5 éves fiamnál gerincferdülést állapított meg a háziorvos, vészjóslóan ingatta a fejét, hogy nem jó, ha jobb oldalra van a ferdülés, mit jelenthez ez?
Nekem a 4 éves lányomnál állapítottak meg alsóháti gerincferdülést. Utánnanéztem de nem nagyon találtam a témában információt. Nem is tudom mennyire hasznos vagy káros neki a gyógytestnevelés. Rengeteg kérdés kavarog most bennem. Szerintem felül fogom vizsgáltatni szakemberrel, és utánna döntök. Egyáltalán van valami értelme a gyógytestnevelésnek? mivel az nem is gyógytorna, nem személyre szabott, és gondolom mivel ingyenes oda sem figyelnek rendesen személyre szabottan....
Bocs hogy nem a kérdésedre válaszoltam de remélem valamennyire már lenyugodtál te is...
Szia!
Ortopédiára küldtek benneteket is?
Állítólag,ha ilyen nagyon korai korban már gerincferdülés van,akor az mindenképpen rosszabbodik majd,ahogy nő a gyerek.
Az elváltozás súlyosságától kezdve vagy gyógytestnevelés,vagy fűző,vagy műtét.
Én még egyáltalán nem nyugodtam meg,sőt...jövő pénteken megyünk ortopédiára.
•Infantilis scoliosis:
születés után, 3 éves korig kialakuló forma;
◦fiúknál gyakoribb,
◦általában balra konvex, thoracalis ív jellemzi,
◦ellapíthatja a konvexitás felőli koponyafelet,
◦fokozhatja a lumbalis lordosist,
◦kialakulását elősegítheti a mozgásfejlődés sürgetése (korai felültetés, felállítás, járatás),
◦a legrosszabb a prognózis tekintetében.
•Juvenilis scoliosis:
5-10 éves kor közt megjelenő forma;
◦lányoknál gyakoribb,
◦jobbra húzó, háti ív jellemzi,
◦meglehetősen rossz prognózisú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!