Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek durván reagáltam...

Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?

Figyelt kérdés

Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.

Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...

2014. jún. 4. 21:28
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/181 anonim ***** válasza:
28%
Mármint az 53%.-osra gondoltam. Vagy csak provokálással töltöd az idődet?
2014. jún. 5. 13:29
 82/181 anonim ***** válasza:
0%
37, van, felső fokú. Miért?
 83/181 anonim ***** válasza:
93%
78. Hát nem tudom. Én félős gyerek voltam, sőt sokáig még nyaralni sem nyaraltam anyámék nélkül, plusz nem voltam hajlandó pl. nagyszüleimnél sem aludni anyámék nélkül. Mondanom sem kell, hogy kisiskolás koromban voltam először egyedül otthon, bár az is olyan volt, hogy mégsem voltam egyedül otthon, csak max. hazamentem az 1 sarokra lévő iskolából, letettem a táskám és átmentem a nagyszüleimhez, akik szintén 1 sarokra laktak. Szóval én tényleg félős gyerek voltam. Ennek ellenére nem vagyok egy elveszett ember, mindent el tudok intézni magam, nem vagyok anyámasszony katonája. Akkor hogy is van ez? Attól, mert valaki 6 évesen nem hagyja egyedül a gyerekét, attól az a gyerek még nem törvényszerű, hogy egy életképtelen felnőtt lesz. Maradjunk ennyiben.
 84/181 anonim ***** válasza:
0%
81: egyenlőre az provokál, aki más meglátást nem bír elfogadni max. csak a sajátját, és leáll személyeskedni.
2014. jún. 5. 13:33
 85/181 anonim ***** válasza:
86%
84: ez többek között rád is igaz, úgyhogy ez a komment nem állta meg a helyét. :D
2014. jún. 5. 13:37
 86/181 anonim ***** válasza:
76%
Válaszodból kitűnik, hogy fogalmad sincsen az emberi viselkedésről és az idegrendszer fejlődéséről, a gyermek alapvető működéséről sem. Nem az eltérő vélemény a gond, hanem a tudatlanságból eredő marhaságok szajkózása. Ráadásul nem egyszer írod le, hanem számtalanszor provokatív jelleggel.
2014. jún. 5. 13:37
 87/181 anonim ***** válasza:
0%
81: deha annyira tudni akarod 38 vagyok, és felsőfokúm van nekem is. És képzeld nem vagyok katonatiszt. És szeretve van a fiam. Aki mára már végzős, most érettségizik, nem fél, nem rohan mindenért hozzám, boldogul, ha akarná már most is eltarthatná magát. Fel van készülve mindenre, amire csak fel lehetett készíteni. Milyen infóra vágysz még?
2014. jún. 5. 13:39
 88/181 anonim ***** válasza:
85%

53%! Pont te vagy az, aki más álláspontját nem vagy képes elfogadni és személyeskedsz. Én pl.leírtam a koromat, mert szerinted az feltétlen szükséges volt a kérdés megválaszolásához.

Te hány éves vagy?

41,51 vagyok

2014. jún. 5. 13:40
 89/181 anonim ***** válasza:
79%
Ilyen mentalitású nevelés mellett ez az, ami kizárt. Duma.
2014. jún. 5. 13:41
 90/181 anonim ***** válasza:
82%

JOGGAL fél egy hatéves egyedül. Ezért megbüntetni érzéketlenség és kegyetlenség, a saját bűntudatod és tehetetlenséged jele. Akárhogy csűrjük-csavarjuk, ez az igazság.

Te mitől félsz?

Használna, ha még meg is büntetnének érte? Elmúlna tőle a félelmed? Nem lenne anélkül is elég bajod amiatt, amitől félsz?

A félelem egyébként is önkéntelen érzés. Senki nem AKAR félni. Más szóval nem tehet róla. Ezért értelmetlen megbüntetni érte.

2014. jún. 5. 13:41
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!