Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek durván reagáltam...

Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?

Figyelt kérdés

Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.

Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...

2014. jún. 4. 21:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/181 anonim ***** válasza:
20%
Én bezártam volna a szobájába, tudva, hogy a szóból úgysem ért.
2014. jún. 4. 21:33
 2/181 anonim ***** válasza:
41%
Nem történt mostanában valami vele ami miatt ez váltódott ki belőle? Nem bántják a suliban/oviban?
2014. jún. 4. 21:38
 3/181 anonim ***** válasza:
77%

Ez abszolút figyelemfelkeltés volt részéről,hiszen ha valóban gondot okozott volna neki a dolog akkor már akkor szól neked,mikor mondod,hogy lemész.

Mit lehet vele kezdeni...gyerekek...:)

2014. jún. 4. 21:38
 4/181 anonim ***** válasza:
37%
Nem reagáltál durván.Legközelebb esetleg beszélgess vele telefonon az úton,úgy majd nem érzi magát egyedül.
2014. jún. 4. 21:45
 5/181 anonim ***** válasza:
82%
Ez nem rosszalkodás vagy figyelem felkeltés volt a részéről, hanem valódi félelem. Ezért nem szabad büntetni. Ha a vásárlásod idejére valami lekötötte volna a figyelmét, akkor ez nyilván nem fordul elő. Most benne az alakult ki, hogy egyedül hagyják, ő félni kezd, és utána még büntetést is kap, ebből még nagy belső szorongások is kialakulhatnak.
2014. jún. 4. 21:53
 6/181 anonim ***** válasza:
0%
Pár pofon ès minden megoldódik. Semmi tartás nem lesz benne felnőtt koràra, egy nyegle vmi válik belőle ìgy.
2014. jún. 4. 21:54
 7/181 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem se reagáltad le durván. Ha hagyod, akkor később még rosszabb lesz.
2014. jún. 4. 21:58
 8/181 A kérdező kommentje:
Mikor mentem le már akkor is mondta, hogy nem akar egyedül maradni, de nem sírt, rajzolgatott meg mondta hogy akkor kapcsoljak neki mesét ameddig lent vagyok, én annyit kértem hogy az erkélyre ne menjen ki. Kb 5 perc volt míg lent voltam és erre a hisztire kellett hazaérjek, meg hogy lóg kint az erkélyen meg ordibál...hát nem tudom ha szépen beszélek még ezután vele az mennyire hatásos, de nem tudtam kedvesen lereagálni..:S
2014. jún. 4. 22:01
 9/181 anonim ***** válasza:
76%
6 éves és fél egyedül? Mi ebben a meglepő? Máskor leviszed magaddal vagy kibírod másnapig tej nélkül, ennyire egyszerű a megoldás. Amúgy ha történik vele valami, amíg nem vagy ott, az kiskorú veszélyeztetése.
2014. jún. 4. 22:09
 10/181 anonim ***** válasza:
74%

6 Ne vállalj gyereket:S

Amúgy nem biztos, hogy ez hiszti volt. Lehet, valami lelki problémája van és inkább meg kéne vele beszélni, mert ha ordibálsz vele, azzal csak rontasz a helyzeten.

2014. jún. 4. 22:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!