Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek durván reagáltam...

Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?

Figyelt kérdés

Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.

Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...

2014. jún. 4. 21:28
 151/181 anonim ***** válasza:
85%

Aközött, hogy mintaanyuka vagy (ami egy elméleti dolog, gyakorlatban nem létezik ilyen) meg hogy a gyerekedet egyedül hagyod otthon (ilyen sajnos a valósgben is van), borzasztó sok átmenet van.

Mit fáj az neked ennyire, hogy ki mikor netezik? Te fizeted vagy neked kell helyettem korán kelni vagy mi a viharért kell állandóan ezzel jönni? Jobb fogást nam találsz rajtunk?

2014. jún. 5. 23:18
 152/181 anonim ***** válasza:
67%
Mindjárt agyvérzést fogsz kapni. Tényleg rejtély, hogy ha semmilyen szinten nem vagy éritett a témában, miért húzod fel magad ennyire. Amúgy senkit nem érdekel, hogy mit hiszel, a hited a te magánügyed.
2014. jún. 5. 23:20
 153/181 anonim ***** válasza:
0%
152: azt csinálsz, amit csak akarsz. Nekem max. annyi fáj, amit itt művelsz mással. Aztán, ha téged ítélnek meg még lázongsz, holott te pont úgy teszel. Mellesleg legalább feltűnhetett volna, hogy a kérdező, ahogy elnézem már rég lezárta témát. De tudom mit izgat. Mint írtam jó éjt. Ja tudom neked nem kell felkellned korán reggel, hogy a gyerekedet ellásd. Gondolom apuci megteszi helyetted!
2014. jún. 5. 23:22
 154/181 anonim ***** válasza:
0%
153: miért szerinted engem nem nevelt senki se fel, és nulla rálátásom van a dolgokra, csak, mert nincs gyerekem? Szállj már magadba! De lehet csak egy troll vagy. Na már párszor elköszöntem, ne csodálkozz, ha nem reagálok többet. Pápá.
2014. jún. 5. 23:24
 155/181 anonim ***** válasza:
100%
Meg kérdezted töle miért sirt meg üvöltött? Elbeszélgettél vele mielött lementél, vagy csak mondtad, hogy ittmaradsz, mindjárt jövök, lehet nem szeretett volna egyedül maradni, szerette volna látni, hogy hol vagy és mikor jösz. Mert valoszinüleg félt és szeret, és nem azért mert jol esik neki az erkélyen zokogni. Ki tudja mi ment át közben a fején, még oda voltál, lehet hallott vagy látott a tévében valami rosszat amit esetleg rád vagy magára vetitett ki. Beszélj vele halgasd meg, ne ö parancsoljon, de én meghalgatnám az érzéseit.
2014. jún. 5. 23:30
 156/181 anonim ***** válasza:
82%
140: nagyon okos dolgot akartál írni, de látszik, hogy nincs gyereked. Egy 4-5 éves gyerek nincs már otthon, ovis, ahogy az én 4 éves lánykám is. Így nyugodtan írhatok, nem kell rá vigyáznom. Hát ez nem jött be.
2014. jún. 6. 06:11
 157/181 anonim ***** válasza:
23%
Mennyi szánalmas,befásult ember,idejön köpködni...undorító,és ti embernek nevezitek magatokat,és azt hiszitek csak azért jó anyák vagytok,mert nem hagyjátok otthon pár percre a 6-7 éves gyereket,holott szerintem ezerszer rosszabbak vagytok a kérdezőnél,csodás példát mutathattok a gyerekeiteknek,semmi bűnös dolog nincs abban ha egy 6-7 éves gyerek pár percre egyedül marad...
2014. jún. 6. 06:48
 158/181 anonim ***** válasza:
29%
Mondod te utolsó, aki a társaival azt bizonygatja, aki nem hagyja otthon a kisgyerekét, abból egy életképtelen felnőtt lesz. Igen, ez tényleg sokkal jobb hozzáállás.
2014. jún. 6. 07:25
 159/181 anonim ***** válasza:
0%
nem igaz,nem tudsz szöveget értelmezni,én speciel azt mondtam aki annyira nem hagyja,hogy kicsit önálló legyen,hogy Ő elugrik 5 percre a gyerek otthon marad,az szinte 100%,hogy másban is sokkal kisebbként kezeli,és hímes tojásként bánik vele,annak lesz önállótlan gyereke
2014. jún. 6. 08:02
 160/181 anonim ***** válasza:
92%
Egy 6 éves ne abban legyen önálló, hogy bezárják a lakásba egyedül a kérése ellenére. Így kell önállóságra nevelni? Ne mondjad már. Nem tudom, honnan vetted ezt az okos okfejtést, de engem nem hagytak otthon kicsinek egyedül, mégis önálló voltam gyerekként és felnőttként is. Főzni nem kéne tudnia esetleg ennyi idősen?
2014. jún. 6. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!