Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek durván reagáltam...

Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?

Figyelt kérdés

Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.

Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...

2014. jún. 4. 21:28
 171/181 anonim ***** válasza:
50%
De mivel másoknak reagáltam, így most már reagálok a kérdezőnek is. Szerintem igen is bőven volt ebbe a szituba hiszti is, hisz valóban nem először volt kis időre egyedül hagyva, az apával és nagyival, akkor miért nem tett hasonlóan a gyerek. Ebből kiindulva, szerintem az ordítozás nem volt jogos, a bringás bünti kifejezetten a hiszti miatt igen, viszont én ordítozás helyett utólag kifaggattam volna kérdező helyében a gyereket is, és megbeszéltem volna a dolgokat vele. Szóval kérdező, szerintem egyedül az ordítozással reagáltad túl a dolgokat. / Mielőtt ismét nekem esnének, hogy de mit reagálok, nincs gyerekem...a kérdező nem kötötte ki, hogy kiktől vár választ, és itt a gyikon mindenki válaszolhat, de tehettem volna akár úgy is, hogy azt írom van gyermekem! /
2014. jún. 6. 11:36
 172/181 anonim ***** válasza:
85%

Foglalkoznék a családommal, de mint írtam a gyerek oviban van.

Én dolgozom, de a munka mellett tudok itt a gép előtt veled fröccsögni, mert a te napod is a gép előtt telik el ahogy látom.

Egyébként előbb legyen gyereked és utána gyere észt osztani. Furcsa, hogy az szúrja a szemedet, hogy napközben, gyerek mellett tudunk netezni. Az kicsit sem zavar, hogy aki egyedül hagyja a gyerekét, az hogy foglalkozik vele?

2014. jún. 6. 11:36
 173/181 anonim ***** válasza:
50%
172: bocs, nekem nincs családom, és nem, nem lógok itt folyamatosan, tegnap este voltam itt kis időre, meg most. Pá.
2014. jún. 6. 11:38
 174/181 anonim ***** válasza:
60%
Én nem azt vetettem a szemedre, hogy mennyit lógsz itt vagy más mennyit lóg itt, hanem az ítélkezést, amit mások felé mutatsz, ugyanakkor nagyon sok hsz-edben te is megtetted.
2014. jún. 6. 13:35
 175/181 A kérdező kommentje:
Atyaég, mi lett itt 1 nap alatt...azoknak válaszolnék akik azt írták, hogy a gyerek kérte hogy ne hagyjam egyedül és a gyerek kérése ellenére egyedül hagytam. Igen, mert mikor elindultam le akkor még nem sírt, nem hisztizett, csak azért nem akart fent maradni hogy jöhessen a boltba és nem azért mert félt. Mikor elindultam le akkor még nem félt. Beszélgettem egyébként azóta vele és az volt a baja, hogy pont vége lett a mesének de semmi konkrét dolgot nem tudott mondani hogy mitől ijedt meg. De aranyos volt, mert jött hogy "már megtanultam, hogy nem szabad kimenni ha nem vagy itt". És írta valaki, hogy nem érdekelnek a válaszok, de el is ismertem, hogy lehet tényleg hibás voltam amiért nem zártam be az erkélyt, egy szóval nem mondtam hogy igen ez helyes hogy kimehetett. Az meg hogy valaki azzal jön, hogy de a gyerek nem akart egyedül maradni és én mégis egyedül hagytam 5 percre és hogy ezért ilyen meg olyan vagyok ezzel nem értek egyet. Attól, hogy ő még nem szeretne valamit nem azt jelenti, hogy minden úgy van ahogy ő akarja. Ezt is meg kell tanulnia szerintem. Ha sír, hogy nem akar iskolába menni, attól még mennie kell. Attól, hogy fél egyedül lenni a szobájában, attól még hozzá kell szoknia hogy nem virrasztunk egész éjjel az ágya felett és még sorolhatnám. Ha anyának 5 percre át kell ugrania a szomszédba azt is meg kell tanulnia, 7 évesen szerintem 5 percre egyedül lehet hagyni, nem 2 éves. Persze elfogadom ha valakinek ez nem normális, de nekem az. Normálisak a szomszédok is, a környékkel sincs baj stb. Partnerként kezelem én is a gyerekemet alapjáraton, de meg kell tanulnia hogy nem mindig az van amit ő akar. Tudja hogy ha baja van, vagy szeretne bármit nyugodtan elmondhatja, segítek neki, megbeszéljük, az apjánál is elég sok mindent "Kiharcolok" neki, cserébe viszont elvárom, hogy amit mondok annak úgy kell lennie és ebből viszont nem engedek. Tehát szerintem az hülyeség amit itt írnak páran, hogy de a gyerek akar valamit akkor az úgy legyen, különben jogosan nem fogad szót a gyerek az anyjának, ilyen nincs. VAgyis van, mert most előfordult, hogy nem azt csinálta amit mondtam és így reagáltam le. Nyilván megdicsérni nem fogom amiért 3x elmondtam neki hogy nem mehet ki és mégis kiment, de a helyes reakciót nem tudtam hirtelen mi lenne a jó. De mind1 is, mert már nincs jelentősége az egésznek.
2014. jún. 6. 16:23
 176/181 anonim ***** válasza:
63%
En emlékszem engem hagytak egyedül, töbször 4-5-6 éves koromban is! Akaratom ellenére, merthát gyerek. De akár hányszor gondolok vissza rá, sirhatnékom van, hogy egy anya hogy képes ilyet tenni a gyerekével. Mély nyomokat hagyott bennem, es valamilyen szintü megvetést e miatt!!! En valoszinüleg emiatt soha nem hagynám egyedül a fiam!!! El lehet rajta gondolkodni miert. és igen én is az uton orditottam!! Mert féltem!!!! Mert nem tudtam hol vannak a szüleim annak ellenére, hogy közölték.
2014. jún. 6. 21:44
 177/181 anonim ***** válasza:
14%
utolsó a kettő nem ugyanaz
2014. jún. 7. 08:06
 178/181 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem durván reagáltad le.kértél valamit töle amit gondolom betartott volna de valamitöl megijedt és ez átirt mindent.szerintem ez olyan mint amikor azt mondják ne szaladj mert megtámad a kutya,tudod hogy nem szabad de a félelmed és az ösztöneid azt diktálják menekülj.nem büntetném meg a lányt ezért mert ez nem olyan engedetlenség minthogy ne piszkáld ezt vagy azt és mégis megteszi.mint irtad eddig nem csinálta tehát valami történt most,én nem igy reagáltam volna le ezt az egész szitut.
2014. jún. 9. 08:35
 179/181 anonim válasza:
65%
Nem olvastam végig a topikot, de nem semmi az, ami itt zajlott. Szerintem az egész kérdés egy hatalmas nagy kitaláció, és csak arra szolgált, hogy hergeljen másokat stb. Mindenesetre itt amennyi tipp-topp anyuka válaszolt a kérdezőnek, ahhoz képest eléggé fura számomra, hogy bármit is eltudnak dönteni innét messziről annak fényében és ismeretében, hogy mindenki, azaz minden anyuka a saját gyermekét saját maga ismeri a legjobban. Továbbá annak fényében, hogy egy anyuka, ha úgy érzi, hogy hibázott azt nem ezer idegenekkel fogja megbeszélni, hanem elsődlegesen a családjával, rokonaival beszéli meg. Hisz rajta kívül max. még azok az emberek tudnak helyesen válaszolni neki. De, azért az összes anyukának gratulálok..., ha még se kamu a kérdés a kérdezőnek meg pláne, hogy annyi esze se volt, hogy legalább ne ezer idegenekkel beszélje meg a "bizonytalanságát". Egyébként kérdező, szintén tovább menve, ha nem kamu a kérdés, ezt az egyet reagáltad túl, a saját bizonytalanságodat! És emiatt igazából meg is érdemled, hogy itt annyian neked estek.
2014. jún. 9. 14:36
 180/181 anonim ***** válasza:
60%

végül is ez az oldal azért hivatott létre jönni,hogy a saját bizonytalanságunkat,hiányos ismereteinkekt,kérdéseinket itt feltegyük és idegenektől kapjunk rá választ,tapasztalatot,jó tanácsot!

Úgyhogy kedves utolsó rettentő nagy b@romságot írtál!

Akkor ennyi erővel ne is jöjjön ide kérdezni senki semmit!

2014. jún. 10. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!