Kislányom 3 és fél éves szeptembertől ovis de nem játszik szinte semmivel, senkivel csak van várja hogy vége legyen hazajöhessen . Enni is alig eszik valamit, mivel tudnám rávenni hogy legalább játszon egy kicsit a társaival? Neki is jobb lenne.
Nem csak az óvónénitől függ. A gyermeknek ilyen a természete. A fiam 1 hét alatt beszokott az oviba, nagyon szerette. Később a lányomat ugyanoda írattam, abba a csoportba ahova a testvére járt. Nagyon nehezen szokott be, de fokozatosan csak sikerült. Az itthon mozgékony, beszédes lánykámnak majdnem másfél év kellett ahhoz, hogy feloldódjon, a közösségi játékokban részt vegyen.
Szerintem te még ne aggódj, nagyon kevés idő ez az 1 hónap. Légy türelmes!
Ne aggódj, van akinek nehezebb a beszokás. Abban tudsz segíteni, hogy Te is felveszed az óvodai szokásokat, és próbálsz egy ritmusban lenni otthon is. Pl amit az egyik válaszoló írt, hogy a gyerek bilizik otthon...hát naná, hgy a megszokott bilit fogja keresni, ami az oviban nincs. El kell kezdeni rászoktatni a wcre. Persze nem erőszakkal. Nekem is volt egy ovisom (kisfiú), én is szeptemberben kezdtem ebben a csoportban. Nehezen megnyíló típus, az udvaron csak ült. Elkezdtem vele játszani, mondókázni, viccelődni, és sokat szeretgettem, hogy biztonságban érezze magát. Aztán amikor kergetőztem vele akkor bevontam egy érdeklődőnek látszó gyereket, hogy fogja meg a félénk fiút. Így került kapcsolatba egy másik gyerekkel. Így több, mint egy hónap után már beleilleszkedett egy csapatba és nem ül a padon.
Próbáld óvodán kívül is társaságba vinni, vagy ha van olyan szülő, akivel jobb viszonyba kerülsz megbeszélhetitek, hogy együtt játszótereztek a gyerekekkel. És persze bátorítsd Te is. Szerintem fel fog oldódni, ha nem akkor más állhat a háttérben, de arról úgyis értesülni fogsz az óvónőtől.
Üdv, 23N óp
Kedves utolsó, én írtam, hogy wcre kellene szoktatni a kisfiút. Megértelek, nehéz dió. láttam már wc előtti kis fellépőt is. Ha vaenni nem is, de csináltatni (csinálni?) szerintem lehet. Esteleg a wcbe tenni valami mesefigurát, vagy valami érdekeset (nem a wccsészébe!), vagy ott elrejteni valamit, vagy bújócskában oda bújni, tehát valahogy bevonni a mindennapjaiba azt a helyet, mint szimpi zónát. Vagy együtt kifesteni a falat...ilyesmik.
Időigényes és sok türelem, de egyet ne tegyél: ne légy türelmetlen. Sok sikert! :)
Tényleg bocsi, kérdező!
Utolsó! Nagyon örülök, hogy barátkozik vele!! Légy türelmes, és minden megoldódik! Minden jót nektek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!