szó, akinek csak a gyógyszerek segítenének túlélni, akkor azt is hagynátok meghalni, mert az "természetellenes"?
Vitatkozni lehet de ítélkezni szerintem sokkal erkölcstelenebb, különösen egy olyan dologban amihez semmi közöd nincs, és nem is érted. Egyik embernek a másik feje felett pálcát törni egy olyan dologban, amit senki nem fog fel, az nagyon szánalmas és hiteltelen.
Éppen ezért nem ítélem el sem azt ha valaki úgy gondolja hogy az embriókat semmisítsék meg ( nem mindenki tud élni a tudattal hogy valahol lehet hogy ebből gyerekei születtek), és azt sem, aki éppenséggel "örökbe adja" őket. Mindkét szempontot meg lehet érteni, mivel mindegyik mellett (és ellen) szólnak érvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!