15 eves lanyom szerelmes a neveloapjaba? Mit csinaljak vele?
Kemény szitu.
Én nem nagyon látok más megoldást,mint szétválni,vagy valami bentlakásos iskolába küldeni a lányt,mielőtt baj lesz,de mindenekelőtt pszichológushoz vinni a gyereket,mert ez nem normális gondolkodás.
Ez nagyon durván hangzik!Lehet párod, túl figyelmes vagy nem tudom.Ilyen korban nagyon szeretik a lányok, hogy ha egy férfi oda figyel rájuk.
Megkérdezhetem, hogy ez a dolog, hogyan nyilvánul meg?
A korabeli fiúk nem érdeklik?
Elég drasztikusnak tartom, amit az első mond. Az viszont érdekes lehet, hogy a lányodnak milyen a kapcsolata az igazi apjával.Nekem az ugrott be először, hogy kettőjük viszonya problémás lehet, zavarok vannak benne a férfi-nő kapcsolattal kapcsolatban (aminek ugye az apa-lány kapcsolat az alapja), és valahogy ez úgy "csapódik le", hogy szerelmesnek érzi magát a párodba.
Szerintem igazából ne csináljatok semmit, tutira ki fogja nőni. Üljetek le vele, és magyarázzátok el neki, hogy amit érzés nem szerelem, mert az ember nem szerelmes abba, aki felnevelte. Ha bármilyen formában "tolakodik" a páros felé, hárítsatok határozottan, de soha ne megalázóan!
Remélem, minél előbb kinövi a dolgot!
Lehet, hogy van a lányban egy jó adag apakomplexus.
Először el kéne vele beszélgetni, hogy ez tényleg így van-e.
Aztán tisztázni kéne, hogy a párodnak ő olyan, mint a gyereke, tehát ne is reménykedjen, és nyugodjon bele, hogy soha nem lesz viszonozva a fellángolása. Másrészt tudatosítani, hogy ti együttmaradtok, tehát kettőtöket se tud szétmarni (ha netán vannak erre utaló próbálkozások).
Beszélni kell vele, hogy a legtöbb lány a tanára iránt érez ilyen viszonzatlan, reménytelen szerelmet, és ez csak annyit jelent, hogy ő lesz a minta később, ilyen férfit fog majd keresni, ha idősebb lesz.
El fog múlni ez a lángolás, neki meg meg kell őriznie a méltóságát, a higgadtságát, mert később igen kellemetlen lesz számára, ha nem így tesz. Bizony, ez is a nővé válás része, hogy ilyen helyzetben megtanul viselkedni, nem bonyolódik bele mindenféle praktikákba, megőrzi a méltóságát, mert még többször is előfordulhat, hogy olyanba esik bele, akivel nem lehet semmi.
Ezt persze teljesen őszintén, még ha ő tiltakozik is.
Ebben az esetben kifejezetten üdvös lenne, ha többet mehetne a barátnőivel nyáron csavarogni, esetleg egy-egy házibuliba, hátha találkozik egy fiúval, és erre a betegségre is legjobb gyógyszer a kutyaharapást szőrével.
Több megoldást tudok, ebben a sorrendben:
1. Megbeszélni a lányoddal, hogy ez nem oké, szükség szerint pszichológushoz vinni
2. Tudatosítani a lányodban, hogy a párod hozzád tartozik. Ha ő a vetélytársad kíván lenni, akkor te a családban elfoglalt pozíciódnál fogva fogsz dönteni arról, hogy elkülönítsd őket egymástól
3. Végső eset: Ha a párod benne van és te nem vagy féltékeny típus, akkor engedd, hogy viszony legyen köztük. Jó eséllyel elmúlik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!