Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek durván reagáltam...

Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?

Figyelt kérdés

Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.

Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...

2014. jún. 4. 21:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/181 anonim ***** válasza:
56%

Ugyan már, nem értem, miért vannak itt sokan felháborodva. A gyerek hat éves, nem két hónapos, ilyen rövid időre gond nélkül egyedül lehet hagyni. Szerintem ez csak figyelemfelkeltés volt, ráadásul szerintem kérdező, valamilyen szinten ezt te váltottad ki, mivel a leírásodból azt vettem ki, hogy a gyereket X ideig vigasztaltad, hogy nem lesz semmi baj, amíg leszaladsz a boltba. Ha valaminek nagy feneket kerítesz, persze, hogy a gyerek is komolyan veszi.

Hat évesen már kinn játszottam az utcán a nagyokkal és nem lett semmi bajom, ahogy több ezer gyereknek sem, akiknek a nagy része mára már felnőtt ember.

Mellesleg szerintem nem reagáltad túl, jól csináltad. Ha ezek után még vigasztalgatod is, csak azt éred el, hogy a jövőben magasról tesz majd minden "utasításra" (csúnya szó, de aki akarja, jól érti), amit kiadsz. Következetes voltál és ez jó szerintem.

2014. jún. 4. 22:39
 22/181 anonim ***** válasza:
13%
nem tudja kinyitni ha magasra rakod. amúgy kezd eltávolodni-életkori sajátosság-már kiskamasz és nem kisgyerek,most kezdődnek a harcok. ne is várd h másképp lesz
2014. jún. 4. 22:40
 23/181 anonim ***** válasza:
95%
Azért egy 6 éves még messze nem kiskamasz...
2014. jún. 4. 22:44
 24/181 anonim ***** válasza:
85%

Kiskamasz??????

Majd 10 éves korától. Most óvodás vagy kisiskolás.

2014. jún. 4. 22:45
 25/181 anonim ***** válasza:
35%
Dehogy kell láncot tenni...azt kell megtanulnia, hogy igen is engedelmeskedjen. Ha eddig ráadásul értette tőled a ne témákat, akkor most is értette, csak hisztizett, ha a hisztiért nem büntetted volna meg, ahogy írták mások is, legközelebb az lenne benne, h akkor így kell tennie, mert így eléri, amit ő akar. Attól esetleg lehet tényleg félhetett, amit írtak, h előtte mondtad neki, h nem lesz semmi baj, de igazából akkor is csak egy hiszti volt az egész. Én is féltem 6 évesen sok mindentől még is engedelmeskedtem a szüleimnek, hiszti helyett. Ha nem büntettek volna a hisztiért meg, akkor valszeg letojtam volna őket, ahogy persze mint minden gyerek próbálkoztam is ilyenekkel. :)
2014. jún. 4. 22:46
 26/181 anonim ***** válasza:
18%
Trollnok....te írtad, hogy még egy 12 évest sem hagynál egyedül...szegény
2014. jún. 4. 22:46
 27/181 anonim ***** válasza:
26%
gyógypedagógus vagyok. kiskamasz a 6-7 éves gyerek. a kamasz a 12 feletti. 6-7 évesen van az 1 nagy váltás. változik a test, a személyiség stb
2014. jún. 4. 22:57
 28/181 anonim ***** válasza:
29%

" még egy 12 évest sem hagynál egyedül."

Hol írtam én ezt??????

2014. jún. 4. 23:13
 29/181 anonim ***** válasza:
18%
Bocsánat, 12-es volt, nem te. Elnéztem, elnézést
2014. jún. 4. 23:14
 30/181 anonim ***** válasza:
100%

#27: akkor valamit nem jól tanultál meg.

Korunkban a serdülőkoron belül, a felnőttséghez vezető úton a tudomány három szakaszt különböztet meg: a kiskamasz (prepubertás) kort 11-13 év körül; a kamasz (pubertás) kort 14-18 év körül; az ifjúkort (adoleszcencia), más szóval fiatal felnőttkort 18-21 év körül.

2014. jún. 4. 23:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!