Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?
Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.
Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...
Szerintem igen. 6 évesen bármitől megijedhetett és hiába hagytad már ott többször, ez nem jelent semmit.
Én már lassan 40 éves vagyok és van amikor félek otthon. A kislányod 6 éves, mit vártál? Annyira fontos volt az a tej?
Az én kislányom 4 éves és el nem tudom képzelni, hogy 2 év múlva egyedül hagyjam, pláne úgy, hogy emeletes, erkélyes házban lakunk. Nem túlféltésből, hanem mert nem hiszem, hogy az normális, hogy itt büszkén hangoztatjátok, hogy a 7 éveseteket simán otthon hagyjátok. Bármi előfordulhat, amire még egy felnőtt is rosszul reagál, nem egy ijedt 6-8 éves. És inkább legyek egyesek szerint túlaggódó, minthogy a hírekben találjuk magunkat :-(
Nem tudom...lehet lepontozni, de mi ennyi idősen már simán mentünk a környékünkön a közelbe levő boltokba kis dolgokért, iskolába is átsétáltunk egyedül, és a hátunk mögött levő játszóra is lemehettünk egyedül a barátainkkal, ahova leláttak az ablakból. Nem hinném, hogy felelőtlenség, nem hallottunk a környékünkön egy tragédiáról sem emiatt, pedig 25 éve itt élek.
UTolsó...a híradóba sajnos úgy is bekerülhettek, ha otthon vagy. Sokszor a legnagyobb jóindulatból is lehet tragédia. Egyik ismerősünknek nemrégiben úgy került kórházba a kisfia, hogy meg volt fázva és inhaláltak. Anyuka ölében volt az 5 éves gyerek, a kicsi meg valamit csinált hátul, anyuka egy pillanatra hátra fordult rászólni, míg az ölében ülő gyerek magára rántotta a forró teát és az egész teste megégett.
Ennyi erővel fürdeni sem mehet el egy anya egy 6 éves gyerek mellől? Az több ideig tart, mint lemenni a boltba!
Szerintem nem a gyerek a hibás, ne haragudj, hogy kimondom, hanem te. Nem szabad egy hatévest egyedül hagyni a lakásban, főleg ha ki tud menni az erkélyre is. Nagyon nagy felelőtlenség, akármi törthéthetett volna vele, például kiesik az erkélyről, kicsi még, akkor mit csináltál volna? Meddig tartott volna fölvetetni vele egy gatyát, egy pólót meg egy szandált és levinni magaddal? Nekem 5 éves múlt a lányom, úgyhogy tudom, milyen egy nagyjából hatéves gyerek. Sose hagynám őt egyedül a lakásban, még jó darabig, és messze megértem, hogy félne ilyen helyzetben. Pánikba is eshet, kiszámíthatatlanná válhat a viselkedése.
A gyerekkel nincsen semmi gond, semmi okod haragudni rá, inkább neki van oka rád haragudni.
Igen kérdező, durván reagáltad le.
Ha azt mondta a 6 évesed hogy nem akar egyedül maradni akkor mért hagytad ott??? MÉrt nem vitted magaddal? FŐleg ha csak 2 perc a bolt.
Azt mondta neked hogy nem akar egyedül lenni, erre te otthagytad, és még csodálkozol hogy félt?
Fura a gondolkodásmódod.
Ui: Ennyivel ki is ugorhatott volna az erkélyen...
Ne haragudj kérdező, de inkább téged kéne büntetni! Felelőtlen vagy, mert egyedül hagytad a 6 éves gyerekedet. Nem számít, hogy 5 vagy 7 perc. A tény, hogy egyedül, felügyelet nélkül hagytad az bizony kiskorú veszélyeztetése. És igenis lehet biztonsági zárat tenni az erkélyre, felülre, ahol csak felnőtt éri el.
Elmondanám neked, hogy egy lakás kettő azaz 2 perc alatt tud teljesen leégni. Pont 2 hete láttam erről oktató videót a egy tűzvédelmi oktatáson. BÁRMI megtörténhet. Ezen gondolkozz el! Vajon többet ér neked 1 liter tej? Tényleg ennyire nélkülözhetetlen, fontos volt, hogy akkor lemenj? Kérj a szomszédtól, vagy esetleg Őt kérd meg, hogy nézzen 5 percig a gyerekre, mert muszáj lemenni.
Bátran lehet lepontozni, nem érdekel.
És még a kis 6 évesedet szúrod le, mikor kétségbe esve kiabál, sír utánad??? Ez nagyon szomorú. :(
Ilyen kérdéseknél nekem mindig az nem illik a képbe, hogy máskor meg mindenki őrjöngve írja, hogy az ilyen-olyan óvónő ki merte tenni a lábát a csoportszobából és magukra hagyta a szegény gyerekeket, mekkora egy felelőtlen, alkalmatlan szemét. De az erkélyes lakásban az ikszedik emeleten totál egy szál magára hagyni egy hatéves kislányt, habár előre kérte az anyukáját, hogy ne hagyja ott, az magától értetődik, mert ha nem, akkor az túlféltés és mekkora egy almalmatlan szaranya az, aki nem hagyja egyedül a gyereket. Ráadásul ha a gyerek bepánikol, jóóóól ordítsuk le a fejét, lehetőleg még verjük is el, hadd tanuljon tisztességet. (Kamasz korában majd törhetjük a fejünket a másik kategóriában, hogy a gyerek miért fordult ellenünk.)
Most akkor mivaaaan?
Hát szerintem az volt a gond,hogy nyomatékosan mondtad neki h NE MENJEN KI AZ ERKÉLYRE ez náluk azt jelenti, hogy tiltott így hát kimennek :)
Különben bezárhattad volna az erkély ajtót és ismétlem nem felhívni a figyelmét rá!
Ha az én fiam azt mondaná, hogy félni fog és nem akar egíyedül maradni, dehogy hagynám ott!!! vinném magammal. Még pizsiben is. Ahogy az egyik előttem szóló írta, még felnőtt fejjel is szokott félni otthon...hát én se vagyok másképp. Nem hogy egy gyerek.... Vinned kellett volna magaddal! Eszedbe se jutott hogy az a gyerek félt tényleg...és nem bosszantásból, hisztiből kiabált és sírt az erkélyen?
Bocsi, nem akarlak kioktatni, csak én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!