Hogy vegyem rá 3,5 éves fiamat hogy szót fogadjon? Szándékosan cukkol szerintem. Van, hogy álló nap ordítok mert nem ért a szóból!
Nekem sokkal kisebb még a fiam(13 hós)de én azt próbálom már most is követni hogy nem kap figyelmet a rosszasággal.Van hogy próbálgatja Ő is rászólok,elhívom.Ha nem jön akkor elviszem onnan és elkezdek vele játszani valami érdekeset.Ha visszamegy akkor átmegyek másik helységbe,így Ő jön utánam hogy most mi van?
Persze minden gyereknél más válik be de nálunk ez működik.
Valahol ez természetes reakciója a picinek, nem csak a Te fiad ilyen.
Egyszerűen úgy érzi, hogy fel kell hívnia magára a figyelmet, mert a tesó nagyon lefoglal. Még nem értheti a miérteket. Gondolja még az is jobb ha kiabálsz, mert addig is vele foglalkozol. Próbálj meg egy órát csak vele tölteni, addig a kicsit bízd rá valakire. Nem gondolom jó megoldásnak a kicsi alvásidejét, hiszen akkor ahogy felébred, neked borítani kell a nagyobb fiaddal a közös programot. Ebből megint csak azt szűri le, hogy anya engem rögtön itthagy, ahogy a tesó megnyikkan. Én is voltam hasonló helyzetben, de csak most, hogy megnőttek, és vissza visszaköszön az elhanyagoltság érzése náluk, mármint kimondják, hogy persze mert a másik fontosabb, most tudom,hogy annak idején mit rontottam el. Tényleg fontos a külön-külön töltött idő. Amikor csak az övé vagy.
Miket csinál amitől így kikészülsz.
Biztos hogy a türelmed nincs ott ahol az elején volt, hiszen magadra vállaltál mégegy kicsit, és azért még 3,5 éves is kicsi ám. Lehet, hogy lazábban kellene vegyed a dolgokat, ha nem egetverőek, nem tör zúz, bánt stb.
Vele is kell foglalkozz, nem lehet kifogás a kicsi sajnos. Hidd el ha többet foglalkozol a nagyobbikkal, akkor azok az idők amiket nem vele töltessz, sokkal nyugodtabban telhetnek majd.
Nekem is az volt a legnehezebb időszakom, mikor 2-4 majd egy évvel később 3-5 évesek voltak. Felfedeznek, kipróbálnak, ketten vannak, szívják az energiát, figyelmet, tűrőképességet. Tarts ki, próbáld jól beosztani az idődet, hogy mindenkire jusson külön időd is.
Nem könnyű, de megéri. Minél többet ordítassz, annál természetesebbé válik neki is, sőt el is tanulja majd, ezzel előre nem igen fogsz haladni. Szólj magadra először, majd nyugodtan a gyerekre.
nálam 18 hós és 3 évesek. Igen, van nap, hogy a nagy egész álló nap cukkol. Szerintem találj ki más büntetési módokat, ne üsd, mert akkor egész nap csépelhetnéd. Pl. nincs csoki, nincs mese, menj a szobádba, ülj a székre és maradj ott, stb. Büntesd higgadtan. Nagyon nehéz, én is van, hogy agyon tudnám csapni. Bármennyit foglalkozom a kicsi rovására a naggyal, semmi sem elég, egész nap csak engem akarna.
Egyébként meg nyugodjál meg, ennyi idősen a legtöbb gyerek ilyen, nem direkt rossz, életkori sajátosság, csak légy következetes. Anyám szerint 4-5 évesen jobb lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!