Hogy viselkedik egy 3 eves autista gyerek?
Egy barátnőm kisfia autista. 3 évesen kezdte hordani orvoshoz, mert még egy szót sem szólt. Úgy egyébként teljesen normálisnak tűnt. De úgy makogott, mint egy siket. Kiderült, hogy a hallása jó. Orvostól orvoshoz jártak, megkésett beszédfejlődést diagnosztizáltak. Most már 4,5 éves, és most találták ki, hogy mégiscsak autista, de csak nagyon enyhén.
Hát, most már kezd furán viselkedni. Ha odamegyünk a gyerekeimmel, eljátszanak egymás mellett (nem együtt). De néha látszólag ok nélkül elkezd sírni. Nem marad el senkivel sem, még a nagymamával sem, pedig elég sűrűn találkoznak. Még mindig nem beszél, nem szobatiszta. Fura ötletei vannak, pl. felmászik a szomszéd házterőre, autóra. A hajam égnek áll tőle, az én gyerekeimnek ez eszébe sem jutna. Nevelhetetlen, nem érti, hogy nem szabad. Megmagyarázhatatlan dühkitörései vannak (talán azért, mert nem tudja magát kifejezni.)
Egyébként néz a szemedbe, mosolyogni is szokott. Remélem később kiderül, hogy mégsem autista. Mindenesetre nagyon-nagyon nehéz vele. Sajnálom nagyon az anyját, engem az egészséges gyerekeim is az őrületbe kergetnek néha.
De szerintem ne agyalj ezen, bízd a szakemberre.
És állítólag csak fiúknál fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!