Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek durván reagáltam...

Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?

Figyelt kérdés

Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.

Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...

2014. jún. 4. 21:28
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/181 anonim ***** válasza:
9%
110: tudod úgy is lehet szeretni a gyermekedet, hogy közben nem dédelgeted a félelmeit, és nem kényezteted agyon. De, mint írtam korábban faggass ki egy pszichiátert / vagy akár többet / a félelmekről, annak táplálásáról és a félelmek következményeiről.
2014. jún. 5. 14:31
 112/181 anonim ***** válasza:
5%
110: ja és igen a vigasznak és "kényesztetésnek" is meg van az ideje. Az apja halálakor rá is szorult. Na, de én befejeztem a felesleges vitatkozást. Majd, ha felnevelted a gyermekedet és lelkileg egészséges lesz, nem fél vállalni a tetteit, vagy belevágni bármibe is, majd akkor folytathatjuk tovább a beszélgetést. Szia.
2014. jún. 5. 14:33
 113/181 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem vagyok önző, szeretem és foglalkozok vele rengeteget, hagytuk is eleinte hogy átjöjjön de 2 hónap után mikor már férjem is fáradtan kelt reggel, meg kómásan ment dolgozni mert nem tudott éjszaka aludni tőle hiába szereti besokallt egy idő után és nem engedi már át. Hajnalba ha elmegy dolgozni és esetleg a lány felébred mikor megy el akkor átjöhet, de este nem.
2014. jún. 5. 14:35
 114/181 anonim ***** válasza:
37%
Valahol hallottad ezt a szókapcsolatot, hogy "dédelgeti a félelmeit", és annyira megtetszett, hogy nem bírsz elszakadni tőle. A lányom is csinált ilyen 2,5 éves korában. Tőle aranyos volt.
2014. jún. 5. 14:40
 115/181 anonim ***** válasza:
75%

Mi neked a dédelgetés? Az, hogy ha fél a kicsi gyerekem nem megbüntetem, hanem megvigasztalom?

Én is sokáig lámpa mellett aludtam el, és normális felnőtt lett belőlem, aki megáll a saját lábán. Nem kell ahhoz kiképzőként nevelned a gyereket.

Bár az én kislányom még kicsi, de a vélt vagy valós félelmei ellenére is büszke vagyok rá. Nem hat meg, hogy egy tök ismeretlen embernek nem tetszik, hogy nem tojok arra, hogy a gyerekemnek mi a jó és így is normális felnőtt lesz belőle, csak te nem hiszed. Számodra csak az a jó, amit te csinálsz, csináld. De nem ártana mások véleményét is elfogadni.

2014. jún. 5. 14:41
 116/181 anonim ***** válasza:
94%
A gyerekek mindenben utánozzák a felnőtteket. Ő szólt előre, hogy fél, mégis egyedül hagytad. Te szóltál előre, hogy ne menjen ki a teraszra, mégis kiment. Semmi mást nem csinált, csak az anyja példáját követte.
2014. jún. 5. 15:02
 117/181 anonim ***** válasza:
92%
Még azt akartam mondani, hogy szerencséd volt a járókelőkkel. Ha én járok arra abban a pillanatban hívom a rendőröket, ahogy meglátok egy ordító gyereket hogy fél és sehol egy felnőtt felügyelet a láthatáron, ő meg a teraszon. Aztán nekik lehet magyarázkodni, hogy mennyire kellett egy tej. Jó érzésű ember nem hagy cserben egy segítségért kiáltó gyereket, mindegy milyen okból teszi.
2014. jún. 5. 15:22
 118/181 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem a 116-os válaszban minden benne van és akár pont is kerülhetne az "ügy" végére.

A gyerek szólt, hogy anya nem akarok egyedül maradni, de az anyja letoljta, elment.

A gyerek követte az anyja szép példáját: kérése ellenére kiment az erkélyre.

Kedves kérdező, ha megbüntetted a lányod, akkor most szépen állj te is a sarokba és gondolkodj egy kicsit.

2014. jún. 5. 15:44
 119/181 A kérdező kommentje:
Kedves 116-os köszi, legalább megnevettettél:). Nem a nyúl viszi a puskát, vagy hogy is mondják nem a befőtt teszi el a nagymamát nálunk szerencsére:).
2014. jún. 5. 16:15
 120/181 anonim ***** válasza:
14%
Hát kérdező ja, jól látod, egyeseknél a nyúl viszi a vadászpuskát! :D Nincs is min csodálkozni, ki van már rendesen fordulva magából kb. az egész világ.
2014. jún. 5. 16:40
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!