Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek durván reagáltam...

Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?

Figyelt kérdés

Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.

Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...

2014. jún. 4. 21:28
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/181 anonim ***** válasza:
92%

"Mondjuk állsz a 6-7 éves gyerekeddel a zebránál. Piros a lámpa. Tudja, hogy a piroson nem mehet át, mert megtanítottad neki. Álltok a zebránál, fogod a kezét, mondod neki hogy álljon szépen melletted és ő hirtelen megijed valamitől, kitépi a kezét és elkezd átrohanni a piroson az autók közé. "

Ekkora gyereknek alapból fogod a kezet, de ha mégse, akkor el kapod, ki elott ugrana.

"Vagy másik példa. Autóval mentek valamerre. Megállít a rendőr. Kiszállsz, mondod a gyereknek hogy maradjon az autóba, ne szálljon ki. Fél perc és látod hogy a gyerek már az autó mögött van kint. "

Amig a rendőrrel beszélek, fel szemem a gyereken van, meg állítom, mielőtt kiszállna.

"Vagy. Mentek autóval. Gyerek bekötve. Tudja hogy nem kötheti ki magát, nem nyithatja ki az ajtót menet közbe stb. Aztán megijed valami légytől ami berepült az autóba és menet közbe kivágja az ajtót...és még sorolhatnám. "

Menet közben eleve lezárom az ajtókat, ha gyerekkel utazom.

Mas példa?

2014. jún. 5. 13:41
 92/181 anonim válasza:
27%

Annyira nyomják itt a gyerek félemét, hogy amiatt csinálta, csak egy vele a szépséghiba. Ha a gyerek fél egyedül akkot mindíg fél ha egyedül hagyják nem csak akkor ha anyuka ugrik el valamiért. Érdekes módon akkor nem félt mikor apuka hagyta egyedül?

Itt nem empátiáról van szó ez egyszerű hiszti volt így akarta kizsarolni az anyjától hogy legközelebb ne hagyja egyedül. Ennyi.

2014. jún. 5. 13:45
 93/181 anonim ***** válasza:
23%
89: hogy mit hiszel el pont nem érdekel. Szerintem én se kételkedtem a korod állításában. Viszont pont látszik, hogy fogalmad sincs arról, hogy a félelmek dédelgetése milyen következményekkel járhat. De hát végül is menj el egy pszichiáterhez, aztán kérdezd meg tőle! Nem véletlen, hogy itthon annyi 20on éves van, aki mentálisan beteg. Depressziós, pánikbeteg és még sorolhatnám, de ami elkeserítő, h még tizen évesek közt is. Arról nem beszélve, h a szigort meg mindjárt vmi förtelmes vminek hiszik. És fel sem merül bennük, idősebben se, hogy pont az ő érdekük.
2014. jún. 5. 13:48
 94/181 anonim ***** válasza:
88%
Picit kevesebb lenne benned a rosszindulat a gyerek iránt, el tudnád képzelni, hogy ilyen könnyen előfordulhat. Hogy épp elfogja-e őt a félelem, az simmán függhet egy csomó mindentől, pl mennyire fáradt, mennyire köti le az, amivel épp foglalkozik, milyen a közérzete, a hangulata. Nem vagyunk gépek, nem minden helyzetben reagálunk automatikusan ugyanúgy... Illetve nincs is két egyforma helyzet.
2014. jún. 5. 13:48
 95/181 anonim ***** válasza:
78%
A szigornak is megvan a maga ideje, megvan az a helyzet, amikor alkalmazni KELL. De ez nem a kérdező esete. Hiába csűröd-csavarod.
2014. jún. 5. 13:50
 96/181 anonim ***** válasza:
0%
94: de melyik részét nem fogod fel, h ebbe nem rossz indulat van? És nem megértés, hanem egyszerűen nem szabad dédelgetni a gyermek félelmét? Ha szép szóból nem ért pl. abból, h el van minden magyarázva érthetően neki több ízben is, akkor jön a bünti, nem a verés, hanem a bünti. Egyébként pont a félelmek váltják még felnőtt emberekből is ki a hisztériát.
2014. jún. 5. 13:52
 97/181 anonim ***** válasza:
73%
Nem olvasom vissza. amit tettél a törvény bünteti, kiskorú magára hagyasa...hogy jut eszedbe egy hat évest egyedül hagyni?!?!
2014. jún. 5. 13:56
 98/181 anonim ***** válasza:
83%

Szerinted attól nem lesz az ember depressziós, ha azzal telik a gyerekkora, hogy állandóan megbüntetik olyasmiért, amiről nem tehet, vagy nem Ő tehet? Ha megértés helyett büntetést kap?! Fönt hagyják a lakásban, a kérése ellenére, egyedül, a nyitott erkélyajtónál, egy qva tej kedvéért, és mikor kétségbeesetten sír az erkélyen, még őt büntetik meg?!?!?!? HA SZERINTED EZ NORMÁLIS, AKKOR TE MEG ÉN SOHA AZ ÉLETBEN NEM FOGJUK MEGÉRTENI EGYMÁST!!!

Dédelgesd a büntetésterápiádat.

2014. jún. 5. 13:59
 99/181 A kérdező kommentje:
A félésről csak annyit hogy szerintem nem mindig jó ha ilyenkor sajnáljuk. Például mikor költöztünk új lakásba akkor félt az új szobájában aludni és mindenáron velük akart aludni. Ment is ez egy ideig, hogy lefektettük fél óra múlva már nálunk volt. Az istenért nem akart megmaradni a saját szobájában, hiába mesélt neki az apja is, én is, zenét kapcsoltunk neki stb..stb.. x idő után jött át sírva hogy de ő fél egyedül a szobában, meg hogy de mi is együtt alszunk apával stb.. Egyszerűen senki nem tudta normálisan kipihenni magát esténként így hogy átmászott hozzánk. Volt, hogy esetleg elaludt de éjszaka 3-4 alkalommal is átjött sírva. Játszottuk ezt 1-2 hónapig míg az apja besokallt és visszazavarta akárhányszor csak átjött sírva. SZépen lassan hozzászokott hogy hiába jön át úgyis vissza van zavarva és szépen leszokott róla. Azóta nyugisan végigalussza az éjszakákat pedig itt is rettegett egyedül lenni. Vagy mikor kitalálta télen a nagy mínuszokba hogy ő csak nyitott ajtónál hajlandó aludni, fél ha be van csukva az ajtó. Persze a konyhát nem fűtöttük feleslegesen így reggelre kihűlt volna teljesen a szobája. Ott is este mese, alvás, aztán ahogy kitettük a lábunkat a szobájából már nyitogatta ki az ajtaját, meg sírt hogy ne csukjuk be az ajtót. De ugyanez volt a lámpával is. Direkt nem húztuk el a függönyét. Ott a közvilágítás az ablakában, éjszaka is világos van a szobájában, de ő kitalálta hogy csak felkapcsolt lámpánál tud aludni... Szerencsére erről is le tudtuk szoktatni. Szóval csak a félésre mondom hogy szerintem nem mindig kell mindent megengedni neki csak, mert fél. A fogorvostól is fél, akkor oda se vigyem el? Védőoltást se kapjon, mert attól is fél. Vagy ne hagyjam a mamánál csak, mert fél a kutyájuktól? stb... Szóval ez, hogy pár percre egyedül hagyom én ezt nem gondolom rossznak még ha fél is. Azt aláírom, hogy az erkély ajtót be kellett volna zárni, de szerintem 6 évesen már 5 percet kibír egyedül. Én nem írtam sehol, hogy ez rendszeresen megtörténne "(máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül" kb 2-3 ilyen alkalom volt eddig. És először nem azért mondta hogy nem akar egyedül maradni, mert félt volna hanem azért mert le akart jönni ő is a boltba hátha kap valamit. Ha félt volna akkor már mikor mentem át akkor kint lett volna az erkélyen. Na mind1 már túl van beszélve szerintem ez a kérdés, azért köszönöm a kommenteket.
2014. jún. 5. 14:01
 100/181 anonim ***** válasza:
60%
98. Szerintem fölösleges fárasztani magadat (magunkat). Hangsúlyoz egy dolgot, de abba nem gondol bele, hogy kismillió más oka is lehet egy depressziónak, félelmeknek. Szemellenzős.
2014. jún. 5. 14:03
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!